Servicii medicale integrate, inclusiv de stomatologie

 

În prezent, tratamentele moderne implică o abordare integrată, astfel încât pacienții beneficiază de toate serviciile medicale de care au nevoie într-un singur loc, fără să fie necesară deplasarea într-un loc sau altul pentru o parte a tratamentului. Spre exemplu, persoanele care doresc un consult de stomatologie pot rezolva mai multe probleme de sănătate, printr-o singură vizită la o clinică unde au acces, pe lângă serviciile dentare, și la servicii de diagnostic și tratament în cardiologie, ortopedie, endocrinologie sau orice alte specialități.

În plus, prin servicii medicale multidisciplinare, pacienții beneficiază de rezultate terapeutice superioare altor abordări, datorită colaborării strânse între medicii cu diferite specializări. Astfel, în cazul unor persoane cu afecțiuni cardiovasculare, este esențială comunicarea dintre medicul cardiolog și medicul stomatolog, înainte de efectuarea unor proceduri stomatologice avansate, pentru că pot exista anumite contraindicații. Această colaborare este importantă și în cazul pacienților cu osteoporoză, care urmează tratament cu bifosfonați. De asemenea, pacientele însărcinate care au nevoie de tratament stomatologic trebuie să beneficieze de un management terapeutic special, cu implicarea medicului obstetrician care monitorizează sarcina, pentru ca toate intervențiile dentare să fie realizate în deplină siguranță pentru viitoarea mămică și pentru bebeluș.

În unele situații, medicul stomatolog poate observa anumite manifestări clinice ce indică o afecțiune din domeniul unei alte specialități medicale, îndrumând pacientul spre medicul de care acesta are nevoie. Un exemplu în acest sens este respirația urât mirositoare, ce poate fi provocată de probleme dentare sau gingivale, dar și de anumite afecțiuni digestive, care necesită tratament de specialitate, stabilit de medicul gastroenterolog.

La SANADOR, pacienții au acces la toate serviciile medicale pentru diagnostic rapid și corect și tratament modern, eficace, printr-o abordare multidisciplinară, indiferent de afecțiunile existente.

Clinica de Stomatologie SANADOR se află la etajul 5 al Clinicii SANADOR Victoriei Corp A, unde pacienții au acces atât la servicii de stomatologie, cât și la diferite consultații de specialitate, la analize de laborator și la investigații imagistice performante. P

Datorită dotărilor de ultimă generație, precum dispozitive de tratament cu laser sau cu plasmă, și echipei medicale cu o vastă experiență, Clinica de Stomatologie SANADOR asigură servicii complete pentru prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor dentare și gingivale. Pacienții au acces la consultații și la proceduri de endodonție, de parodontologie sau pot beneficia de montarea unui aparat dentar, în funcție de indicația stabilită.

În prima zi de vineri a lunii octombrie, este celebrată Ziua Mondială a Zâmbetului, o bună ocazie pentru a ne aminti despre importanța sănătății orale, care poate fi menținută prin consultații stomatologice periodice, ședințe de profilaxie dentară și respectarea regulilor de igienă orală.

Leave a Reply