Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat luni că va clarifica competenţele Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă şi “va circumscrie foarte strict activitatea DIPI pe zona de siguranţă şi ordine publică”.

“Nu se poate renunţa la o parte din activitatea pe care o face acest serviciu. Obiectivele mele în această reformă sunt, pe de o parte, să clarific compeţentele, şi aici este foarte important în special clarificarea competenţelor dintre DIPI şi ceea ce face în acest moment Serviciul Român de Informaţii pe zona de securitate naţională. Ideea este să circumscriem foarte strict activitatea DIPI pe zona de siguranţă şi ordine publică, care reprezintă de fapt competenţa MAI, astfel încât să nu mai apară nici suprapuneri şi nici confuzii între competenţele celor două structuri de informaţii”, a explicat Tudorache, la Senat.

El a reafirmat că îşi doreşte ca structura de informaţii de la Ministerul de Interne să fie sub control parlamentar.

“În al doilea rând, şi aici discuţia de astăzi a fost foarte importantă, e vorba despre controlul parlamentar. Este al doilea obiectiv mare pe care îl am: vreau să găsim o metodă prin care structura de informaţii de la Ministerul de Interne să aibă acest control parlamentar, tocmai pentru a deschide activitatea ei şi a o transparentiza către Parlament”, a adăugat Tudorache.

 

Ministrul de Interne a subliniat importanţa pe care o acordă dialogului său cu comisiile de resort din Parlament.

“Este foarte important pentru mine să am, în această perioadă, un dialog constant cu colegii din Comisia de resort aici la Senat. Voi face acelaşi lucru şi la Camera Deputaţilor. Am prezentat priorităţile mele, am discutat despre migraţie, despre criminalitate, despre pregătirea alegerilor şi, la un nivel lipsit de detaliu, despre principiile mari pe reforma DIPI. Am stabilit să revin cât mai rapid, odată ce vom avea la nivelul ministerului detaliile cu privire la modul de reorganizare la DIPI, să revin în comisie”, a mai spus Tudorache, după întâlnirea avută cu senatorii din Comisia de apărare, informează agerpres.ro.

5 COMMENTS

  1. Nu este de mirare, in conditiile in care structurile de informatii au fost atrase in jocurile murdare ale politicii. Carierismul si fripturismul sunt prezente si la varfurile acestor structuri. Menirea lor, data de legi speciale, este cu totul alta : interesul national cel real, asa cum bine il definea Eugen Cristescu.

  2. 🙂 🙂 oare când vor dispărea aceste mamuturi care susţin ”mafia în toate domeniile” în această ţară?
    🙂 🙂 mai trec 50-100 de ani şi nu va dispărea încât omul va rămâne expus violenţei de orice fel dar şi însingurat tot restul vieţii!

  3. Stiam sau banuiam multe din lucrurile necurate sau relatiile mai mult decat dubioase a celor din servicii, a autoritatilor in general, insa in aceasta seara multe s-au confirmat prin vocea invitatei d-lui Gadea, care dezbate cazul Marta. De foarte mult timp “interesul national cel real” i-a parasit pe cei mai multi din servicii cu atat mai grav pe capii acestora. Peste tot e o harneala generala, pornind de la Palatul Victoria, trecand prin Parlament si sfarsind in curtea institutiilor de forta.

  4. Ce se întâmplă? Nimic deosebit; se distruge “cuibul” Oprea-Toba, cum era prevazut, cu ajutorul asa zișilor civili din justiție si administrație. Cu ce scop? Nu e clar si, probabil, nici imediat-alegerile sunt un episod din marele plan de a-si “lua țara înapoi” concoctat nu se stie unde-de aceea se ivesc si micile încurcături de tipul “Toba pleaca dar rămâne cu noi”(am văzut in presa ca e in continuare la MAI si nici de plagiat n-a plagiat) sau, mai recent, Oprea “scăpat” de DNA. In general, insa, se face schimbarea gărzii la palat, sau dublarea acesteia cu pretorienii lui Johannis comandați de Ciolos si, daca personajele vizate, tandemul Oprea-Toba, n-ar fi atat de antipatice (ca sunt nu e nici o îndoiala, vezi vânzoleala din poliție la auzul vestii ca Oprea “scapă” de urmărire) si PNL-Ltd (Blaga &Gorghiu) n-ar fi atat de fara cap si coada, planul ar merge conform previziunilor si nimeni nu s-ar ocupa de dispariția catanelor “naționale” de pe scena politica. Iarăși, daca Johannis ar fi cineva, in loc de un nimeni învelit in “purpura”, meschinariile, duplicitatea si setea lui de răzbunare care contribuie la realizarea planului ar trece neobservate. In acest sens, Putin e mai “obiectiv”, a refăcut Ceka, pe față, s-a pus in fruntea ei si a câștigat alegerile cu 90%–asta politica, domnilor, nu prostii cu “transparentă”, “plagiate” si gropi care omoară “din culpă”!

Leave a Reply