Home Articole Oana Stancu Zamfir : “Nu sunt procurori câți denunțători se anunță!”

Oana Stancu Zamfir : “Nu sunt procurori câți denunțători se anunță!”

3533
14

Editorialul publicat de Oana Stancu Zamfir in Jurnalul national :

Nu sunt procurori câți denunțători se anunță!

Noul dosar al Elenei Udrea este unul greu, întocmit “ca la carte”, spun membri ai Comisiei juridice care l-au studiat. Disperarea cu care fostul ministru le transmite procurorilor că vrea să vorbească e o confirmare a acestui lucru. Dosarul este el însuși blindat de mărturiile unor personaje politice sau nu, care au deținut funcții publice importante și nu numai (un preot de exemplu este și el martor în dosar ca să spună cum s-au dus banii destinați clopotelor de la biserică către reparațiile vilei de la Eforie).

Dintre ei, un nume cu siguranță dă fiori capilor fostei guvernări: Mihai David, fostul șef al Hidroelectrica. David este cel care deține cheile tuturor înlănțuirilor dintre băieții deștepți și puterea pe care au cumpărat-o cu milioanele de euro pe care procurorii le invocă momentan în cazul doamnei Udrea. Momentan! Pentru că pielea lui David e prea greu de salvat fără ca purtătorul ei să toarne tot ce știe. Mi-l și imaginez, cu figura șmecherită de proaspăt intrat în gașca de table de la Monaco, după ce aspirase să-și vadă numele gravat alături de al lui Buzăianu pe vitrina celui mai scump magazin din lume, scriind acum de zor, cu fruntea transpirată, denunțuri pe colț de masă la DNA. Azi încă unul bun de scrib pe stil nou a trecut pragul Parchetului: fostul secretar de stat pe energie, Claudiu Constantin Stafie. Omul lui Pinalti de la Piatra Neamț, șef la parcări la primărie, adus mare ștab în ministerul lui Videanu. El știe cel mai bine cum a ajuns firma RUDNAP ale cărei conexiuni duc la dl Ștefan și la fiul acestuia, să primească energie cât să exporte și de zece milioane de euro pe zi în timp de criză. Și pielea acestui domn e scumpă! Iar dacă dl Ștefan a tăcut, poate vorbește dl Stafie și pentru el! Numele lui poate bântui pe mulți! Lista stafiilor e cu mult mai lungă! Să tot fie procurori gata să le asculte! După ani în care DNA n-a avut urechi, acum ar trebui să-și facă program non-stop care să recupereze timpul pierdut! Nu doar voință să aibă! La bilanțul DNA, Laura Codruța Kovesi se plângea că are în subordine doar 86 de procurori, în medie fiecare având cam 105 cauze de soluționat. De atunci, Guvernul a mai aprobat 50 de posturi. Până la Crăciun, nu vor fi preoți ocupați cu spovedanii cum vor fi acești oameni! Un lucru extrem de important ar trebui să reiasă totuși: nu colinda cătușelor, ci zornăitul banilor care să se întoarcă de unde au fost furați: visteria statului!

14 COMMENTS

 1. Oana ai dreptate poate. Dar să nu uităm că circul televizat de ”monştrii sacri” ai furăciunilor sînt evitaţi sau agăţaţi pentru mai nimic cu brio. Hai parlamentari: săriţi cu banul pentru ”munca ocnaşă” a acestora! 🙂 🙂

 2. Toate bune si frumoase pana la denuntatori. De cand se incurajeaza aceasta practica ?
  DNA-ul nu mai are sprijin SRI-ului si a altor institutii, trebuie sa se apeleze la asemenea practici ?
  Pana la urma si denuntatorii sunt tot infractori.
  Are dreptate d-na Stancu, toti banii “speriati” de acesti mafioti ar trebui recuperati.

 3. deocamdat[ e spectacol.daca nu se recupereaza banii atunci ptr intarziere chiar daca sunt condamnati ar trebui sa mearga alaturi de procurori. personal cred ca o sa ramanem cu spectacolul!

 4. Nu-mi oferă nici o satisfacție imaginea Elenei Udrea la pușcărie ci doar a lui Traian Băsescu.Ciomăgarul salariilor,pensiilor și Sitemului de Sănătate e LIBER fără griji,din nou în politică și cu admirația lui Victor Ponta care spune că Băsescu e peste Iohannis!De-aia nu l-a făcut K.O cu voturile noastre în 2012?

  • Basescu peste Iohannis ai vazut tu de sub masa privind la bec.Ponta a spus ca Iohannis tinde sa fie sub Basescu.

 5. “După ani în care DNA n-a avut urechi, acum ar trebui să-și facă program non-stop care să recupereze timpul pierdut!”

  Doamna Stancu ar trebui sa stie ca inca din 2002 a fost deficit de procurori in PNA/DNA. Probabil e la fel si in echipa de investigatii a Oanei Stancu de nu s-a ajuns la Teldrum si Asesoft si alte firme de casa a le PSD si inca investigheaza intamplari din 2008-2012 ale PDL.

 6. Foarte corect. Vrem să bani întorcându-se în vistieria statului. Numai că Luluţa Kovesi, bruneta lui Băsescu, este complice la toate hoţiile ultimului cincinal Băsescu.

 7. Şi pentru că am primit fatura la energie electrică, constat că nu s-a schimbat nimic întro ceaţă conştientă şi menţinută cu succes! Chiar vă rog să priviţi atent factura. O să constataţi că nu sînt delimitate ca interval orar, fiind înlocuite cu perioada de facturare tranşele în kwh/zi, adică:
  – Ea tranşa 1 nu există scrisă în factură
  – Ea tranşa 2kwh/zi
  – Ea tranşa 2-3kw/zi
  – Ea tranşa 3kwh/zi
  La fel şi calculul ”accesoriilor” pentru buzunarele celorlalţi!
  Cum de tranşele 2, 2-3, 3 se calculează dacă în ordine sînt 3 tranşe? Consum tranşa 1-consum tranşa 2-consum tranşa 3. Ce este sau cum de ne pune la plată tranşa comună 2-3 dacă deja sînt calculate la plată separat în grila din factură???(nu sînt bani mulţi dar nici nu vreau să-mi fure din buzunar, îi dau eu de pomană cui vreau sau cui cred că-i trebuie!) Nu cumva e ceva încărcătură la factură pe ”înşelătorie” cu tranşa de mijloc 2-3? Sau poate tranşa de mijloc este destinată buzunarelor care se vor umplute en-gros prin aceste ”făcături” de facturi???

 8. http://www.stiripesurse.ro/udrea-incita-la-revolutie-sistemul-preia-puterea_971387.html”’Elena Udrea incita la Revolutie. Ea a explicat faptul ca ‘Sistemul’ incearca sa preai Puterea pe un plan stabilit inca din ultimul mandat al lui Traian Basescu la Cotroceni, iar singurul lucru care poate inlatura “sistemul” este o revolutie.”
  – Ce? Revoluţie? Pe cine să apere??? De cine? Cine era la guvernare cînd s-au construit eceste instituţii de forţă? Nu cumva aţi contribuit şi voi??? Nu cumva a fost pus în practică pe populaţie cu succes? Acum vă plîngeţi voi care aţi distrus voit o naţiune şi vreţi să vă apere poporul printro nouă revoluţie??? Mă da bine ai nimerit la manipulare şi plîngăceală!
  – POATE SĂ VĂ IA PE TOŢI CARE V-AŢI BĂTUT JOC DE O NAŢIUNE ŞI O ŢARĂ!
  – NU CRED CĂ VĂ VOR APĂRA SAU IEŞI ÎN STRADĂ OAMENII, NU MERITAŢI NICIUNII DINTRE VOI CARE DE 25-26 ANI DE ZILE V-AŢI FĂCUT DE CAP CUM AŢI VRUT!
  – LA BISERICĂ ŞI LA POPI SĂ VĂ SPOVEDIŢI ŞI SĂ VĂ APERE, CĂ LOR LE-AŢI BĂGAT BANI, LEGI FAVORABILE ŞI POPORUL L-AŢI ELIMINAT DE LA DREPTURI!
  – ”Marş în pădurea spînzuraţilor”(cartea citită de oricine care a absolvit liceul învăţînd)!
  – nu te mai da victimă că viloaiele şi blocurile construite pentru tine ca afacere legală, nu te dezvinovăţesc! tot o ”cută mincinoasă şi hoaţă” ca vizitatorul tău eşti!
  – VOI DE LA a3!
  – NU O MAI PLÎNGEŢI ATÎTA!
  – CE A FĂCUT CÎND SE ÎNTÎMPLA CU VOICULESCU???
  – URLA ARUNCÎND NUMAI CU MIZERII ŞI CEREA ARESTAREA ŞI PEDEPSIREA LUI!!! (aveţi dovezi în arhivă! căutaţi-le şi convingeţi-vă!) În comun au furat prin orice tertip, în comun să fie la bulău prin orice lege!!! Cred că e destul de clar: moneda trebuie echivalată!!!
  SUCCES ANI DESTUI!

 9. Banii nu se vor mai intorce inapoi….romanii au pierdut ca de fiecare data…in 10 ani acesti hotzi au devalizat alaturi si cu acordul DNA…banii sunt risipiti prin lume…si nici nu vad vreun zor la DNA sa puna sechestru pe la ebe…chiar nimic

 10. Ce mizerie e in parlamant,sau prosti sau complici,vot tampit!La votul lui udrea.Au bagat toate billele intr-o urna din patru,LE-AU AMESTECAT S-O SCOATA?Bataie de joc sau ce?

Leave a Reply