”Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO”, a declarat Orban într-un interviu publicat luni de cotidianul german Bild.

Atacarea NATO este absolut imposibilă – nu numai pentru Rusia, ci pentru oricine din lume – întrucât NATO este de departe cea mai puternică comunitate militară, a afirmat şeful executivului ungar, a cărui ţară a preluat la 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Viktor Orban a adăugat că toate ţările NATO susţin clauza securităţii colective, conform căreia un atac împotriva unui membru al NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Ruşii au o istorie şi o cultură diferite, precum şi o înţelegere diferită asupra libertăţii şi suveranităţii naţionale decât au europenii, a spus Viktor Orban, care s-a întâlnit cu Putin la Moscova la finalul săptămânii trecute. ”Dar ei sunt raţionali, sunt hiper-raţionali”, a subliniat liderul ungar, citat de Antena 3 CNN.

Aceste afirmații ale lui Orban erau făcute în timp ce Rusia bombarda spitale de copii în Ucraina. 28 de morți s-au înregistrat azi.

De la începutul războiul de invazie neprovocat și ilegal asupra Ucrainei (2014-2015-2022 până azi), Rusia a generat 500.000 morți, peste 300.000 de răniți și pagube ce depășesc 500 de miliarde de dolari.

Imagine

 

Imagine

Imagine

Imagine

Leave a Reply