Tratament minim invaziv pentru ruptură de menisc
O durere de genunchi persistentă poate indica afectarea gravă a articulației genunchiului, cu impact asupra calității vieții. De aceea, consultația la medicul ortoped și efectuarea unor investigații specifice sunt esențiale pentru stabilirea diagnosticului corect și apoi a tratamentului corespunzător, astfel încât simptomele să se amelioreze și mobilitatea redobândită.
Adriana, în vârstă de 50 de ani, a suportat mult timp durerea de genunchi apărută în urma unei accidentări. A sperat o perioadă că durerile vor trece de la sine, dar nu a fost așa: simptomele s-au agravat. În cele din urmă, a mers la cel mai apropiat spital, unde medicii i-au făcut o radiografie, care nu a evidențiat vreo leziune osoasă, și i-au recomandat și un examen RMN.
Femeia a hotărât să realizeze această investigație la Spitalul Clinic SANADOR. Așa a aflat că are ruptură de menisc și multiple leziuni de cartilaj ale genunchiului. Pentru consultație și tratament, femeia a optat tot pentru Spitalul Clinic SANADOR. A fost preluată de Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie cu competențe în traumatologie generală și sportivă. Tratamentul recomandat de medic a fost o procedură minim invazivă, de artroscopie de genunchi. O astfel de intervenție implică incizii de foarte mici dimensiuni și utilizarea unui instrument special numit artroscop. Astfel, medicul a îndepărtat leziunile existente la nivelul meniscului și a efectuat o condroplastie, adică a reparat cartilajul afectat.
Operația a decurs fără probleme și s-a finalizat cu succes. Adriana s-a recuperat ușor, iar la foarte scurt timp de la procedură a primit permisiunea de a se externa. În prezent, femeia se simte foarte bine, nu mai are dureri și se poate deplasa fără probleme.
Artroscopia este metoda de tratament recomandată în cazuri precum cel al Adrianei, deoarece permite medicului să exploreze interiorul articulației și să trateze cu precizie leziunile, fără incizii mari și fără afectarea țesuturilor înconjurătoare. Recuperarea este mai rapidă, riscul de complicații scăzut, iar pacientul își reia relativ rapid activitățile obișnuite. P
La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la intervenții ortopedice moderne, inclusiv prin metode minim invazive. Operațiile se desfășoară la Spitalul Clinic SANADOR într-un bloc operator foarte bine dotat, de chirurgi ortopezi experimentați, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I, cu competențe extinse. După intervenție, pacienții pot accesa la Spitalul Clinic SANADOR programe personalizate de recuperare medicală.