In cadrul schimbarilor numeroase si importante facute de directorul SRI Eduard Hellvig, o figura importanta si foarte mediatizata a fost schimbata.

Este vorba despre generalul Dumitru Dumbrava, directorul Directiei Generale Juridice din SRI. El va primi o alta functie in schema SRI.

Numele lui Dumbrava a devenit foarte cunoscut atunci cand a facut afirmatia potrivit careia “Justitia este un camp tactic pentru SRI”.

Aceasta afirmatie a starnit protestul masiv al asociatiilor magistratilor si al societatii civile.

 

9 COMMENTS

  1. Obiectiv vorbind, uitaţi-vă la această fotografie şi veţi vedea vulnerabilitatea ce-l apasă pe individ!
    Apropo de ”Traian Băsescu – prim-ministru, intoxicare sau strategie” de ce trebuie să fie tot ei în funcţii şi să nu facă altceva decât să-şi bată joc de popor şi ţară? Mai bine e să pună un om care a lucrat în domeniul organizării şi planificării cu studii reale! Au fost destui care au învăţat în şcoală aceste 2 materii! Nu un scorţos sau un arogant cum sunt majoritatea din politică şi din cei numiţi politic! Vreau să fiu eu premier! 🙂 🙂 Aţi mânca jar toţi nemernicii la prima strigare!

    • Singura vulnerabilitate a respectivului ce rezulta din poza e calvitia…
      Altfel, pare ca il doare la chipiu…
      la aia cu “bassescu-prim-ceva” nu comentez… ma ia frigu’, acu’, pe canicula !
      (desi, cu “tineri frumosi… – Versace-gen”, n-ar fi exclus…)
      Da’ ma ia si amuzamentu’ : atunci sa vezi rafuieli, mai ceva ca Erdogan:)) E de vazut, cu bere si floricele, din fotoliu (macar “sa ne radem”, c-altceva nu mai e de facut !)

  2. De cind a “comis-o” si pina acum, ar fi fost timp ca gen. Dumbrava sa fie schimbat de 10 ori. De unde concluzia ca schimbarea are cu totul alta motivatie. Epurarile din Turcia or fi molipsitoare?

  3. Excess de generali la varste de adolescenti. Facuti ca in anii 48-50 pe puncte adica.
    Pe urma comunistii dadeau gradele destul de greu si dupa niste reguli clare. Se faceau exceptii la ocazii rare cum ar fi 1977 o suta de ani de la castigarea independentei si nu in fiecare an.
    De cand a venit bass, Coldea a luat cate un grad la un an jumate chiar mai putin de parca lupta in Afganistan zi si nopate.

    • Am vazut, in “89, d-aia d-au sarit doua grade, la distanta de doua zile…
      Dupa ce spusesera ca, de li se cere, ei apara partidu’, RSR-u’… E drept, mari “democrati” ulterior:)))
      Apropo : Am avut si noi, in armata tarii, o CADA, la inceput de ani “90…Mai stie cineva ce s-a intamplat cu ea ?!?

      • Stiu eu, bibicule, da’ nu meriti sa-ti spun.

        Oricum membrii … post-modernisti ai celor de la CADA au avut o ultima reuniune publica cam prin 2010. Cind n-au facut altceva decit au … ‘comemorat’ la sediul Asociatiei 21 Decembrie … 20 de ani de la infiintzare!
        Sa cazi pe spate de ris, nu alta.
        Sau in freza, de-atita oroare aaa … suficientzei!…

        Oricum, pt. ca de la o virsta e mai greu cu aburcatul. decit sa-ti vorbesc de CADA mai bine iti spun cite ceva despreee…
        …DUSH!

        Parol!…

  4. Generalul “camp tactic” pare un tip tanar asa ca-i urez succes in noua functie detinuta in SRI, ca doar n-a fost trimis sa conduca o cooperativa agricola la Cucuietii din Deal.

  5. Off topic. Va sugerez un subiect pt. “La ordinea zilei”: noua afacere a unor directori din ANRE (derulata prin firmele acestora) – obligativitatea montarii detectoarelor de gaze naturale in locuintele cu geam thermopan (deci aproape TOATE apartamentele de bloc). Desi, prin informarea oferita presei in 7.06.2016, ANRE neaga ca ar fi vizate si condominiile construite inainte de 2009 (principiul neretroactivitatii), ambiguitatea intentionata a formularilor Ordinelor nr. 5/2009 si 179/2015 (ultimul sub pretextul:”N-ati vazut ce s-a-ntamplat la Colectiv?” – vezi cartele prepay – atentate teroriste), permite societatilor respective (si nu numai), un lung sir de abuzuri impotriva oamenilor simpli. Aparatura este destul de costisitoare, majoritatea firmelor pretinzand in jur de 400 RON pt. un singur echipament (cele mai ieftine sunt de-o calitate indoielnica, senzorii nesesizand diferenta intre gaze naturale, aburi de alcool sau cei proveniti de la gatit, spray deodorant etc, iar in cazul unei acumulari masive de metan, scanteia electrica dintr-o electrovalva neizolata corespunzator poate arunca in aer incaperea). Senzorul necesita inlocuire periodica (2 – 5 ani). In plus, exceptand situatia avariilor la bransament (in realitate destul de rara), utilitatea este una relativa, aparatura de gatit (tip aragaz) din ultima generatie posedand deja sistem de protectie integrat (cuptor + arzatoare). Cred ca se simte nevoia unor vizite ale “statului de drept” si-n aceste autoritati. O zi buna!

Leave a Reply