Afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin, care a ameninţat că Rusia ar putea ataca Statele Unite şi ţări europene care ar găzdui rachete nucleare americane, sunt “inacceptabile”, anunţă Alianţa Nord-Atlantică, respingând acuzaţiile Moscovei privind sistemele antibalistice NATO din România.
“Afirmaţiile Rusiei cu ameninţări la adresa aliaţilor sunt inacceptabile. Îndemnăm Rusia să se concentreze pe revenirea la respectarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare”, a declarat Piers Cazalet, un purtător de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice.
“NATO este o alianţă defensivă, pregătită să apere toate statele membre de orice ameninţare. Nu vrem o nouă cursă a înarmării, iar aliaţii au îndemnat în mod repetat Rusia să distrugă în mod verificabil rachetele cu rază medie de acţiune”, a subliniat Piers Cazalet, citat de agenţiile de presă AFP şi DPA.
Oficialul NATO a subliniat, potrivit ediţiilor italiană şi spaniolă a agenţiei de presă Sputnik, că acuzaţiile Rusiei referitoare la sistemele antibalistice NATO din România şi Polonia sunt “lipsite de fundament” şi constituie o “încercare de distragere a atenţiei de la propria încălcare a Tratatului INF”.
Alianţa Nord-Atlantică pregăteşte măsuri defensive în contextul anulării Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a afirmat săptămâna trecută secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, oferind asigurări că nu vor fi aduse arme atomice suplimentare în Europa, deşi Rusia consolidează arsenalul balistic neconvenţional. “Măsurile pe care Alianţa Nord-Atlantică trebuie să le ia vor fi adaptate unei situaţii în care sunt mai multe rachete ruse. Toate măsurile pe care le vom lua vor fi coordonate, moderate şi defensive; nu intenţionăm să amplasăm noi sisteme terestre de rachete nucleare în Europa. Rusia continuă să dezvolte şi să instaleze rachete SSC-8. Ştim cu toţii că un tratat care este respectat de o singură parte nu ne poate ţine în siguranţă. Desfăşurăm acţiuni de planificare în diverse domenii, inclusiv la nivel militar. Comandanţii noştri analizează o serie de opţiuni referitoare la modul în care trebuie să reacţionăm la faptul că Rusia amplasează mai multe rachete nucleare în Europa”, a declarat Jens Stoltenberg.
Pe Isărescu nu cred că aveți cum dar luați-l pe Ioan Pașcu la întrebări.
https://financialintelligence.ro/fostul-ambasador-michael-guest-vine-in-romania-avand-intalniri-cu-guvernatorul-mugur-isarescu-si-cu-ioan-mircea-pascu/
Ma dau in vant dupa astia care se baga in ciorba noastra damboviteana, iar mai apoi enunta judecati de valoare si ne mai miram ca ne merge cum ne merge.