Analistul politic Cristian Pîrvulescu face o legătură destul de interesantă între reţinerea lui S.O. Vîntu şi Liviu Luca şi referendumul de la Constanţa pentru păstrarea statu-quo-ului în ceea ce priveşte unitatea administrativ-teritorială judeţul Constanţa.

“Cred că este ceva foarte important legat de referendumul de la Constanţa şi, drept urmare, acest eveniment trebuia acoperit din punct de vedere mediatic. Eu nu comentez fondul problemelor legate de Vîntu şi Luca, în schimb reţinerea lor exact luni, cu câteva ore înaintea ieşirii publice a autorităţilor locale din Constanţa cu date referitoare la referendum, cu tot ce s-a întâmplat acolo, îmi dă de gândit. Acum, media are de lucru, se va ocupa exclusiv de arestare şi ce s-a întâmplat la Constanţa va fi obturat”, ne-a declarat Cristian Pîrvulescu pentru cotidianul.ro

19 COMMENTS

  1. Cainii sant turbati sa destrame judetele si istoria Romaniilor.Si apeleaza la orice .Chiar la tactitci psihologice.Asa ca are dreptate Parvulescu.Nu prea cred eu in coincidente.

  2. Cred ca are dreptate iar o posibila solutie esta ca singura televiziune neaservita sa nu se lase inselata si sa prezinte arestarile nu ca pe niste stiri ci ca pe o posibila acoperire a referendumului spunand ca nu va mai aloca tip pentru asfel de perdele de fum pana nu au sentinte judecatoresti definitive si irevocabile.

  3. Logic ca se doreste musamalizarea.Cred ca la nici un tip de campanie de votare,fie ea locala,prezidentiala etc. nu a existat un astfel de procent covarsitor de 95%,in acest caz impotriva desfintarii.
    Este normal sa fi fost acest procentaj din moment ce intrebarile au fost simplu formulate.Lipsa la vot este o cauza a faptului ca nu a fost suficient mediatizat.Nu prea s-a stiut in oras.In special tinerii,nu au avut de unde sa afle de acest referendum pentru a putea participa.Motivul simplu este ca doar batranii urmaresc postul local TV si afisele nu au ajuns in toata zona Constantei.Chiar si asa,cred ca Basescu a primit un raspuns categoric la actiunile sale si un real semn de intrebare asupra acestei ideii a regionalizarii.In acest moment stie sigur ca cei care l-au votat ca si presedinte,acum o sa voteze ca sa il de-a jos.Pentru ca nu suporta ideile acestea stupide si fara vreun sens macar economic ,daca nu si istoric.

    • Nu marco ! Lipsa sau prezenţa la vot înseamnă de fapt “lipsa” sau “prezenţa” campaniei electorale a referendumului, în cazul nostru ! Procentul de 95 % este foarte bun şi mă bucur ptr. el. Faptul că a fost o prezenţă la vot de numai 43 % la o întrebare atât de simplă şi de importantă, mă face să mă întreb, dacă nu cumva, chiar ne merităm soarta ? Deci, pe această prezenţă la vot, sunt supărat urât de tot !

      • Nu te contrazic,din acest punct de vedere.La o situatie atat de grava,prezenta la vot este cel putin una rusinoasa.Totusi este bine ca s-a dat un verdict CLAR.Problema noastra,fie ca vorbim de mers la vot,fie ca e vorba de proteste in strada,este data de lipsa totala a LIDERILOR ADEVARATI.
        Personal am scris de nenumarate ori ca ne meritam soarta, in cazul acesta pentru ca NU STIM SA FIM UNITI.Imi doresc sa vad cum actuala guvernare tremura,dar acest lucru nu se v-a intampla atata timp cat noi toti nu intelegem ca trebuie sa iesim sa protestam,indiferent ca acel protest este pornit de :pensionari,bugetari,politisti,taximetristi sau alte categorii sociale sau profesionale.Lipsa liderilor nu face altceva decat sa accentueze acest lucru.
        Opozitia trebuie sa inteleaga ca daca doreste,suportul populatiei EI TREBUIE sa recurga la metode cat mai DRASTICE de protest in parlament si nu numai.Daca nu fac asta,atunci noi toti vom ramane doar revoltati si nimic nu o sa se schimbe.
        Basescu a castigat primul mandat,pentru ca a stiut sa loveasca tare in adversari si sa-i faca pe toti corupti si mincinosi.Din pacate eu nu prea am vazut opozitia sa faca asta,decat in anumite cazuri restranse.
        Sa inceapa proteste de blocare a parlamentului,nu prin absenta si alte prostii de genul asta.Efectiv sa blocheze intrarea in camera,sa boicoteze,sa isi imprime tricouri cu mesaje sugestive gen: “Anastase a furat” sa inceapa sa cante imnul national daca e nevoie,de fiecare data cand puterea supune ceva la vot.Abia atunci populatia o sa se alature masiv,la aceste proteste.Poate exemplele date de mine nu sunt cele mai bune,dar sunt metode drastice de protest,pot fi si altele.

        • Ai dreptate, dar uite “Opoziţia” ce face acum ? Are “meci” cu Geoană – uite Geoană, nu e Geoană ! Un “fâs” mai mare ca ăsta zău că n-am văzut de mult la PSD ! Te întreb : ăştia vor să câştige alegerile împotriva PDL, UNPR, PNŢCD, PPDD, PIN, PER, PNG, USP, Noua Dreaptă, Alba ca Zăpada şi dacă mai este nevoie ceva unguresc (PCM sau PRM, după voinţa băsului) ?
          Asta nu înseamnă că n-am văzut că şi Geoană o cam “caută cu lumânarea” de vreun an de zile aşa, dar trebuia să-l lase naibii în pace până la alegeri şi îl “ejectau” atunci, nu acum. Nu era momentul acum …
          Să vezi zilele următoare ce circ or să facă pedelacii pe această miză numită Preşedintele Senatului !
          Băsescu probabil că dă un şpriţ băieţilor portocalii cu această ocazie !

          • Raspunsul e unul simplu.Revin la ceea ce am zis.NU AVEM LIDERI.Opozitia momentan nu este suficient de puternica,inchegata daca vrei, sa lupte impotriva puterii.Problema opozitiei este una singura.
            Ei trebuie sa inteleaga ca trebuie sa scape de ideologia impratiri ciolanului pe criterii politice si sa sprijine profesionisti.Problema ce se ridica din acest punct de vedere este legata simplu de faptul ca :PROFESIONISTII NU COTIZEAZA LA PARTID SI CAMPANII PENTRU FUNCTIILE POLITICE.Nu fac asta deoarece adevaratii profesionisti nu si-au cladit cariera pe SPAGA SI PILE si atunci refuza sa accepte un astfel de compromis.
            Puterea taie incodata pensiile si salariile,desi iti reamintesc ca au JURAT CA VOR INAPOIA CEEA CE AU TAIAT IN ANII CE AU TRECUT.
            Am mai zis asta si repet.Romania se indreapta cu pasi rapizi catre un razboi civil,in urma unor razbucniri ale populatiei.
            Daca populatia nu se mobilizeaza,totul este pierdut.Populatia are puterea sa decida.Lucrurile sunt simple si usor de realizat,dar trebuie sa intelegem noi toti ca trebuie SA NE LUAM SOARTA IN MAINILE PROPRII.
            Manifestatii de strada pasnice.Alegerea de lideri care sa prezinte in fata unor dezbateri publice,abilitatile pe domeniile pe care doresc sa le conduca si mai ales PREZENTAREA AVERII DETINUTE.Dupa 1 an de mandat,sa se prezinte incodata in dezbatere publica AVEREA DETINUTA.
            Pot venii cu mii de solutii,de redresare economica si sociala a tarii, si le pot prezenta si opozitiei daca cineva ar vrea sa le asculte.Din pacate NIMENI NU DORESTE SA puna in practica solutii practice deoarece acestea duc inevitabil la distrugerea clientelei politice.
            Personal am incredere intr-un singur membru si partid al opozitiei PC – Daniel Constantin.Este singurul care l-am vazut ca a vorbit despre domeniile pe care chiar el cunoaste si care de fiecare data,a venit documentat la orice fel de dezbatere.In rest.Am dubii,in special in ceea ce priveste PSD.

            Opozitia trebuie sa recurga la forme drastice de protest in Parlament si chiar la demisii in bloc,din functiile detinute,obligand puterea la masuri drastice si la un suport al populatiei in ceea ce priveste opozitia.Daca opozitia demisioneaza,atunci Romania nu mai este stat de drept,fiind stat totalitar identic cu cel de dinainte de ’89 lucru ce ar duce la o reactie a populatiei.In rest nu sunt decat vorbe si gargara ieftina vanduta prostilor care pun botul.
            Eu sunt satul de gargara si pot oricand dovedii ca desfintez,orice politician intr-o dezbatere publica pe orice fel de domeniu.Pot argumenta la infinit masuri de iesire din criza,dar pot dovedii si cum singura sansa a Romaniei este eradicarea sau estomaparea CORUPTIEI.Pot oricand dovedii,cum se poate realiza acest lucru.

            As vrea sa vad,cati dintre politicieni sunt in stare sa aduca pe masa discutiilor un astfel de proiect.Sunt sigur ca 0.

  4. Consider că aceste două arestări, sunt “manevre băsiste” cu “bătaie în mai multe direcţii” : pe de-o parte Băsescu îi mai face o “nefăcută” lui Vântu deoarece nu poate pune stăpânire definitv şi pe Realitatea TV, iar pe de altă parte vrea să “acopere” acest zdrobitor 95 % NU -DESFIINŢĂRII ADMINISTRATIV-TERITORIALE A JUDEŢULUI CONSTANŢA, exprimat prin vot la referendumul de ieri, pe a cărui prezenţă la vot a cetăţenilor, încă odată o spun, sunt supărat rău.
    Un alt aspect al acestor arestări mai constă şi în distragerea atenţiei publice de la gravele probleme cu care ne confruntăm.

    • eu si sotul meu am mers ieri sa votam la “Scoala Gheorghe Titeica” din orasul constanta. evident, pentru pastrarea judetului Constanta. pe la orele 11, nu prea era lume pe acolo.
      nu cred ca partea liberala a Opozitiei locale s-a implicat in aceasta poveste, in plus, nici puternica masina de vot Constantinescu – Mazare nu a functionat ca la alte alegeri. mai deloc, de fapt.
      oare nici ei nu au crezut cu adevarat in acest referendum?
      pe la inceputul saptaminii trecute, prin statiile de autobuz, pe la Spitalul Judetean, pe la magazinele alimentare am vazut un afis (cred ca era format A5) despre referendum. de la distanta (cam 5-7 metri) parea doar o mare pata de culoare pe alb, iar de aproape, cu rabdare trebuia sa pricepi mesajul / continutul.
      eu constant urmaresc pe net presa locala si cea centrala. in cea locala mai mult a fost prezentat doar conflictul Palaz (prefect) – Constantinescu, mai ales ca inspectorul scolar judetean refuza (la inceput) sa puna la dispozitie scolile pentru ziua de vot. plus jocul de-a plingerea penala care exista intre cei doi de ceva vreme (oricum fara a-l simpatiza pe Constantinescu, eu vad la Palaz, ajuns si asta doctor in Drept anul acesta, un tupeu colosal, specific gastii PD)
      in presa locala apare in continuu si conflictul Mazare – Chiru.
      apoi, cam de joi – vineri incoace (tot prin aceleasi locuri) a aparut o hirtie A4, pe care era scrisa “invitatia” la referendumul de duminica, cu precizarea ca cetatenii sa mearga la sectiile de votare din anii trecuti. scris cu negru pe alb, cu un font total neprietenos, fara sa-ti sara in evidenta ceva.
      cam asa s-a desfasurat campania. si tot in cursul saptaminii trecute, pe Neptun TV a aparut intr-o seara invitat Constantinescu (un personaj deloc carismatic) intr-o emisiune anosta cu desavirsire.
      cam astea sunt impresiile mele de saptamina trecuta legate de referendum.
      ceea ce stiu cu siguranta e faptul ca nu s-au prezentat la vot cunostintele mele (am si din astea) profund loiale lui basescu.
      🙂

      • @ana
        Sunt atât de multe de zis referitor la PSD… încât mă abţin. Sunt membru şi mă doare ce văd că se întâmplă în acest partid. Dacă n-o să vezi PSD-ul rupt în două în ceva timp, să nu-mi spui mie pe nume ! Dar, uite, o spun şi scriu cu majuscule : NE MERITĂM SOARTA (mă refer la PSD – îşi merită cu vârf şi îndesat “trădătorii” care i-a promovat şi susţinut neîncetat). Acum încep să “culeagă roadele” ! În fine … poate avem vreodată ocazia să vorbim altfel …

  5. imi permit ca si cetatean al republicii mazariote, sa fac citeva observatii:
    – masina propagandistica a psd din kustenge, nu a functionat ..parca in mod voit. sosonarii au stat in adormire, activul din linia a doua a partidului, a stat la bere, nu e figura de stil, e pe bune.
    -pnl’ul local e in tratative cu pdl’ul si isi negociaza defectarea convenabila. fenomenul este accentuat si de faptul ca pe plan local, si pnl’ul si pdl’ul sint dominate de citeva familii veriote, firserote si cipane, cu membri in ambele formatiuni politice. negocierile se fac la nivelul unor familii organizate tribal- va explica domnul parvulescu ce si cum,caci cunoaste fenomenul, iar miza de cistig e negociata in folosul tribului si nu al persoanei…
    – la nivelul esaloanelor 2,3 din psd unde macedonenii nu au o buna reprezentare, se negociaza treceri la pnl, in cazul in care pl’ul isi negociaza alianta/defectarea catre pdl. aici cred, va poate explica domnul hasotti cum si mai ales de ce si care sint mizele, nu politice cit mai ales materiale. si tot de aici se trag si aproape insesizabilele dileme ale domnului antonescu care mai ca ar juca si el cartea aliantei cu pdl , daca ar fi rugat frumos si insistent.

    acum, da , posibil arestarea lui vintu si luca sa fie o fumigena, la fel de bine cum ar putea fi si un razboi dus pe surse de finantare ale inamicilor politici…. plus ca se poate observa ca trecerea prin pensionul de pe rahova, imbunatateste perceptia asupra realizarilor politice prezidentiale, becali si patriciu sint aproape studii de caz.

  6. Bravo Constanta!Pacat ca nu au iesit totii la vot!
    Sper sa nu se intample asta in 2012!
    Puterea este in mana noastra!
    Viitorul nostru si al copiilor nostrii, al parintilor nostri ne apartine!
    Somnul natiunii naste MONSTRI!

  7. ca vechi privitor la politica dimboviteana mai ales in ultimii trei ani am constatat ca exact ca ceasul de fiecare data cind intervine ceva neplacut pt. base se declanseaza o diversiune televizata cu arestari cu mascati cu reporteri portocalii transmitind frenetici de la dna sau de prin diverse locuri arestarile. partea tragica e ca televiziunile de stiri care spun ca totul e o farsa nu se prind la sate acolo e la putere tvr care s-a transformat in televiziune de partid PDL

  8. Nu arestarile trebuiau acoperite de referendum, ci incurcatura lui basescu cu Oficiul de spalare a banilor, subiect pe care l-a intretinut Antena 3.

  9. D-nule Radu, aveti informatii care sunt rezultatele finale ale referendumului la Constanta? Nu am mai auzit nimic in media, la noi, nicio zi fara arestari, a la Solomon…

Leave a Reply