Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, joi, la debutul şedinţei CGMB, referitor la plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, că acesta pare un demers individual al preşedintelui PNL, transmiţând “cine ridică sabia, de sabie va pieri”.

“Suntem într-o situaţie politică extrem de tensionată, sunt convinsă că dacă această situaţie va degenera, prima victimă a crizei politice va fi Capitala, în afară de alte proiecte importante din ţară, pentru că, aşa cum v-am informat, în ultimele luni de zile, în timpul mandatului doameni premier Viorica Dăncilă, proiectele Capitalei care necesitau o intervenţie guvernamentală au fost dinamizate, mare parte au fost rezolvate, iar altele sunt pe cale de a fi într-o procedură de rezolvare. Pentru multe municipii din ţară, ca şi pentru Bucureşti, guvernarea catuală a fost de bun augur pentru că s-au relansat foarte multe proiecte”, a declarat, joi, Gabriela Firea, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Primarul general al Capitalei a reamintit proiectele pentru care a beneficiat de sprijin guvernamental, printre care a enumerat şi terenul primit de la Executiv pentru construirea Spitalului Metropolitan.

“Sunt fapte, şi nu vorbe. Pentru noi, ultimele luni au fost frcutuoase pentru toţi bucureştenii, ceea ce s-a întâmplat la guvernare a însemnat doar fapte bune, fapte pozitive, concrete. Poate nu întâmplător astăzi (joi -n.r.), avem parte cu toţii de o sincronizare şi de o aşa zisă coincidenţă, dar oamenii maturi nu cred în coincidenţe, o nouă cerere de demisie a premierului din partea preşedintelui ţării şi , simultan, tot astăzi (joi -n.r.) depunerea unei plângeri penale pentru o aşa-zisă înaltă trădare, din partea preşedintelui PNL. Am citit în presă că nu toţi liberalii au fost consultaţi, pare mai degrabă un demers personal, individual al preşedintelui PNL. Dacă nu ar fi şi uşor hilar, ar fi chiar de plâns pentru că nu mai există greutate în cuvintele exprimate de oameni în stat, nimic nu mai contează, niciun prncipiu, nici Constituţia, nici legile ţării atunci când avem de-a face cu propriul interes şi cu o campanie electorală demarată de o astfel de manieră violentă. Eu nu voi înceta să le transmit bucureştenilor pierderile majore pe care le vom suferi dacă acest conflict va escalada şi, de asemenea, se află din nou într-o situaţie de instabilitate politică, cu pierderi în special în ramura economică şi ramura socială. Dar românul este înţelept, de obicei, şi românul simplu spune «Cine ridică sabia, de sabie va pieri »”, a conchis Firea.

12 COMMENTS

  1. Doamna Primar General al Capitalei, nu mai bine va ocupati de bunul mers al capitalei, sunt o gramada de lucruri de facut, in Bucuresti capitala tarii esti si nu se poate sa n-o rupeti in doua, duminica de duminica ?

  2. Dacă Iohannis merge doar pe mâna Germaniei și nu are „înțelegeri secrete cu americanii” și-a dat foc la valiză! Momentan, USA este mult mai puternică decât toată UE. Va trece și ea printr-un declin catastrofal dar nu într-un viitor foarte apropiat! America nu este condusă doar de Trump, cum cred mulți, america funcționează foarte bine și fără președinte. A demonstrat-o în istoria recentă.

    • Se pare că neamțul și-a luat măsuri de precauție. Vizita lui Aurescu la Washington în preziua plângerii penale nu cred că este o coincidență!

  3. Deranj mare in PSD-ragnea. Le fuge pamantul de sub picioare. Pai daca stati atat de bine in sondaje haideti la anticipate.

    • La eventuale anticipate pesedeul spulberă. Nu anticipatele este obiectivul ci suspendarea președintelui de către Parlament. Spun analiștii că este singura variantă care îi asigură neamțului al doilea mandat.

      • Analistul Bogdan Chireac ? OK, de aia s-a panicat sasul, toate prognozele lui s-au adeverit la virgula. Si cine ar putea sa-i sufle Cotroceniul ? Doamna edila? :))))) Sa fim seriosi, e de rasul tristetzii. Pe ce puna mana “esec total” scrie pe ala, cu daune irecuperabile. Din pacate in categoria asta intra si Bucurestiul. Mai are 2 ani si poate scapa saracul,ca greu blestem mai duce.

        • În general se votează împotriva cuiva, nu pentru cineva! Dacă neamțul dezamăgește grav și o gâscă beată este aleasă președinte. Să nu uităm cum a ajuns și neamțul președinte!

  4. E praf si pulbere robotul,daca a pupat poala nemturiei si a mers in kossovo,stat nerecunoscut chiar de robot! Asta ne duce in rahat direct,fara a mai putea iesi! Pare ca a batut palma cu nemturita pentru furnizare de bipezi sclavi si ;vanzari” de terenuri moca!

Leave a Reply