Intervenție cu robotul pentru o afecțiune gravă a bărbaților

 

Unele afecțiuni severe nu provoacă de la început semne și simptome, dar pot fi descoperite din timp, prin control medical periodic urmat de analizele și investigațiile recomandate de medic. În acest fel, șansele de vindecare sunt mari, iar tratamentul este mai puțin invaziv, cu păstrarea calității vieții pacientului.

De un tratament minim invaziv a beneficiat și Sandu, un bărbat de 65 de ani, care obișnuia să își facă controale medicale periodice. Deși nu avea simptome care să-l îngrijoreze, o valoare crescută a antigenului specific prostatic (PSA), ieșită la analizele de rutină, l-a pus în alertă.

În urma unei recomandări, Sandu s-a programat la Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urolog, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR. Medicul i-a recomandat lui Sandu investigații suplimentare, printre care o biopsie de prostată, dar și o investigație imagistică avansată pentru evaluarea prostatei – RMN multiparametric de prostată. P

Rezultatele aveau să confirme diagnosticul de cancer de prostată. Din fericire, boala era în stadiu incipient, iar Conf. Dr. Constantin Gîngu i-a recomandat un tratament robotic pentru prostată. Intervenția a constat într-o prostatectomie radicală, o operație necesară pentru îndepărtarea completă a tumorii. Operația a fost realizată la Spitalul Clinic SANADOR cu ajutorul celui mai avansat robot chirurgical existent în acest moment în lume, da Vinci Xi, chirurgia robotică fiind indicată de primă intenție în prostatectomia radicală. Fiind o intervenție minim invazivă, pacientul s-a bucurat de o recuperare rapidă, fără complicații, și o spitalizare de scurtă durată.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni ale prostatei, precum cancer de prostată sau prostată mărită, au acces la tratamente minim invazive, realizate cu echipamente de ultimă generație, de chirurgi cu multă experiență. Operațiile robotice urologice sunt efectuate la Spitalul Clinic SANADOR de echipa coordonată de Conf. Dr. Constantin Gîngu, cu ajutorul sistemului robotic da Vinci Xi, cu numeroase avantaje pentru pacienți: incizii de mici dimensiuni, recuperare rapidă, risc de complicații redus și spitalizare de scurtă durată. Postoperator, pacienții primesc cele mai bune îngrijiri în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca Secție ATI de categoria I, cu competențe extinse.

Leave a Reply