Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului, este audiat la DNA! Acesta dă declarații în fața procurorilor despre OUG 13, în care a fost audiată și Grațiela Gavrilescu, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în guvernul Sorin Grindeanu, miercuri.
Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului, este audiat la DNA! Acesta dă declarații în fața procurorilor despre OUG 13, în care a fost audiată și Grațiela Gavrilescu, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în guvernul Sorin Grindeanu, miercuri.
E ceva ce nu inteleg: cum adica DNA ancheteaza un guvern legitim pentru ca a dat o ordonanta?? In ce democratie din lumea asta un organ de securitate ancheteaza modul in care isi desfasoara activitatea guvernul??
Tu fata pentru favorizarea infractorului raspunzi penal indiferent daca esti ales. Alesul nu are nimic cu “alesul”! Doamne iarta-ma ca nu mai pot …da #rezist :)))
Aici a ajuns STATUl SECURIST sprijinit de ambasadele Germaniei si Americii..
Membrii ai guvernului anchetati pentru ca dau legi.
ai dreptate aici. Nici eu nu intelegeg ec acauta DNAul. In mod normal ar trebui SRI pentru tradare nationala.
Voi va auziti macar ce spuneti???? Deci voi validati ideea ca intr-o tara DEMOCRATA sa fie anchetati de organe de securitate (hai sa nu ne ascundem dupa deget ca dosarele sunt politice si au ca scop intimidarea) membrii ai guvernului care-si desfasoara legitim activitatea, FARA INCALCA VREO LEGE. Asta, dragii mei, se numeste dictatura si e aia de care urlati voi ca vreti sa va feriti.
Ati citit macar OUG 13?? Continutul ordonantei nu a pus nici o secunda in pericol justitia sau procesul ei de desfasurare. Pur si simplu reglementa, printre altele abuzul in serviciu conform unor norme europene. Dar lasa, e mai bine asa cum a facut mousieau Julien in 2016 – a suspendat de tot abuzul. Deschideti ochii si mintile, cititi din cat mai multe surse si ganditi singuri. Nu mai cititi sinteze si comentarii facute de altii, cititi materialele sursa si formati-va singuri opiniile.
Eu una NU mai rezist. Nu mai rezist sa vad atata hipstareala tembela si pretentii de solidaritate si buna crestere: faceti misto de cei adunati la Cotroceni ca sunt nesimtiti si inculti, dar majoritatea pancardelor de la Victoriei erau injurioase. Doar pentru ca nu va plac respectivii, nu va legitimeaza voua nesimtirea; esenta e aceeasi. Va laudati cu gesturi umanitare de adus ceai si prajiturele si servit celor de la protest dar treceti nepasatori pe langa oameni picati in strada, morti de foame si de frig. Va credeti superiori intelectual, dupa care cereti aberatii precum: CCR sa fie la dispozitia cetatenilor de rand pentru sesizari, Guvernul sa nu mai poata da OUG-uri fara aprobarea diverselor “organe” si a reprezentatilor societatii civile(!??!? WOW!! asta e tare – Parlamentul ce este exact????) sau, puneti intrebari cretine de genul: Dar Monitorul Oficial de ce nu e disponibil si pentru noi 24/24?? Oare de ce?? Ati citit macar sa vedeti ce e ala?
O adunatura de isterici manipulati si “self righteous”, asta ati fost si , desi tot apar dovezi ca lucrurile nu au stat cum ati crezut initial, nu vreti sa le acceptati. Ati fost jucati din culise ca maimutele la circ si va si laudati cu asta. Felicitari!
Sa le luam pe rand.
Guvernul nu poate face chiar orice oricat de legitim ar fi el ca guvern(si nu ma refer doar la limitele constitutionale).
Cum ar fi ca maine guvernul sa abroge intregul cod penal? E legal? La fel de legal ca ordonanta 13 (dupa unii da).
Sa dam drumul la criminali, violatori, pedofili, ca doar e legal.
Intre stat si societate exista asa zisul “contract social”. Foarte multi oameni de fapt deasta au protestat zilele astea chiar daca nu arguemntat in felul asta. Guvernul care a considerat ca in anumite conditii e ok sa nu risti puscaria daca faci abuz (atentie, ma refer la abuz nu la neglijenta in serviciu, abuzul presupune intentie).
De gratiere nu mai vb daca ne referim la acelasi “contract social”. Niste explicatii penibile si pe langa subiect daca ne raportam la prima forma a proiectului de ordonanta. Am vazut si adoua forma, transformata in proiect de lege, e mult mai acceptabila.
Iar de aroganta nu mai zic, asta nu e comportament de oameni care cica lucreaza in folosul nostru.
Da, sunt printre cei 5% sau 15% (depinda in gura carui PSDist te uiti) care chiar a citit orodonanta. Ai habar cati bani se pot fura la nivel national prin infractiuni repetate de mii de ori dar limitate la suma aia. Si furtul nu e intotdeauna usor de dovedit.
Tot aud minciuna asta ca nu se poate doamne sa faci puscarie daca ai gresit si ai produs o paguba de cativa lei. Sunt de acord ca un astfel de caz ar fi absurd daca s-ar intampla. Dar atentie, vorbim de abuz (prespune ca reaua intentia e dovedita in instanta) nu de neglijenta.
Si da a fost dezincrimita de tot neglijenta, personal sunt de acord cu acea dezincriminare. de fapt acolo se incadreaza multe exemple ipotetice date pe la televizor zilele astea nu la abuz in serviciu.
Cat despre recuperarea pe cale civila…jigneste inteligenta. Sa cred ca un angajat (si nu orice angajat are dreptul, doar cativa) va actiona in numele institutiei unde lucreaza pe seful acelei institutii in judecata in civil pentru recuperarea unui prejudiciu (un caz ipotetic)… asta e SF. A da, si eventual sa o faca doar in maxim 6 luni de la savarsire. Adica daca faci potlogarii in primii 3 ani, stai cuminte in ultimul an si cand vin urmatorii pot doar sa constate, ca a trecut timpul inc care se putea face ceva.
Si Ciolos (Julien cum iti place tie sa spui, tradandu-ti afinitatea pt anumite posturi TV) nu a dezincriminat nimic. A dat o ordonanta in care a reparat niste gauri datorate deciziilor CCR si unde Parlamentul a dormit in papuci neindeplinindusi de fapt principala menire). Peste un timp a venit CCR cu alta decizie, Parlamentul a dormit din nou in papusoi, Ciolos a decis sa nu se mai implice ca au fost vociferari. (si atunci au fost unii impotriva ideei de interventie a guvernului pe Codul penal, e drept mult mai putini decat acum) + acde fapt era o decizie de interpretare care limita definitia dar nu il declara neconstitutional. De fapt CCR e cea care dezincriminat abuzul in servicu in cazul in care se incalca ordine interioare, ordine de ministru, hotarari de guvern dar nu si incazul incalcarii unor legi, OG, OUG.
Da, mai facem si misto. Ai vazut pancartele cu mesaje agramate (chiar exista, multe, nu e fabulatie). De fata aia care doar le-a pus niste intrebari si a fost agresata (fizic) ai auzit? Mesajele in care Iohannis e facut nazist sau e trimis in “tara lui” le-ai vazut. Nu ti se par absurde? Iar aia cu sa respecte votul in timp ce se comporta de parca Iohannis n-ar avea si el peste 6 milioane de voturi in spate e un monument de ipocrizie.
CCR chiar e la dispozitia cetatenilor, daca in cadrul unui proces ridica o exceptie de neconstitutionalitate.
In Bulgaria de ex nu exista conceptul de ordonanta de urgenta si tara inca exista. Nu ar fi o tragedie (desigur implica modificarea constitutiei). Dar nu e absurd ca o ordonanta ce modifica codul penal (singura lege retroactiva) sa produca efecte anuland dosare cu multi ani in urma fara sa exista o sansa la o minima verificare de constitutionalitate? Ne pasa daca dosare vechi sunt afectate? Da ne pasa, in limita prescrierii faptei. Ca deaia a fost inventat conceptul de prescriere.
Nu stiu la ce te referi cu MO. Dar daca ai adus vorba, in era tehnologiei si informatiei (electronice) nu e normal ca statul sa puna la dispozitie gratuit toata legislatia pe situl MO? inteleg ca ziarul MO nu poate fi gratuit, ca acolo exista niste costuri de distributie, dar online costurile sunt neglijabile. Nu exista scuza ca nu cunosti legislatia, se prezuma cunoscuta. Pai atunci tu stat pune-o dracului la dispozitie in mod gratuit.
La ce dovezi te referi ca lucrurile nu stau cum am crezut?
Bine ar fi sa priceapa astia de p-aci ce le explici dar mie mi se par tare ciudati…n-au logica deloc!
Consultarea Monitorului oficial este libera pe net.
Guvernul poate face orice act de guvernare doreste el si nu strada.
Este discutabil modul in care au facut-o dar atat.
@Florin Jescu
Nu suficient de libera.
De pe site:
Produs electronic conținând actele publicate, care poate fi accesat gratuit pe internet şi este disponibil, în varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte.
Din Lege:
Art. 18
Regia Autonoma “Monitorul Oficial” editeaza Monitorul Oficial al Romaniei atat in format tiparit, cat si in format electronic, pe care il pune la dispozitia tuturor categoriilor de utilizatori contra cost.
Art. 19
Regia Autonoma “Monitorul Oficial” realizeaza un produs electronic continand actele publicate, care poate fi accesat gratuit pe internet si este disponibil, in varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte. Sumarele monitoarelor oficiale sunt accesibile permanent.
Legea 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei, republicata 2013
Sper sa bubuie cuibul de hoti din guvern! Doamne ajuta Romania!
Ma name is 13. Ordonanta 13. Ma intreb totusi cat de penibili si “periculosi” insista cei de la DNA sa ne arate ca sunt.
Insusi faptul ca-si incordeaza muschii asa si mai scuipa cateva dosare e un lucru periculos. Dar, in mintile luminate ale salvatorilor ce si-au luat tara inapoi acum cativa ani, este dovada ca justitia fucntioneaza. Faptul ca sar serviciile si mai fac cate un dosar vreunuia pe care nu-l agreeaza opinia publica de pe Fb este, in mintile lor, dovada ca dreptatea e de partea lor, ca ei contribuie la bunul mers al tarii si curatarea ei de nemernici. Asta fara sa-si dea seama ca acest gadilat de ego “telectual” si iluzia puterii ce le este servita este mult mai periculoasa decat ignoranta sau prostia de care-i acuza pe altii. Ca de, prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul….