Lagardere, grupul media francez a cărui active includ Paris Match, radio Europe 1, şi Europa FM în România, a anunţat că va vinde o parte din radio-urile din Europa de Est către Czech Media Invest.

Gigantul francez va vinde posturile de radio deţinute în Cehia, Polonia, Slovacia şi România, ca parte dintr-o strategie mai amplă de reducere a business-urilor non-esenţiale pentru companie, într-o încercare de îmbunătăţire a bilanţului.

Lagardere a anunţat că valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ 73 de milioane de euro.Achiziţia va susţine strategia de creştere a Czech Media Invest pe sectorul media, cu posibilităţi de expansiune pe un nou segment, pe baza unor radiouri cu branduri puternice, scrie zf.ro

Czech Media Invest este co-deţinută şi gestionată de Daniel Kretinsky, cel mai cunoscut om de afaceri din industria media din Cehia.

3 COMMENTS

  1. IHA! Rămâne Kovesi fără publicitate pe gratis, asta nu-i de gluma, ca Macron și-a dat odata osteneala sa-l gireze pe Johannis, dar la girat o companie franceza care strânge cortul din lipsa de fonduri “perisabile” mai va sa se implice—omul e un fost bancher, nu se bagă in afaceri proaste de dragul “omologilor” și, mai ales, de dragul slugilor acestor omologi, precum madam Kovesi. Mie mi-e de sărmana Cristina Țopescu, a carei prestație miorlaita fatza in fatza cu Alina Mungiu Pippidi, la Radio FM, in Ianuarie, m-a lămurit destul cât sa-mi dau seama ca personalul postului nu face mulți bani de unul singur, ca sa zic așa: Alina a târnosit-o pe moderatoare mai ceva ca pe-un preș prăfuit in ajunul Pastelui, exact pe tema anticorupției și-a eroinei acestui “val”, semn clar ca teoreticienii curentului, cel puțin pe partea “europeană” au părăsit linia de acțiune corespondenta și sugerează o schimbare in politica editorială, vădit fixată pe teme “epuizate”. Bon, cum ar zice Macron, madame Țopescu sa se aranjeze localement, poate o recuperează Realitatea? Adieu, Radio FM, ceux qui vont mourir te saluent!

  2. Ohohoooo! Unde mai face emisiune pupatorii de portofele si conturi daca se vinde?! Wow! Somaj pupatorilor sau la mana sticletilor stralucitori pe timp de noapte ca hotii!

Leave a Reply