La sfârșitul săptămânii trecute, Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European a votat, la Strasbourg, în favoarea revizuirii a două limite de finanțare pentru proiectele de restaurare a obiectivelor de patrimoniu, dând astfel curs solicitării formulate de eurodeputatul Mircea Diaconu în raportul său “Spre o abordare integrată a patrimoniului cultural european”, document adoptat de Parlamentul European în urmă cu doi ani.
Astfel, pragul pentru monumentele de patrimoniu național a fost ridicat de la cinci la 10 milioane de euro, iar pentru monumentele de pe lista UNESCO acesta a fost rectificat de la 10 la 20 milioane de euro. Amendamentul prin care s-a realizat revizuirea a fost depus în cadrul raportului cu privire la modificările resurselor pentru coeziunea economică, socială și teritorială, elaborat de președinta Comisiei REGI, eurodeputata bulgară Iskra Mihaylova.
“M-am luptat timp de doi ani pentru ridicarea acestui prag care este de o importanță crucială pentru investițiile în patrimoniul cultural. Concret, în forma inițială a regulamentului, proiectele de restaurare nu puteau să depășească 5 și respectiv 10 milioane de euro ca și cost total al proiectului. Nu se poate derula un proiect corect de restaurare pe un monument de interes național sau european cu aceste sume.” a declarat Mircea Diaconu.
Conform deputatului, îmbunătățirea acestor criterii de referință în alocarea fondurilor europene este urmare atât a solicitărilor oficiale și întrevederilor pe care le-a avut cu Tibor Navracsics, Comisarul European pentru Cultură și Educație și Corina Crețu, Comisarul pentru dezvoltare regională, cât și a strânsei colaborări cu membrii Comisiei REGI în vederea adoptării amendamentului menționat.
“Limitele de finanțare anterioare au fost impuse în mod artificial de Comisia Europeană, în practică ele blocând proiecte de restaurare care ar fi putut beneficia de fondurile alocate în acest sens. Mai mult, la nivel de strategie pe termen lung, dacă operatorii culturali nu puteau accesa fonduri pe linia politicii de coeziune, sumele rămâneau nealocate, oferind Comisiei posibilitatea de a propune și mai puține fonduri pentru cultură și patrimoniu în următorul cadru financiar. Sper din tot sufletul ca aceste informații să fie auzite și acasă. De foarte multe ori am pierdut șanse importante pentru că ne-am informat sau am reacționat târziu…“, a adăugat Mircea Diaconu, îndemnându-i pe operatorii culturali români să profite de această oportunitate.
Nimic nu spuneti ca ciocoii pesedisti scapa de dosare de incompatibilități vorba lui Tolontan se organizează haiducia? So?
Sau macar despre nesimtirea lui Tariceanu de a sta pe scaun cand toti reprezentantii familiilor regale europene stateau in picioare. O punga de seminte ii mai trebuia.
Ai “bunul simt” si semneaza cu numele tau si nu cu un pseudonim TFL-istule !!!
Lasa-i, sunt “programati”, doar viata-i mai poate indrepta…
Una-doua, “dragea, tariceanu, ciuma rosie”… ce bun simt sa le mai ceri ?
Diaconu spune cu patrimoniu, cultura; in schimb, astia, ca tonomatu’…
D-aia n-are carmen butelie, si th fes ca al lu’ Ciolos, ca scapa Dragnea…nu sunt in stare sa spuna cum, da’ repeta, c-o ramane ceva… penibili !
Legalizeaza..sorry
Mulțumesc, maestre Diaconu! Să imi traiți!
Proteste in toata tara … nimic despre ele. Ne facem ca ploua
Nu se face ca ploua. PCR nu il lasa sa ne informeze. Incepe revoluția!
Care REVOLUTIE !!?!!
Voinice, p-unii chiar nu ne intereseaza ce mai fac hastageii zilele astea; treaba lor, sa fie la ei, acolo !
Auzi, da’ tie nu-ti pare ciudat ca protestele astea, recent instituite ca regula (cam de cand e Iohannis), au cateva lozinci, si argumente lipsa !? Ceva pe articol de lege, pe “cum scapa Dragnea” n-am vazut; am vazut, insa, o medie de juma’tea facultatii la aia de manifestau, ca “magistrati”, deunazi; probabil ca aveau masina timpului, si venisera niste judecatori din viitor…
După ce Mircea Diaconu a votat periculos în legislativul Uniunii Europene în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, deziluzionînd milioane de români, actorul a semnat un document, la fel de repudiat, care prevede desfiinţarea statelor naţionale şi înfiinţarea unei uniuni federale europene. Mircea Diaconu se arată preocupat mai mult de „Şcoala lui Freud şi Şcoala de la Frankfurt”, care au căutat să implementeze „eliberarea sexuală” ca mod tîmp de lărgire a libertăţii individuale (adică, destrăbălare şi imoralitate), decît de şcoala românească, trimisă în degradare profesional-didactică. Europarlamentarul în cauză nu reprezintă nici pe departe interesele naţionale. Nu reprezintă România, nici pe cetăţenii ei.
Împreună cu alţi doi europarlamentari români, Marian Jean Marinescu şi Renate Weber, Mircea Diaconu, tot mai controversat şi contestat în ultima vreme, a semnat „Manifestul Spinelli” , document care constituie un atentat la siguranţa naţională a României, implicit, a statelor europene. Documentul stipulează că „soluţiile naţionale nu pot furniza soluţii adecvate, acestea aparţinînd trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-naţională”.Este o Europă a mai-marilor ei, a exploatării, a întunericului, violenţei, terorismului, sărăciei, decăderii şi a desfiinţării identităţii de neam. Aceasta au semnat marii „patrioţi”, europarlamentarii români, Mircea Diaconu, Renate Weber şi Marian Jean Marinescu Bravo, domnule actor! Servilism maxim pentru U.E.! Aţi votat pentru desfiinţarea Statului Naţional Român! Ruşine! „Contribuţia” celor ca voi va rămîne încrustată în memoria colectivă, drept act terorist împotriva poporului român!
O altă măgărie a tuturor europarlamentarilor români a fost semnarea, documentului privind desfiinţarea industriei cărbunelui din ţara noastră. Românii i-au votat ca să le asigure un trai mai bun şi o Românie prosperă, nu să distrugă puţinul care a mai rămas dintr-o Românie furată metodic de un sfert de veac! Din păcate, cretinii ăştia care ne conduc şi cei care ne reprezintă în forurile europene s-au instruit la şcoala servilismului, trădării şi corupţiei.
atentat la siguranta nationala?! desfiintarea industriei carbunelui? pfuuuuu
Oare de ce tii mortis mereu sa ai ultimul cuvant?
Pai tocmai l-ai avut tu:)) Ca eu, vei bine, nu zic nimic:)))
Si nici nu cred sa mai intre cineva in conversatie. Ca Tomi (da gustul ?) a enumerat atatea, incat chiar trebuie rabdare sa-i raspunzi… si, la ce bun !? Recunoaste ca are campii in fata ? N-as crede !