In plina campanie electorala pentru parlamentare, economia Romaniei si cea europeana dau semne de reintrare in recesiune. Multi sunt ingrijorati pentru locurile de munca, salarii, pensii si cursul euro-leu. Ce ne asteapta odata cu reizbucnirea crizei, cind mai
marii Europei au disensiuni majore pe miliardele de Euro de la Bruxelles?
De ce vrea Traian Basescu sa protejeze mai degraba sensibilitatile cancelarului german Angela Merkel decit pozitia guvernului Romaniei?
Are dreptate faimosul prezicator al crizei, economistul Nouriel Roubini, care spune ca e posibila o furtuna economica grava in 2013? Ne intereseaza pe toti cum va fi viata noastra imediat dupa alegeri si cine reprezinta interesele Romaniei in disputa europeana.
O alta chestiune devine esentiala pentru supravietuirea Romaniei in al doilea val de criza : motorul economiei romanesti, agricultura, este puternic afectata de seceta si viitoarea taiere a fondurilor europene. O alta veste importanta e legata de faptul ca
de la 1 Ianuarie, cetatenii straini vor avea voie sa cumpere terenuri in Romania. Ce impact va avea acest lucru?
Scaderea productiei agricole a contribuit masiv la reintrarea in recesiune. Ce sanse exista pentru fostul granar al Europei sa treaca mai usor prin marile dificultati economice cu ajutorul agriculturii? De ce taie greii de la Buruxelles citeva miliarde fonduri europene pentru coeziune si agricultura romaneasca?
Va reusi chiriasul de la Cotroceni sa inteleaga ca orice angajament luat la Bruxelles trebuie implementat de un guvern legitim si democratic, rezultat din votul de la 9 Decembrie?