Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România şi Canada au căzut la un acord rezonabil pentru ambele părţi legat de acordul CETA, astfel încât ţara noastră îşi retrage rezerva faţă de acest acord, iar românii vor putea intra făr- vize în Canada de la 1 decembrie 2017. Motivul opoziţiei României faţă de CETA era refuzul părţii canadiene de a renunţa la obligativitatea vizelor pentru cetăţenii români.

”În această dimineaţă s-a ajuns la un acord cu partea canadiană, rezonabil pentru ambele părţi şi în acest fel suntem în situaţia foarte potrivită pentru discuţia de azi de a ne retrage rezerva declarată faţă de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecţiuni faţă de acordul comercial cu Canada”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de a doua sesiune de lucru a Consiliului European, scrie news.ro.

Iohannis a precizat că ridicarea totală a vizelor se va face de la 1 decembrie 2017. ”Înţelegerea e destul de bună. De la 1 mai 2017 se va renunţa la vize pentru persoanele care au mai avut viză, iar de la 1 decembrie se va renunţa la viză pentru toţi”, a spus Iohannis.


http://www.dcnews.ro/viza-canada-radu-tudor-despre-surpriza-iohannis-dupa-blestemul-din-regimul-basescu_519794.html

 

16 COMMENTS

  1. e adevarat sau nu ca oricum vizele se ridicau din 2018 asa cum a declarat premierul canadian? atunci care e marea victorie? am castigat o luna? pe bune?

    • A IESIT ASA CUM AU VRUT CANADIENII DE LA BUN INCEPUT,IOHANNIS BAGAND PENTRU FRAIERI DOAR VRAJELI.CA SA VADA PLEBEA CE TARE SE “OPUNE” EL, DE TREMURA TOATA CANADA,CAND EL ESTE DOAR ALA CARE TREBUIE SA AIBA GRIJA SA INCHIDA USA LA GALERIE CA SA NU O TRAGA CURENTUL PE MERKEL.

      • vad ca “termini” foarte repede! acum dupa respingerea aranjamentului, la doar cateva ore de la extazul lui ciolanis si al catorva pupincuristi din mass media si de pe bloguri, mai esti satisfacut atat de repede? ti-a trecut “satisfacerea” sau mai vrei o runda ?

      • Desigur si cinci minute sunt importante daca de exemplu nu ti se oxigeneaza creierul. Dar tu rezisti de mult si zile intregi…

    • Conditii rezonabile inseamna ca si-au bagat canadienii niste clauze ca sa suspende acordul pe vize cand si cum vor ei. De asta nu vorbeste trista marioneta Iohannis.
      Noi semnam acum si dupa aia stam iar la mila lor. Asta e , negociere de securisti prosti.

  2. Încă un instrument folosit pentru golirea ţării de popor!
    🙂 🙂 mai e un reper: de a nu ajunge poporul român să trăiască în viitorul apropiat ceea ce trăiesc sirienii, afganistanii, parte din turci şi nu în ultimul rând, refugiaţii care sunt planificaţi spre a fi ucişi prin metode barbare de marii capi ai lumii lacomi şi cu sete uriaşă de a ucide!

  3. Sunt curios, daca nu erau in echipa Belgia si Bulgaria, Romania singur, ar fi avut ,,sange in istalatie” sa uzeze de dreptul de veto?

  4. Uf! A zis si Mutu’, odata in viață, si, mai ales, a facut ceva care sa nu contrazică acțiunile diplomaților romani si gata, i se si pregătește carul triumfal! Ar fi interesant de văzut pe cine târăște in coada cailor, ca n-ar fi exclus sa-i târască exact pe aceiași diplomați care, după ce si-au facut datoria si-au șters urmele eșecului din Bulgaria intervenind in cauza Vizelor (apud stiripesurse) pentru ambele tari, trebuie aruncați de pe stâncă Tarpeiana ca sa se șteargă urmele eșecurilor anterioare. Sau, poate, a venit rândul senatorului Ben Oni Ardelean sa fie tarat prin praf, ca sa se stie clar cine e mai “tare” in materie de politica internațională: presedintele care “aduce vize pt Canada” sau parlamentarul care ‘aduce acasa copiii” unei singure familii (cazul Bodnariu)? Personal, înclin spre a doua ipoteza atat din cauza ca cinci-șase copii si doi Adulți repatriati nu fac cat o mie-doua de viitori/potențiali emigranți in Canada, cat si din cauza enervării pe care o provoacă dl senator oridecateori încearcă sa acopere multiplele gafe ale șefului de la Cotroceni. Pur si simplu, nu mai suport sa-l vad pe dl Ardelean asudand la “pătul TV”(Badea, op.cit) in urma efortului de a camufla galgaielile curcanului prezidențial si, in măsura in care Curcanul se uita la același post (el sau consilierii lui), bănuiesc ca si altora le sta in gât atâta loialitate. Deci, votez sa fie tarat Ardelean in urma carului si sa trecem la următorul triumf c-acuși vine sfârșitul mandatului si ne ia Ciolos carul de sub șezut cat ai zice “Canada.”

    • Un comentariu plin de substanta, un pic de ironie, bascalie, putina istorie in derularea faptelor si mult adevar. Rar da’ bine.

  5. Mai degraba imi vine sa presupun ca Presedintele a primit dispozitii externe sa “lase ciocu’ mic” si s-a comformat. Atata timp cat o regiune din Belgia se opune, (doar o regiune!), Romania nu v-a primi nimic inainte de 2018.

  6. Eu nu inteleg ce inseamna “acord rezonabil”. Ce sa inteleg, ca inca expertii diplomatici n-au cazut de acord asupra termenilor acordului si mai dureaza ceva pana la data de 1 decembrie 2017, adica un an ?

  7. ca tot veni vorba de Canada, iata cum vede un american socialismul triumfator canafian (aviz amatorilor, ca ne jucam si noi de-a alegerile in curind si tare ma tem ca s-ar putea vreun conducator de la noi tocmai sa-si fi facut un nou prieten acolo):
    “At least on first glance, you’d think things couldn’t get much worse in Canada in general, and Alberta in particular. Commodity prices are all down—some near historic lows in real terms—and Canada is all about commodities.
    Then, last year, Canadians elected Justin Trudeau as Prime Minister, who can be counted on to promote absolutely every politically correct Big Government notion that crosses his mind and make the wrong decision at every opportunity. “Bold new programs” are always fun at the beginning. And since the Canadian government is in better shape than that of the U.S., it will be fun squandering whatever is in the piggy bank.
    Not to be outdone, the Albertans elected the NDP for their provincial government; Canada’s NDP is best compared to the Bernie Sanders wing of the U.S. Democrats. They’re doing their best to bedevil oil, agriculture, and business in general, even trying to unionize family farms.
    Before last year’s election, Alberta had, by far, Canada’s lowest taxes. It was the only province without a sales tax, which averages 7% in the other provinces. It had a flat 10% income tax; in other provinces, it averages 15% and up to 25% in Quebec. Alberta’s per-capita GDP was higher than that of the U.S., and typically 20% higher than the rest of Canada. It had the freest economy, and no provincial debt.
    Now, they’re about to get a 7% sales tax, the income tax is graduated up to 15%, the province is taking on debt, and the legislature is active with lots of new regulations. And my read is that their real estate market is about to crash. Way too many people own multiple dwellings suffering negative cash flow.
    Still, I suspect the average Canadian, or Albertan, is about a standard deviation better educated than his counterpart south of the border. Of course, that’s not saying much, especially when it comes to politics, which, in any event, is mainly an indicator of psychological aberration. Churchill was right when he said that the best argument against democracy was a five-minute conversation with the average voter.
    Why did the poor fools vote in Trudeau nationally, and the NDP provincially? The best answers I could get were things like “It seemed like a good idea at the time…” or “I guess it was time for a change.”

Leave a Reply