Se apropie aniversarea unui an de cand Donald J Trump a castigat alegerile in SUA. Iar amprenta Rusiei se distinge din ce in ce mai clar in echipa de campanie a miliardarului azi presedinte.

Fostul sau consilier Paul Manafort a fost pus sub acuzare. Acestuia i se adauga inca doi fosti consilieri ai lui Trump : George Papadopoulos si Rick Gates.

Inculpat pentru 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declarații false și nedeclararea unor conturi din străinătate, Manafort s-a predat luni biroului FBI din Washington și urmează să fie prezentat justiției.

http://edition.cnn.com/2017/10/30/politics/paul-manafort-russia-investigation-surrender/index.html

Fostul consilier pentru securitate nationala, generalul Michael Flynn a fost si el pus sub acuzare.

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, nu a trecut în formularul de declaraţie financiară pe luna februarie plăţile primite de la o reţea de televiziune rusă şi de la o a doua firmă care avea legături cu Rusia.

Neconcordanţele privind omiterea veniturilor din Rusia ar putea agrava problemele juridice ale lui Michael Flynn. Fost general în retragere, acesta a fost forţat să demisioneze la doar 24 de zile de la numirea în funcţie, Flynn fiind anchetat pentru legăturile sale cu oficialii ruşi în cadrul unei investigaţii privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, din 2016.

Michael Flynn a solicitat Congresului să îi garanteze imunitatea în schimbul depunerii mărturiilor în faţa comisiilor de servicii secrete ale Senatului şi Casei Reprezentanţilor din SUA, a declarat joi, avocatul acestuia, Robert Kelner.

Flynn a fost forţat să demisioneze pe 13 februarie pentru că recunoscuse că a discutat cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, despre sancţiunile impuse Moscovei şi îl indusese în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence cu privire la aceste discuţii, care au avut loc înainte de începerea mandatului prezidenţial al lui Donald Trump.

Situatia lui Trump se complica foarte tare iar soarta primului sau mandat devine si mai neclara pe fondul aparitiei acuzatiilor extrem de grave din partea FBI privind intelegeri cu Rusia si finantari secrete de la Moscova.

 

3 COMMENTS

 1. cine se uita numai la Clinton News Network nu ghiceste adevarul sau, ma rog, nu afla decit o mica parte a povestii. Sunt surprins un pic ca atit de multa lume nu intelege ca in final va fi … invers.
  Iata un pic din restul povestii:
  http://thefederalist.com/2017/10/29/obamas-campaign-gave-972000-law-firm-funneled-money-fusion-gps/

  Risc sa estimez ca rusii au incercat cu Trump ceea ce si americanii au incercat cu Eltin prin 97-98, anume sa ii insceneze o luare de mita. Cine era presedintele SUA in 98? Dl Clinton…. Atunci, cu toti aburii votcii, fiind si prea tirziu ca el sa se mai salveze, Eltin a spus tot alor sai si s-a retras lasind locul lui Putin (si Long Term Management Fund a colapsat, Hodorkovski si restul au fost urmariti pina in pinzele albe…). Acum insa se pare ca unii (si nu bag mina in foc ca erau chiar din SUA, ca sunt multi inteligenti si prin alte locuri calde) au aflat din timp de smecherie; ca urmare, Trump l-a concediat instant pe Manafort dupa doar vreo doua luni in care asta i-a fost sef de campanie, din cele 14 luni cit a durat campania… a venit inapoi Lewandovski si Trump a cistigat in fata… Dnei Clinton.

  Uitati-va la ce se intimpla pe la Hollywood… pe la alegerile unor senatori, alegeri la care tot cistiga cei sustinuti de Bannon… Trump e un mare iluzionist, el face circ, lumea se ia dupa fenta si ride de el in vreme ce omul, pas cu pas, isi atinge scopul.

 2. Fiind roman,am primit sarcina( de la cine ,oare ), sa pun ” tunurile” pe PSD !.Cam asta reiese din luarile de pozitie din ultimul timp,de catre mine.

 3. L-ai avut invitat pe Serban Nicolae si nu l-ai intrebat de cei mai curajosi romani dintre romani : luptatorii anti comunisti din Fagaras, Bucovina si Apuseni.
  Comunismul ,minciuna si hotia e in floare.

Leave a Reply