Se trezeşte? Ungaria vrea să fie mai dependentă de România, nu de Rusia

Preşedintele Ungariei, Katalin Novak, a declarat miercuri, în urma unei întrevederi cu preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, că Ungaria “semnalează” intenţia de a cumpăra mai mult gaz din România, pentru a reduce dependenţa de Rusia şi a susţinut că proiecte de exploatare precum Neptun Deep ar trebui sprijinite financiar de Uniunea Europeană.

Întrebată de jurnalişti dacă Ungaria poartă negocieri cu România pentru a cumpăra gaze din Neptun Deep, preşedintele Ungariei a spus că acest proiect al Romaniei “este o nouă posibilitate care se deschide” pentru ţara sa în a-şi diversifica sursele de aprovizionare.

“Mă bucur că această investiţie a început. Cred că ar fi bine ca această investiţie să fie ajutată şi prin fonduri europene ca să se realizeze. Semnalez intenţia Ungariei de a cumpăra gaz şi mai mult, pentru că astfel am putea diversifica în continuare resursele energetice actuale şi am reduce dependenţa de Rusia. Suntem în discuţii pe această temă”, a spus Katalin Novak, citata de Agerpres.

Leave a Reply