Home Articole stiripesurse.ro : combinatiile secrete Ciolos-Bolojan-Teszari in PNL

stiripesurse.ro : combinatiile secrete Ciolos-Bolojan-Teszari in PNL

7072
10

Un comentariu interesant pe stiripesurse.ro despre combinatiile lui Dacian Ciolos.

http://www.stiripesurse.ro/dorit-ef-de-partid-dar-cu-propriile-planuri-ce-greu-din-pnl-are-ganduri-de-retragere_1183881.html

Este presat  de colegii săi  din Ardeal și nu numai, să-și aroge  calitatea de  candidat  la șefia partidului,  dar  el are  alte  planuri, inclusiv în afara politicii. Adept  cunoscut al intrării în PNL  a fostului premier Dacian Cioloș, fostul secretar  al partidului, Ilie Bolojan  are prefera însă să rămână  în spatele politicii de prim rang. Totul va depinde de modul în care  va decurge  totul al viitorul  Congres din 17 iunie. Iar  Bolojan a avut  și are în continuare în program  discuții secrete cu  Cioloș, prin diverse locații din Capitală, pentru a stabili cea mai bună strategie de abordare și promovare a acestei teme în partid.

A gustat politica de al București și i-a cam ajuns. Totul. De la jocurile de culise, la modul în care  i-a fost  constestată puterea și deciziile  ca secretar  general de  diverși colegi , mai  preocupați să-și păstreze scaunele  și funcțiile decât să-și asume responsabilitatea unui  eventual eșec  electoral,  orădeanul Ilie Bolojan se  află  acum în aceeași situație în care s-a aflat și  prim-vicele  Dan Motreanu. Doar  că presiunile  vin din cealalaltă tabără, cea a  foștilor  democrat-liberali,  masați în special în Transilvania, la care se adaugă susținerea  câtorva  organizații  din  Moldova și  Muntenia.  Numai că Bolojan nu  are planuri de candidatură  la șefia PNL, pentru  că modul  în care se face politică la  București, la nivel de conducere centrală, nu-l atrage.

“Ar prefera să susțină un alt candidat decât să preia el  această sarcină. Am  tot  discutat cu el de săptămâni  bune, mai ales că acum, impunerea lui Bușoi a provocat  nemulțumiri între ceilalți, iar o parte  au venit  spre noi. Nu  avem  însă  nici o decizie din partea lui Bolojan”,  susțin surse din zona fostului PDL.

Și este  mai mult decât posibil ca această tabără să nici nu primească vreun  răspuns pozitiv.   Aflat la  al treilea mandat ca  primar al  municipului Ordea,  fost secretar general  al PNL, în perioada decembrie 2015 – decembrie 2016,  Bolojan  cochetează fie cu ideea politicii la  Bruxelles, fie cu retragerea din politică la capătul acestui mandat, susțin sursele citate.

“Ar vrea să devină europarlamentar, să facă politică la altă scară și în alt stil”,  ne-au explicat sursele citate. Până la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European mai sunt însă ani buni, iar în prezent, următoarele  luni sunt decisive pentru soarta PNL și pentru  reconstrucția și revenirea acestui partid  în opțiunile electoratului.  Iar  rolul lui Bolojan în ecuația viitoare de putere nu este deloc de neglijat și foștii pedeliști vor să-i forțeze mâna.

“Nu poți  să stai pe margine și să asișți pe motiv că nu vrei  să intri în jocul cooperativelor. Grupări  există în fiecare  partid, e ceva  normal și natural, fac parte  din viața unui partid.  Bolojan ar face bine să se implice direct, pentru ca pasivitatea este  o altă formă de iresponsabilitate”, mai  afirmă  aceleași surse.

Deocamdată, fostul secretar general continuă să facă lobby în interiorul partidului în propriul său stil, pentru aducerea lui Dacian Cioloș în PNL. Potrivit unor surse din PNL, în această dimineață, la o patiserie de lux  din Capitală, Bolojan a putut  fi văzut cum purta o discuție de taină  cu fostul premier Dacian Cioloș, pe această temă, a  cărui intrare în partid și  viitoare candidatură la șefia acestui partid o susține fără rezerve.

Pe de altă parte, o bună  parte  din colegii săi de partid  sunt alarmați și de un zvon îngrijorător, conform  căruia  Bolojan a luat în calcul o carieră în afara  politicii. “Are relații foarte bune cu  Zoltan  Teszari, patronul RCS-RDS și a fost ofertat  de mai multe ori să preia o funcție de conducere în cadrul acestei corporații. Nu este  exclus ca în cazul  în care scenariul aducerii lui Dacian Cioloș în partid pe o poziție de forță va pica și Bolo să facă pasul înafara PNL”, cred  sursele citate.

Legăturile  lui Bolojan cu Teszari sunt mai vechi și au fost întărite de  când a devenit  edilul Oradei.  În primăvara lui 2015, Primăria acestui municipiu a  încheiat un contract de asociere cu firma RCS&RDS, cu scopul furnizării unei energii electrice ieftine, atât pentru Primărie şi instituţiile subordonate Consiliului Local, cât şi pentru persoanele fizice din Oradea. În cadrul asocierii, municipalitatea urma să asigure terenurile pentru punctele de transformare, iar compania să facă investiţia în teren.  În schimb,  compania se angaja  să  acorde o reducere de 20% la tariful de energie, iar suplimentar, după obținerea licenței de distribuție,  și reducerea tarifului de distribuție cu cca 20%.

10 COMMENTS

 1. Bolojan e un ticălos care a distrus Dealul Ciuperca + CET și am făcut o campanie agresivă pentru a opri cu succes cel puțin temporar Unirea cu Sânmartinul ce ar fi însemnat raderea pădurilor Felix și 1 mai de pe fața pământului.Discuțiile care se poartă sunt împotriva județului , a țării și a noastră românilor.
  Pentru că n-am avut timp weekend-ul ăsta , o să comentez pe scurt niște postări care le-am găsit interesante : Repet faptul că Găgâța Vasilescu încă refuză să ofere niște răspunsuri sincere cu privire la super majrările salariale.! Când era vorba de primele super majorări salariale când Băsescu le-a aprobat ca să le taie , Geoană a adus niște argumente economice cât de cât credibile.Dar să-mi zică mie Găgâța Vasilescu că majorează salariile , nu e doar o minciună ci mă crede încuiat mintal ! Această fostă cercetată penal și achitată pentru imaginea ei având suport popular , azi Găgâța ne face încuiați și ne face de un rang inferior față de ea
  Premierul Grindeanu spune că se va implica personal în atenuarea catastrofei autostrăzilor din România ! O s-o facă mai gravă ! Fiind un guvern marionetă , tot ce spune el legat de guvern , sunt ideile și acțiunile lui Liuviu Dragnea ! Altă bilă neagră pentru guvern.
  Ruperea Europei în 27 e dată de realitatea amenințării teroriste și refuzul Americii de a elimina problema dar al doilea motiv e că oamenii s-au săturat de austeritate or o reîntregire a Europei fără amenințarea teroristă ar însemna acum austeritate
  Ca Telespectator Antena 3 Alina Petrescu simt că m-a trădat ! Acum un fost jurnalist Antena 3 e la guvernare , ceea ce înseamnă că a renunțat la principiile de integritate ca persoană , cedând tentației de a schimba lucrurile într-un guvern politic marionetă.Nu am putut să o votez pe Gabriela Firea primar că n-am buletin de București evident dar aveam mari așteptări de la ea , în schimb acum văd o Firea pusă pe scandaluri pe teme mărunte , se victimizează foarte ușor și practic a devenit o țață.Sper ca Alina să-și păstreze din personalitatea pe care a arătat-o în fața ecranelor

 2. Iar Ciolos ? Nu vedeti ce face Serban Nicolae ? O sa ne trezim cu tara in colaps total multumita Olgutei si acestui Nicolae si noi o tot dam cu Ciolos :))))

  • Daaaa, o sa o dati voi la colapsat in strada, ca asteptati sa va dea astia salarii si pensii mari si voi sa iesiti sa-i luati la injuraturi ca sunteti “de dreapta”, panaramelor ce sunteti! O dati voi la colapsat, sifonarilor! Cand taia guvernul Basescu-Boc pensiile si salariile si v-a dat scor cu TVA-u maxim atunci nu mai colapsati fir-ati ai dreacului, atunci erati multumiti nevoie mare. Japitelor ce sunteti! Mars

 3. f bine, sa-l ia in partid ca poate asa, la urmatoarele alegeri, dupa Guvernul Zero poate devin si Partidul Zero :)))

 4. Combinatorii momentului, Ciolos are ce are cu mocirla, primarului Bolojan ii fuge “Ciuperca” la vale, piata centrala e crapata toata, “sistematizeaza” municipiul (Oradea) iar, celalalt combinator puternic pe picioarele sale,Teszari intregeste tabloul.

Leave a Reply