Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu modul în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au instrumentat un dosar deschis în 2016, după ce o femeie a reclamat faptul că a fost agresată sexual de poliţistul Eugen Stan, au declarat pentru AGERPRES oficiali din IJ.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind tergiversarea de către procurori a anchetei în acest dosar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunţat miercuri că la data de 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie, care reclama faptul că a fost agresată sexual de Eugen Stan. În aceeaşi zi, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.

În cursul urmăririi penale, poliţiştii de la Secţia 18 au solicitat să le fie transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.

Procurorii susţin că, în procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie, a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.

Parchetul mai arăta că agenţii de la Secţia 18 au propus clasarea dosarului, însă în referatul de clasare trimis procurorilor nu au dezvăluit calitatea de poliţist pe care o avea Eugen Stan.

Ulterior, după repartizarea dosarului la procuror cu propunere de clasare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 s-a înregistrat adresa emisă de către DGPMB – Brigada Rutieră prin care s-a solicitat stadiul cercetărilor privindu-l pe Eugen Stan.

‘Procurorul de caz a dispus emiterea unei adrese către DGPMB – Brigada Rutieră din care să rezulte dacă persoana bănuită de comiterea faptei face parte din structurile poliţiei judiciare, pentru a se stabili competenţa personală a organului de urmărire penală, conform dispoziţiilor legale. În urma răspunsului înaintat de Serviciul Resurse Umane din cadrul DGPMB, s-a dispus de îndată, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti din 21.07.2016, trimiterea cauzei de la Secţia 18 Poliţie la DGPMB – Brigada Rutieră, Biroul Control Intern, organ de cercetare penală competent după calitatea persoanei să efectueze cercetările în cauză’, mai spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Parchetul General a decis miercuri să preia ancheta în acest dosar, concomitent cu preluarea anchetei şi în dosarul în care Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii şi pentru care a fost arestat preventiv.

 

5 COMMENTS

    • De ce ministrul de interne Carmen Dan nu ii demite pe sefii din politie responsabili de acoperirea faptelor pedofilului?

  1. E jale mare in guvern,se mint unii pe altii transmis tand minciunile prin micile ecrane. Lipsa de incredere in propria persoana are legatura cu increderea in cei din jur si e grav!
    Ba politicienilor si perindatilor in politica,in functii inalte platite fara a presta o clipa,daca nu ar mai fi vopsea de par in conert,ati arata ca naiba,toti ati imbatranit de atata ura,mincini,manipulari esuate, insingurare,mereu in alerta dupa favoruri,sete de imbogatire pr in orice metoda si nu numai! Va certati si blagosloviti intre voi mai ceva ca in zona ghetourilor unde gasesti doar vocabular de maidanez!
    Bravo! Felicitari!

  2. Adevăratul erou al acestei povești este în continuare ignorat. Cel ce a montat în lift o cameră de supraveghere.

Leave a Reply