Cifre bune, salarii si pensii marite, mari investitii in infrastructura ZERO.

Economia românească a crescut anul trecut cu 7%, faţă de 2016, cel mai mare avans din 2008 până în prezent, arată primele estimări publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În 2008, economia României a crescut cu 7,1%, în termeni reali, faţă de 2007.

În ultimul trimestru din 2017, faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 6,9% pe seria brută şi de 7% pe seria ajustată sezonier.

Faţă de trimestrul anterior, economia României a crescut în ultimul trimestru din 2017 cu 0,6%, serie ajustată sezonier.

INS a anunţat şi o serie de revizuiri.

”Rezultatele trimestrului II 2017, comparativ cu trimestrul III 2017, au fost revizuite de la 102% la 101,7%. Rezultatele trimestrului III 2017, comparativ cu trimestrul II 2017, au fost revizuite de la 102,6% la 102,4%”, se arată în comunicat.

În 2016, economia românească a crescut cu 4,8%, cel mai înalt ritm de după 2008. În 2015, economia românească a avansat cu 3,9%.

Economia a primit mai mulţi stimuli salariali şi fiscali din partea guvernului în ultimii doi ani.  Măsurile au stimulat consumul şi creşterea economică, însă au generat dezechilibre externe importante, avertizează analiştii.

Astfel, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat anul trecut un deficit de 6,46 miliarde euro, cu 85% mai mare decât nivelul înregistrat în 2016, mai ales ca urmare a dezechilibrării balanţei comerciale, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR), scrie news.ro.

 

 

3 COMMENTS

  1. Duduie aratand astfel lumii intregi ca poti avea indici superiori doar consumand fara a investi. Bugetarul de azi(ALES ori numit in structurile Statului) e cel mai bun de pe planeta la a atrage bani nemunciti in propriile buzunare si de a-i cheltui fara sa-l f* grija generatiilor de maine… Daca-i merge prostului bine nu mai conteaza. Se termina banii, imprumutam alte miliarde, ideea e ca acest tip de “consum performant” sa nu aiba intreruperi,sa nu cumva sa sufere economia…. Cat despre investitii… daca am tot ce-mi trebuie la ce mi-ar mai folosi ca Statul adica Partidul sa risipeasca banii acolo ?! Da-i incoace sa-i consum,sa vezi ce indicatori economici iti fac la final de an din tot ceea ce-mi cumpar.Da prostule dar cumperi marfa din import adica banii intra in economia acelor tari,tu produci doar intrari din taxele aferente,asta nu pricepi.Oricum ipoteticul prost nu va intelege nici asa,e cu gandul la ceafa de porc care-l asteapta in frigiderul nou cumparat (ambele din import) 😉

  2. Duduie pe naiba. Toti indicatorii economici inafara de crestere sunt negativi.

    Asta inseamna ca a crescut pe datorie, a crescut fortat si a crescut doar pe anumite segmente fara impact la populatie: exemplu a crescut productia agricola ajutata de subventii nu de capital autohton, insa 3 sferturi e produsa de straini si jumatate s-a exportat ca materie prima !
    La fel sectorul IT si productia de masini si subansamble, unde sunt putini oameni angrenati si majoritatea productiei este pentru export.

    In rest e saracie si furt. Programul PNDL a consumat 4 miliarde de euro iar CNAIR inca vreo 3 insa nu pe plus-valoare aproape de 0, ci pe clientela politica dirijata de partidul la guvenare. La fel ca pe vremea lui Udrea !

  3. Domne, duduie, asta e important. E bine sa mori fericit cand dai intr-o groapa pe A1 sau cand iei Pyoceania in spital pt c-ai venit pt un panaritiu.
    Cum sa spui ca faci mariri de salarii daca nu spui ca duduie economia?
    Normal ca spui ca duduie, ca sa nu pari complet cretin dupa…

Leave a Reply