PET-CT este o investigație imagistică hibridă de medicină nucleară, care oferă informații nu doar despre structura unei tumori, ci și despre metabolismul țesutului canceros. Astfel, se obțin informații dincolo de dimensiunile sau localizarea unei formațiuni tumorale: activitatea metabolică se corelează cu existența unor celule tumorale active, informație extrem de utilă nu doar pentru diagnostic, ci și după efectuarea tratamentului oncologic, pentru monitorizarea răspunsului la tratament.

PET-CT este de mare ajutor în diagnosticul cancerelor, deoarece furnizează date medicale valoroase:

  • Localizare tumorală precisă;
  • Identificarea răspândirii cancerului (metastaze);
  • Evaluarea răspunsului terapeutic;
  • Evidențierea eventualelor recidive.

Există multe tumori solide care pot fi diagnosticate prin efectuarea PET-CT: cancerul pulmonar, cancerul mamar, cancerul esofagian, cancerul colo-rectal, cancerul pancreatic, cancerele ginecologice.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții pot beneficia de echipamentul PET-CT Siemens Biograph Horizon-3R, unic în România, ce poate identifica rapid și cu înaltă precizie prezența unei tumori, localizarea acesteia precum și stadializarea bolii și prezența de metastaze. P

Un aspect foarte important este că investigațiile pot fi realizate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, fără alte costuri suplimentare. Investigația se efectuează la recomandarea medicului oncolog, pentru susținerea diagnosticului, stadializarea bolii sau monitorizarea tratamentului.

Centrul Oncologic SANADOR oferă pacienților acces la servicii integrate de oncologie, radioterapie, chimioterapie și chirurgie oncologică.

Leave a Reply