9 Noiembrie este debutul oficial in campania electorala.

Peste exact o luna, cei mai multi dintre noi vom fi votat deja in alegerile parlamentare si vom astepta exit-poll la ora 21,00.

Pe 9 Decembrie, Antena 3 pregateste un program special.

Se confrunta USL cu ARDNANI…

250 COMMENTS

  1. Dupa alegeri TB nu va desemna un premier USL si va spune ca respecta legile si constitutia Romaniei.

    In prima sedinta a Parlamentului, USL ar trebui sa aplice articolul 85 din constitutie. Astfel “suspendatul” nu va putea spune ca nu a incalcat legea sau constitutia. Va fi obligat de acel articol sa numeasca sau sa desemneze premierul propus de parlament.
    ****************************

    ARTICOLUL 85
    (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

    • Va angajez eu un traducator de limba romana, daca nu va descurcati. “…pe baza votului de incredere” se refera la numirea Guvernului, nu la desemnarea candidatului.

      Nu zice nicaieri ca Presedintele are vreo obligatie sa ia in seama vreo nominalizare facuta de cineva. Constitutia spune doar ca Presedintele trebuie sa se consulte cu partidul care are majoritatea absoluta sau, daca acesta nu exista, cu toate partidele parlamentare, dupa care el (Presedintele, care este) desemneaza un candidat. Acel candidat isi formeaza un cabinet si merge cu el in fata Parlamentului pentru votul de incredere. Daca il obtine, atunci Guvernul respectiv este numit de Presedinte.

      • Poti sa iei in considerare ca ” desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul “, nu separat, adica intai desemneaza candidatul si doar Guvernul este supus votului Parlamentului. Constitutia actuala este pilaf oricum. Totul este interpretabil. Nefiind nicio virgula sau nefiind specificat clar ca Presedintele desemneaza candidatul in orice conditii, poti sa si spui ca desemnarea candidatului si numirea Guvernului se va face tot pe baza votului din Parlament, pentru ca daca desemneaza candidati aiurea, nu are nicio logica. Adica sa iasa majoritar sa zic PDL si sa desemneze candidat de la PP-DD fara nicio sustinere, se cheama bataie de joc de votul oamenilor. Cei ce voteaza desemneaza defapt pe cei ce trebuie sa conduca tara, si nu Presedintele. Oricum, multe articole din Constitutia asta sunt varza, pentru ca le poti da 1000 de sensuri.

      • @adi: tu esti vreun admirator al lui Base? vad ca stii exact ce va face Base, dupa alegeri.
        1. Presedintele nu prea este legitim. El a pierdut alegerile in Romania si a castigat prin frauda( care va fi dovedita), in diaspora.
        2. Presedintele a fost demis prin votul de la referendum. Se va dovedi asta cand INS-ul va face comunicarile finale( amanate tot de tartorii din PD-L).
        3.’Presdintele’ nu trebuie sa provoace o noua criza politica, pe langa cea economica existenta.
        Nu poate sa loveasca din nou in cetatenii pe care-i’ reprezinta’. Va raspunde pentru amibitiile personale numind premierul pe care-l doreste.Va trebui sa se gandeasca cum vrea sa iasa din istorie: ca un om maret sau ca un scandalagiu.

        • 1. Presedintele este cat se poate de legitim, intrucat alegerea sa a fost validata (in 2009) de BEC. Din p.d.v. legal nu exista notiunea de “alegeri in Romania” si “alegeri in diaspora” – va place sau nu, suntem toti cetateni romani, cu drepturi egale din p.d.v. electoral. Cat despre “frauda”, s-a vorbit atat de mult si s-a demonstrat fix nimic, incat nu merita sa pierdem timpul cu asa ceva. Dragnea (ironic, nu?) zicea de “camioane de probe”, n-am vazut macar una care sa arate ca “s-au bagat in urna voturi in favoarea lui Basescu” – asa cum, in sens opus, se pare ca s-a intamplat la ultimul referendum.
          2. Presedintele nu a fost demis prin referendum, intrucat nu s-a intrunit cvorumul legal, in vigoare la momentul respectiv si calculat prin raportare la listele electorale valide la momentul respectiv. Ca fapt divers, INS nu are atributii in ceea ce priveste listele electorale si acelasi INS a solicitat intrunirea comisiei de recensamant sau cum se cheama inca din mai, cand guvernul apartinea PSD-PNL, dar acest lucru nu s-a intamplat.
          3. Va contraziceti: sau reprezinta, sau nu reprezinta pe cineva? Datoria presedintelui este sa lucreze pentru binele tarii, unul din drepturile (sau “parghiile”) sale este sa desemneze premierul. Nu este treaba lui sa intre in istorie intr-un fel sau altul si, in genere, chestiile astea se judeca de catre istorici (nu de catre ziaristi) la multa vreme dupa fapte (nu in timpul mandatului). Performanta “de moment” se judeca la alegeri, de catre electorat.

          • 1. Presedintele are din punct de vedere legal legitimitate, din punct de vedere moral nu. Excludem morala din afacerea asta because life is a bitch. Nicolae Ceausescu si Muammar Gaddafi aveau perfecta legitimitate potrivit legislatiei in vigoare de la momentele respective. Nu este treaba mea ca si cetatean sa vad “camioane de probe” si nici nu ma intereseaza; ceea ce vreau si am dreptul sa vad este rezolutia Ministerului Public in cazurile plangerilor depuse pentru fraudarea si comiterea altor fapte ce depasesc cadrul legal in cursul procesului electoral din 2009. Ceea ce vreau si am dreptul sa vad este raspunsul dat la cererile lui Mircea Geoana de a se renumara voturile din diaspora si de la sectiile speciale; atata vreme cat nimeni nu a cerut renumararea voturilor anulate, acestea nu ma intereseaza. Vreau sa stiu daca acestea au fost renumarate si daca nu, care este explicatia data de CCR pentru refuzul renumararii acestor voturi. Exista aceste documente? Pana in momentul in care le voi vedea, traian basescu ma reprezinta pe mine personal in aceeasi masura ca si Ludovic cel Pios. Daca s-a demonstrat “fix nimic”, vreau sa vad rezolutia procurorilor emisa in acest sens. Nu mass-media are obligatia sa cerceteze o posibila infractiune ci institutiile statului.
            2. Pentru validitatea listelor electorale de la referendum nu si-a asumat nimeni raspunderea , vezi adresa de la MAI. Listele electorale permanente nu cuprind, dupa nici o legislatie in vigoare la ora actuala, inclusiv conform legii pentru alegerea presedintelui, decat persoanele cu domiciliul in Romania. Chiar si cu aceeptarea ca si constitutional a unui cvorum care nu are nicio legatura cu Constitutia, in cel mai rau caz, CCR putea sa constate doar imposibilitatea determinarii realizarii sau nu a cvorumului si, in consecinta, anularea referendumului si organizarea altuia. Chiar si asa, as dori sa stiu unde scrie ca daca referendumul este anulat, presedintele suspendat iese din starea de suspendare? Multumesc.
            3. In momentul de fata, cifric, traian basescu reprezinta doar 900.000 de romani care au votat (dac-or fi votat) impotriva suspendarii sale. Pe cati altii mai reprezinta, nu se stie. Ceea ce se stie, este ca un numar de 7,5 milioane de romani resping reprezentarea lor in fata lumii de catre acest individ.

          • @adi:
            cuvantul “reprezinta “l-am pus intre ghilimele( apropo, de regulile de scriere), deci, in realitate, nu poate sa mai reprezinte pe cineva, cel putin in conditiile demiterii de la referendum.
            2. Ati spus in mare adevar: presedintele are datoria sa lucreze pentru binele tarii, ceea ce in realitate nu se intampla( cu probe, dar nu asta e discutia).
            3. Nici lui Ceausescu nu i-a pasat cum iese din istorie si a luat masurile legale, ‘lucrand pentru binele tarii”, in virtutea prerogativelor constitutionale de atunci.
            4. E bine ca ne informati cam ce va face Base dupa alegeri.El interpreteaza Constitutia dupa starea vremii. Cand era majoritatea ”DA”‘ in Parlament, a numit premier din acea majoritate, poate presa mai are inregistrarile de atunci.
            Cand e vorba de majoritatea USL, nu mai tine cont de reguli.
            Daca are chef sa-si bata joc de un vot legal al cetatenilor, exprimat prin alegeri libere, n-are decat sa se joace cu numirea premierului, pana la dizolvarea Parlamentului, provocand o noua criza politica. I se va contabiliza cheltuirea banului public.
            Sau base mizeaza pe o noua majoritate parlamentara? Hai, spuneti-ne si noua!

        • “adi” nu vrea sa inteleaga ca UDMR-ul, sustinut de PDL si de ARD, ne vinde ca pe vite la toti strainii cu apucaturi ciudate. Din cauza asta nu mai conteaza nimic altceva decat scoaterea acestor 3 organizatii din Parlament pe 9 Decembrie. Este sigura sansa sa dam o lectie clasei politice.

          • Carevasazica, rahatu’ in care e tara asta acu’ e din cauza UDMR? Interesant, ma apuc sa invat ungureste daca astia sunt asa puternici.
            Parerea mea e ca Romania trebuie aparata intai si intai de romani, abia apoi de straini.

          • @Exact. UDMR a sustinut orice guvern care a facut tara pilaf. Daca era un Guvern care sustinea romanii si egalitatea in drepturi, nu faceau alianta cu partidele respective. UDMR are putere pentru ca poate sa incline balanta in favoarea unui Guvern sau in favoarea altuia. Puteau sa voteze motiuni de cenzura ale USL cu gramada, dar USL vroia salvarea romanilor si de aceea n-au votat. Daca USL sau oricare alt partid cu adevarat romanesc va avea majoritatea absoluta in Parlament, UDMR va fi pa nene, pentru ca n-au niciun program politic pentru Romania, ci doar cereri sovine, xenofobe si iredentiste. Daca lor le scoti din cap chestiile cu minoritatile, sunt “plati” sau “netezi” cum spunea Mircea Badea despre unii. Un UDMR-ist a fost intrebat de Maria Coman, cum comenteaza inchiderea spitalelor, lucru care afecta deopotriva toti cetatenii romani de toate etniile din Romania. Raspunsul UDMR-istului a fost ca pe el il intereseaza doar minoritatea maghiara. Adica romanii pot sa moara linistiti, nu este problema lor. Eh, uite ca de aia sunt ei separatisti, extremisti si xenofobi. Un partid care vrea sa candideze in Romania si se da DEMOCRATIC si spune ca apara valorile Europene, trebuie sa apere interesele tuturor cetatenilor indiferent de etnie, sex, categorie sociala sau cultura. Dar poate pentru ei si pentru multi nomazi din Transilvania, valorile europene s-au schimbat, problema este daca si europenii sunt de acord cu schimbarea lor. Cat despre a invata ungureste, este treaba ta. Nu esti singurul care vrea asta. Mai sunt unii prin Transilvania care vor acelasi lucru. Este problema voastra. Daca va convine asa, atunci asa sa fie. Eu nu ma voi lasa calcat pa cap de niste hortysti care vor sa schimbe granitele tarii doar pentru a fii ei cei mai smecheri si a face orice vor ei cu romanii. Sa le fie foarte clar. Dar tu si altii ca tine luati in deradere aceste aspecte si de aceea tara asta ajuns pilaf. Hai ca daca vrei sa inveti ungureste de buna voie, nu e problema. Problema este pentru cei din Transilvania care nu vor dori sa vorbeasca ungureste si ii vor lua UDMR-istii la suturi pentru asta. Atunci sa vedem cine mai rade.

          • @adi
            PDL l-a votat pe extremistul Lazlo Tokes in functia de vicepresedinte in P.E. si voteaza impotriva numirilor romanilor in diferite functii in P.E., doar pentru ca fac parte din USL sau au o colaborare cu aceasta alinta. Asta arata cat de mult le pasa lor de Romania si de romani.

      • Constitutia se respecta si in spiritul ei . Adi , spui ca presedintele nu-i obligat sa numeasca premier pe cel propus de majoritatea parlamentara , dar Parlamentul este obligat sa dea votul de incredere guvernului propus de premierul numit de presedinte , altul decat cel propus de majoritate ? NU !!!!!

        • Sunt cateva faze separate in proces, cu “porti de control” dupa fiecare.
          1) Alegerile, in urma carora rezulta o componenta a Parlamentului. Aceasta faza se incheie prin validarea alegerilor de catre BEC.
          2) Exista un partid in Parlament care sa aiba majoritatea absoluta? Daca da, Presedintele se consulta numai cu acest partid (intrucat ar fi inutile sa se consulte cu celelalte, intrucat ele nu ar putea sa faca o alta majoritate).
          3) Daca nu exista un asemenea partid, Presedintele se consulta cu toate partidele parlamentare. La randul lor, partidele discuta intre ele si formeaza una sau mai multe aliante, cu scopul formarii unei majoritati. In fine, dupa toate discutiile astea, Presedintele are informatia – care este majoritatea activa in Parlament. Conform Constitutiei (art. 85), desemneaza un reprezentant al acestei majoritati si ii incredinteaza mandatul (sarcina) formarii unui Guvern. Constitutia nu precizeaza nicaieri ca partidul sau partidele care reprezinta majoritatea au dreptul sau obligatia sa desemneze un candidat, nici ca Presedintele este obligat sa tina seama de vreo recomandare a lor (ca paranteza, asta e o Constitutie creata pe chipul si asemanarea lui Ion Iliescu, care vroia o “democratie parlamentara”, dar in care puterea de facto sa apartina presedintelui)
          4) Premierul desemnat isi formeaza Guvernul si merge cu el in fata Parlamentului pentru votul de incredere. Presedintele nu are niciun rol in faza asta. Practic, este doar demonstratia ca alianta formata la punctul (3) exista si functioneaza.
          5) Daca votul de incredere este obtinut (Guvernul propus este sustinut de o majoritate parlamentara), Presedintele face numirile oficiale in functii (premier + ministri). Rolul Presedintelui este pur formal in faza asta (nu se poate razgandi sau cere schimbari).
          6) Daca Parlamentul nu acorda votul de incredere pentru doua propuneri consecutive, se considera ca nu se poate forma o majoritate, Parlamentul se dizolva si se convoaca alegeri anticipate (art. 89 din Constitutie).

          Ca o discutie colaterala, fara sa fiu specialist in Drept: parerea mea este ca respectiva Constitutie e facuta cu picioarele, era numa’ buna pentru Ion Iliescu in 1992, dar este depasita in 2012. Ca fapt, intre timp a disparut votul “pe liste” si s-a trecut la pseudo-uninominalul asta. Presupun ca explicatia oficiala a acordarii acestui drept (si acestei responsabilitati) Presedintelui (desemnarea premierului) decurgea la vremea respectiva din faptul ca Presedintele era singurul ales prin vot direct uninominal, pe cand toti parlamentarii erau votati pe liste. Prin urmare, Presedintele era singurul raspunzator personal in fata electoratului pentru calitatea candidatului.

          @Protestez: da, teoretic poate avea loc situatia descrisa (desemnarea unui premier fara sustinerea majoritatii), dar asta ar duce la instabilitate politica, posibil la o a doua respingere a unei alte propuneri si, finalmente, la dizolvarea Parlamentului si la alegeri anticipate – caz in care toate s-ar sparge in capul Presedintelui, pentru ca lui ii apartine responsabilitatea desemnarii unui premier.

          @nimabe: Parlamentul nu este obligat sa voteze “in orb” orice candidat propus de Presedinte. Am explicat mai sus cum sta treaba. In acelasi timp, partidele sau aliantele din Parlament pot face nu una, ci o suta de recomandari, propuneri, sugestii. Singura obligatie este sa desemneze un premier care reprezinta partidul sau alianta cu majoritate in Parlament, dar nu spune nicaieri ca acea persoana trebuie sa coincida cu propunerile partidului/aliantei. Da, este in spiritul legii sa tina cont de ele, dar nu in litera ei – si, dupa stiinta mea, litera primeaza.

          • Adi , nu am spus ca , in urma consultarilor cu partidele , este obligat de constitutie ( in litera ei ) sa numeasca premier pe cel propus de majoritatea parlamentara , numai ca , indiferent pe cine ar numi presedintele , facand abstractie de propunerea majoritatii parlamentare ( care reprezinta majoritatea poporului ) , nu va fi votat , impreuna cu echipa lui , de parlament . Ce face presedintele , arunca poporul , iar , la gunoi ???!!!

          • Caz (nu foarte) ipotetic: USL castiga alegerile, are 52% din mandate (ma rog, peste 50%+1), Basescu spune “aveti majoritatea, am ales un candidat care va reprezinta, domnul Tariceanu (sau Geoana, sau Catalin Voicu, sau Becali)” – numele e irelevant, dar nu este nici Ponta, nici Antonescu. “Mergeti in Parlament si obtineti votul de incredere”, continua el.
            Scenarii posible:
            1) USL il exclude pe premierul desemnat din randurile sale
            2) Premierul respectiv “refuza” sa formeze un guvern (isi depune mandatul incredintat de presedinte), fapt care echivaleaza cu ratarea unui vot de incredere.
            3) USL voteaza guvernul propus de candidatul respectiv
            4) USL “tranteste” votul (care e secret) si Guvernul respectiv pica

            Detalii:
            1) Dificil de realizat, e nevoie de justificare statutara, congres extraordinar, dracu stie ce.
            2 si 4) Se reia procedura, Basescu tot nu-l desemneaza premier pe Ponta, ci pe Xulescu (orice alt reprezentant al USL). La un nou esec, se dizolva Parlamentul si se convoaca alegeri legislative anticipate. Basescu nu mai candideaza nicaieri, deci el nu are scor electoral de pierdut. Intre timp, USL sta pe bara si parte din oale li se sparg lor in cap (au castigat alegerile, dar nu guverneaza).
            3) Viata merge inainte, in litera Constitutiei, poate nu si in spiritul ei, dar asta e o alta discutie.

          • Adi , ne-a scapat ceva foarte important , tuturor . ,, Presedintele DESEMNEAZA un CANDIDAT ,, , asta dupa ce discuta cu partidele si fiecare propune un CANDIDAT . Dintre acesti CANDIDATI , nu din burta lui , numeste unul = ,, desemneaza un CANDIDAT ,, . Articolul constitutiei spune clar ca presedintele desemneaza un canditat , adica unul care concureaza , vrea sa ocupe acea functie , e inscris in competitie . Fiind mai multe candidaturi , fiecare partid propunand o persoana , presedintele desemneaza unul dintre cei propusi . Tinand cont si de spiritul legii , acesta va desemna pe cel care are sustinerea majoritatii , daca e de buna credinta si nu vrea sa distruga si ce a mai ramas din tarisoara asta ! Si o va face , veti vedea ! Asadar , ne scapase ca legea vorbeste de candidat , ceea ce presupune ca el , presedintele , nu poate sa numeasca pe cine vrea el , fara sa fi fost propus de unul din partide , aliante , in cazul de fata .

          • Offf, o luam de la capat.
            Presedintele desemneaza un candidat, adica o persoana care candideaza, care concureaza sau care este propusa pentru a obtine postul de prim-ministru. Bun pana aici?
            Legea nu spune nicaieri ca acel candidat trebuie sa se inscrie undeva, sa fie sugerat, propus, afirmat, sustinut de cineva pentru a fi desemnat de presedinte drept candidat la obtinerea functiei de premier. In interpretarea mea, fara sa fiu jurist, presedintele poate propune pe oricine indeplineste conditiile unei functii de demnitate publica (nu trebuie sa fie parlamentar, nu trebuie sa fie nici macar implicat in politica). Constitutia – ma repet, stiu – nu specifica nicaieri ca desemnarea acelui candidat trebuie sa fie consecinta unei nominalizari facute de un partid, alianta, grup politic etc.
            Cuvantul “candidat”, in contextul asta, se refera la faptul ca respectiva persoana trebuie sa treaca “examenul” validarii in Parlament, nu la faptul ca se inscriu niste insi pe o lista si presedintele il alege pe unul dintre ei.

          • @Adi Gresit ! Presedintele cheama la consultari partidele , iar acestea fac propuneri = candidati . Altfel nu ar mai fi nevoie de consultari cu partidele , si presedintele ar numi premierul . N-ar mai avea ce cauta nici cuvantul ,, desemna ,, in textul articolului . Dealtfel , cand a fost numit Ponta , Satana a spus ca l-a numit fiindca ,, A FOST SINGURA PROPUNERE ,, , celelalte partide neavand niciun candidat . Prin paralelism al modului cum lucreaza legea in sensul numirii de catre presedinte , a se vedea numirea procurorului general . Ministrul PROPUNE , presedintele numeste , el neavand competenta sa numeasca o alta persoana decat cea care-i este propusa . Adu-ti aminte desele schimbari de guverne din ultimii ani . Niciun premier nu a fost numit direct , ci ca o consecinta a propunerilor partidelor . Cand PNL + PSD l-au propus pe Iohanis , iar PDL pe independentul Croitoru , care a si fost numit . Ai dreptate doar in sensul ca , la cat de nemernic e , ar putea sa-l numeasca pe cel propus da ARD , dar nu va fi votat guvernul propus de respectivul . Personal , nu cred ca va mai intinde coarda .

          • @nimabe: degeaba discutam. Va rog sa-mi aratati:
            – unde scrie in Constitutie ca partidele, aliantele, grupurile pot si trebuie sa propuna candidati?
            – unde scrie in Constitutie ca presedintele trebuie sa tina cont de propunerile partidelor, grupurilor, aliantelor?
            Va scutesc de un efort si va dau raspunsul: nicaieri.

            In plus, un praf de DEX:
            “DESEMNÁ1, desemnez, vb. I. Tranz. A indica, a numi o persoană considerând-o cea mai potrivită pentru desfășurarea unei activități, pentru ocuparea unei demnități sau a unei funcții.”

          • @Adi Pune ,, desemneaza ,, inainte de ,, un candidat ,, . Legea nu se aplica prin analiza gramaticala . De aceea se respecta si spiritul ei si BUNA – CREDINTA ! Citeste si art. 103 din Constitutie . Ce vrei sa spui , ca , daca in Parlament intra doar aliante , ele nu propun premier ? Daca in Parlament nu exista un partid care sa aiba majoritate absoluta , atunci presedintele se consulta cu toate partidele reprezentate in parlament . Se consulta tocmai pentru ca guvernul sa poata trece de parlament . Nu e greu de inteles ca daca Satana numeste pe Boc , spre exemplu , guvernul format de el nu va obtine increderea parlamentului . Despre ce vorbim ? Cine-i tolereaza lui , la infinit , sa-si bata joc de noi ? Auzi , sa numeasca pe cine propune el ?! Nici vorba de asa ceva , Adi . Nu o spun cu rautate , ca nu-mi sta in caracter , dar orice jurist iti va spune ca legea se aplica cu buna – credinta .

          • @nimabe: Perfect de acord ca nu e nevoie de analiza gramaticala, dar daca @Gabriel ES persista in greseala si insista in a se face de ras, sunt obligat sa-l ajut. 🙂 Revenind la subiect, dupa stiinta mea (nu sunt jurist), cele mai importante sunt “litera si spiritul legii”, cu litera legii primind evident asupra spiritului. Ca sa incheiem discutia, conform art. 103, nimeni nu propune (desemneaza) un premier in afara Presedintelui. Partidele pot avea pareri, sfaturi, dorinte, vise etc – dar nu scrie nici in art. 103, nici altundeva ca Presedintele are vreo obligatie sa tina cont de ele. Sa le asculte? Da, ca parte a consultarilor de care vorbeste Constitutia. Sa le urmeze? Poate. Sa fie obligat sa le urmeze? Niciodata.
            Sensul consultarilor este tocmai ca Presedintele sa poata afla de existenta unei majoritati parlamentare. Daca aceasta exista, Presedintele va acorda guvernarea acestei majoritati si va desemna un membru al acestei majoritati drept candidat la functia de Premier. Inca o data, nu scrie nicaieri ca desemnarea candidatului este supusa vreunui vot parlamentar ori vreunui veto al majoritatii constituite dupa alegeri.
            Dvs. (si altii) faceti o confuzie (intentionata sau accidentala) cu legea britanica, conform careia monarhul este obligat sa il desemneze ca premier pe liderului majoritatii din Parlament. In Romania nu-i asa.

          • @adi De data asta cred ca tu nu vrei sa ma intelegi , desi mi se pare ca imi expun punctul de vedere destul de clar . Art 85 coroborat cu art 103 din Constitutia Romaniei il obliga pe presedinte sa consulte partidele parlamentare in privinta candidatului pentru functia de premier , daca nu exista un partid majoritar , deci care sa aiba > 50% reprezentare . Consultarile au loc , nu pentru a face el , presedintele , propunerea si partidele sa-si dea cu parerea daca sunt sau nu de acord , ci pentru ca ele , partidele , nefiind majoritare , sa propuna fiecare un nume , numirea urmand s-o faca presedintele . Eu nu am spus niciodata ca premierul este validat de parlament . Am spus ca , daca nu exista majoritate , partidele propun candidati , presedintele desemneaza . Cel desemnat formeaza guvernul . NU PARTIDUL , CI PREMIERUL DESEMNAT . Dupa ce-si formeaza echipa , merge in fata parlamentului pentru obtinerea increderii . NICIODATA nu va aproba parlamentul un guvern format de un premier care sa nu fi fost propus de USL , adica majoritatea parlamentara , decat daca numara voturile infractoarea de Anastase . Gata , sper sa ne fi lamurit ! Sunt sigura ca Satana va accepta propunerea USL + minoritati , adica Ponta .

          • Imi permiteti sa nu fiu de acord cu exprimarea “Art 85 coroborat cu art 103 din Constitutia Romaniei il obliga pe presedinte sa consulte partidele parlamentare in privinta candidatului pentru functia de premier”.

            Sa discutam pe text:

            Art. 85 (1): Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
            Art. 103 (1): Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

            Eu nu vad nicaieri o exprimare de genul “Presedintele desemneaza un candidat in urma propunerii (cuiva)”. Vad consultarea majoritatii parlamentare (unul sau mai multe partide), dar nicaieri nu scrie ca trebuie sa accepte sugestia sau sugestiile acesteia.
            Din punctul meu de vedere:
            – litera legii: presedintele trebuie sa organizeze consultari
            – spiritul legii: presedintele trebuie sa desemneze ca premier un reprezentant al majoritatii parlamentare
            – buna-credinta: presedintele nu trebuie sa desemneze ca premier o persoana evident nepotrivita postului

            Pe scurt: textul constitutional nu spune nicaieri ca partidul sau partidele majoritare au dreptul sau indatorirea sa faca propuneri de premier, nici ca presedintele este obligat sau nu sa aleaga propunerile lor. In rest, vorbim discutii.

          • @Adi Mi-e greu sa-ti urmez logica . Te contrazici , pur si simplu ! Sa vorbim concret , presupunand ca USL va obtine > 50% . Ce vrei sa spui , ca presedintele numeste pe cine vrea el din randul USL ?!

          • Pai, il propune degeaba , fiindca USL + minoritati , avand > 50% , cum am presupus , nu va vota guvernul format de acest premier , chiar daca-i ales dintre ei . Daca am urma logica ta , ar insemna ca , INTOTDEAUNA , premierul trebuie sa fie politician , el fiind ales de presedinte din partidul majoritar , ori nu-i asa . Daca majoritatea parlamentara are incredere intr-un tehnocrat ca va reusi sa duca la indeplinire programul de guvernare cu care au castigat increderea poporului , il va propune pe acesta .

          • Bun, nu voteaza primul guvern (sa zicem, Tariceanu), nu-l voteaza pe al doilea (sa zicem, Ioan Rus). Ghici ghicitoarea mea ce se intampla apoi? Dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate.
            Ghici cine plateste o parte semnificativa din factura? PNL-PSD, intrucat vor fi avut puterea timp de X luni, nu vor fi facut nimic si au refuzat de doua ori sa formeze guvernul. Si asa s-ar putea intampla ca de la “50% USL + minoritati” sa ajunga “40% USL si 60% restul”.
            Varianta cealalta este cea in care unul din cele doua guverne de mai sus este votat de Parlament. Lucru care se soldeaza cu debarcarea lui Ponta si Antonescu si o tara relativ normala.

          • @Adi Niciodata , daca Tariceanu nu pune interesele personale deasupra celor nationale , nu va trece de parlament un guvern propus de un alt premier decat Ponta . Doar daca numara voturile infractoarea . Am spus-o in doua mesaje din zilele anterioare . Cealalta varianta cu dizolvarea parlamentului , NICIODATA !!!!! Raspunderea ducerii tarii in prapastia din care n-ar mai putea iesi i-ar apartine in totalitate lui Satana !

          • Bag seama ca va e cam frica de scenariul meu… care e relativ realist.
            O nota – nu depinde de Rus sau Tariceanu daca un eventual guvern condus de ei va trece, ci de clanurile din partide.
            Priviti totul ca pe o afacere, asa cum o vad si ei. Pana la urma, totul se rezuma la o analiza cost/beneficii: “este beneficiul unui guvern Rus/Tariceanu suficient ca sa compenseze costul debarcarii lui Crin/Ponta?” Inclin sa cred ca raspunsul lor va fi da, intrucat sunt de multi ani departe de buget si asta se simte la afaceri. Mai mult, varianta a treia (alegeri anticipate) nu-i incanta deloc, pentru ca nu se stie care mai intra in puscarie pana atunci, cine mai prinde locuri eligibile, cum se suceste votantul… Pana la urma, un guvern PSD-PNL condus de altcineva decat astia doi e vrabia din mana fata de cioara de pe gard reprezentata de alegeri noi.

          • PS: dizolvarea Parlamentului si alegerile anticipate reprezinta o metoda perfect constitutionala de depasire a impasului politic. Presupun ca nu ati fost la fel de indignat(a) atunci cand presedintele ales a fost suspendat, chiar de doua ori, pentru vini inchipuite, cu toate consecintele acestor actiuni, nu?

          • @Adi Am crezut ca port un dialog cu un roman adevarat , caruia ii pasa , nu numai de soarta sa , ci si de a celorlalti romani , indiferent de nationalitate , dar constat ca m-am inselat si , sincer , chiar imi pare rau ! Daca jaful facut de MAFIOTUL Satana si clanul lui , daca substituirea guvernului si a parlamentului , daca ……… si pot insirui multe , multe alte fapte PENALE si ANTICONSTITUTIONALE le califici drept ,, vini inchipuite ,, , nu vreau sa mai am un dialog cu tine .

          • Cititi, va rog, motivarea CCR din 2007. Aia care nu era “subjugata de dictator”. Scrie negru pe alb ca nema motive de suspendare.

        • Parlamentul nu e obligat dar el se dizolva la o eventuala criza politica.
          Costurile publice ale alegerilor electorale nevalidate sau validate dar cu Parlamentul nou ales, dizolvat, se va adauga la nota de plata a celui care le-a provocat.

        • Cu alte cuvinte , numai daca Tariceanu pune interesele personale deasupra intereselor nationale , poate trece de parlament un guvern format de un premier numit de Satana si care sa nu fie cel propus de majoritatea parlamentara . Crezi ca el nu stie treaba asta ?! Plus ca nu e prost sa ajunga dupa gratii . Va incerca sa se mentina , cu buna intelegere , pe functie , fiind singura solutie pentru a-si proteja pielea , sa scape de puscarie .

      • Versiunea Constitutionala *****
        ARTICOLUL 85
        (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

        Versiunea @adi
        Acel candidat isi formeaza un cabinet si merge cu el in fata Parlamentului pentru votul de incredere. Daca il obtine, atunci Guvernul respectiv este numit de Presedinte.

        Fa tu o comparatie a celor 2 propozitii.

        Constitutia spune CLAR: presedintele desemneaza UN CANDIDAT… si numeste GUVERNUL pe BAZA VOTULUI DE INCREDERE ACORDAT DE PARLAMENT. (iti sugerez o analiza a prepozitiei… și) 😀

        In constitutie sunt 2 actiuni simultane in timp ce in propozitia ta sunt 2 actiuni separate. In Constitutie nu exista prepozitia DACA (din propozitia ta).

        • In consecinta, atat numirea cat si desemnarea trebuie sa obtina votul de incredere al parlamentului.

          Presedintele primeste un vot de incredere din partea poporului, iar candidatul la functia de prim ministru si guvernul primesc un vot de incredere din partea parlamentului.

          • Mai cititi o data. Eventual cititi si explicatia detaliata, pe puncte, pe care am dat-o mai sus.
            Numirea unui candidat (premierul desemnat) si numirea Guvernului dupa votul de incredere al Parlamentului sunt doua actiuni complet separate. In prima, Presedintele are rolul activ, in a doua este doar un rol formal.

            Presedintele poate sa desemneze premier pe cine vrea el, dupa consultari cu partidele reprezentate in Parlament (sau doar cu partidul care are majoritatea absoluta, daca exista), nu este nevoie de niciun fel de vot al Parlamentului. Important este ca acel candidat (si echipa lui) sa obtina votul Parlamentului.

          • Completare – “Presedintele primeste un vot de incredere din partea poporului, iar candidatul la functia de prim ministru si guvernul primesc un vot de incredere din partea parlamentului”.
            Foarte corect spus. Presedintele are increderea poporului (exprimata prin alegerile prezidentiale) sa desemneze un premier, aceasta incredere nu trebuie validata in vreun fel de Parlament. Premierul desemnat (candidatul la functia respectiva, carevasazica) si echipa lui (Guvernul) trebuie sa treaca printr-un vot de incredere al Parlamentului, pentru a demonstra ca au sustinerea necesara pentru guvernare. E clar acum?

          • ARTICOLUL 103
            (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

            Explica-mi expresia… majoritatea absoluta in parlament.

            In text nu se specifica daca aceasta majoritate s-a format in urma alegerilor sau in urma negocierilor parlamentare. 😀 😀 😀

            Un partid care in urma alegerilor are doar 8% ar putea forma o majoritate, nu?

          • Majoritate absoluta = jumatate plus unul din numarul mandatelor validate.
            Intr-adevar, in text nu se specifica modul de formare a majoritatii, pentru ca este irelevant. Important – pentru tara – este sa aiba un guvern cu sustinere parlamentara (50%+1 din mandate), nu modul in care se formeaza acea majoritate. Da, teoretic, si un partid cu 8% poate constitui parte a unei majoritati parlamentare – de exemplu, UNPR (care cred ca are si mai putin de atat).

        • ARTICOLUL 85
          (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

          A) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru… pe baza votului de încredere acordat de Parlament
          B) Preşedintele României… numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament
          De aceia exista prepozitia ȘI.

          In plus logica prezidentiala este la pamant. Sa luam un caz real.

          Maine ma duc la magazin sa-mi cumpar materiale pentru a construi o casa. Ii cer vanzatorului multe materiale fara a ma asigura ca am banii necesari pentru a plati ceea ce cumpar.

          La fel e mutarea pe care o face TB, ii cheama la consultari ii intreaba pe cine ar vedea ei de prim ministru, dupa care pune el pe cine are chef. Din start se stie ca nu va avea sprijin in parlament cel desemnat de presedinte, de aceia exista liderii de partide.
          ****************************

          Consultarile se fac doar in cazul in care nu exista majoritate (prin negocieri parlamentare) si partidele se cearta intre ele pentru a decide pe cine pun de prim ministru, atunci intervine MEDIEREA constitutionala.

          • Haideti sa nu discutam gramatica, veti pierde.
            In primul rand, “si” nu este niciodata prepozitie, ci conjunctie (sau adverb, dar nu in cazul de fata).
            In al doilea rand, in textul oficial al Constitutiei (cdep.ro) nu exista o virgula cu rol de separare dupa “si numeste Guvernul”, de unde decurge faptul ca urmatoarea constructie (“pe baza votului…”) se refera strict la propozitia alaturata (“numeste Guvernul”), nu la toate propozitiile din fraza. Lamurit?

            Lasind gramatica deoparte, in a doua teorie gresiti profund. Daca presedintele s-ar implica in formarea unei majoritati parlamentare, “ajutind” partidele sa negocieze intre ele, ar fi tocmai bun de suspendare. Daca nu gresesc, exact asta e unul din lucrurile pe care i le reproseaza USL, ca a format o majoritate prin ruperea UNPR din PSD in 2008 si asocierea acesteia cu PDL si UDMR intr-o noua majoritate…
            Presedintele este (ar trebui sa fie) deasupra acestui joc politic, partidele discuta intre ele si vin cu o majoritate formata – sau, daca nu pot forma una (ex. un parlament format din trei partide, fiecare cu 33%, care se urasc unul pe altul), spun chestia asta, presedintele desemneaza un premier (stiind ca nu va trece), mai desemneaza inca unul (stiind ca nu va trece) si apoi dizolva Parlamentul si convoaca alegeri anticipate.

          • @Adi Si ce rezolva daca declanseaza alegeri anticipate ?! Ar fi ceva in situatia in care parlamentul ar avea ceva vechime , dar asa , imediat dupa alegeri ?! Rezultatul unor alegeri repetate la un interval asa scurt , doar pentru ca vrea Stana , asa , de dragul de a-si arata muschii , ar duce la un rezultat zdrobitor in favoarea USL . Si numai daca va mai avea poporul rabdare sa mai indeplineasca procedura asta . Eu , una , m-as infiinta la Cotroceni si n-as mai pleca de acolo pana nu ar zbura Satana ! REVOLUTIE ! Asta va fi daca intinde coarda !

          • Ce rezolva daca declanseaza alegeri anticipate? Foarte simplu.
            Crizele politice sunt benefice celor aflati in opozitie. Intotdeauna si indiferent cine le declanseaza. Pe cale de consecinta, criza este daunatoare partidului / aliantei aflat(a) la putere. Basescu nu are nimic de pierdut, el nu mai candideaza nicaieri cand isi termina mandatul, iar PDL-ul nu poate ajunge mai jos decat este in prezent.

          • @Adi Chiar crezi ca nu ar mai avea nimic de pierdut ?! Nu ar mai avea timp sa zboare cu elicopterul , ca ceausescu , ar fi linsat !!! S-a strans prea multa ura in sufletele romanilor ! Si stie asta !

          • Absolut. De-aia abia s-au strans 2000 de oameni in PU, din care o parte “sponsorizati”. Nu va iesi nimeni in strada cat timp: (a) Basescu respecta legea si (b) actiunile lui nu au un impact direct asupra vietii cetateanului obisnuit. Astea ca “s-a umplut paharul” sunt basme, eu inteleg ca v-ati dori o mare revolutie populara, antifascista si antiimperialista, dar omul obisnuit nu are ganduri de-astea.

          • @adi
            Omul obisnuit simte mai bine cizma sovietica a PDL-ului. Ai vazur reportajul cu oamenii care stateau la coada la ajutoare din partea U.E. ? Nu cred.

          • @adi – base nu mai are nimic de pierdut? As zice sufletul dar dupa cat se pare, acesta-i acontat deja de amicul lui cu coarne. Are de pierdut credibilitatea, in primul rand. Externa, pentru ca in Romania nu-l mai crede nici sus-pomenitul amic.Presupun ca stie si el ca prietenii lui din SUA si UE, dupa ce l-au folosit, il vor arunca cat colo in clipa in care vor aparea la orizont alte instrumente bune de folosit in marea opera de globalizare, instrumente care, spre deosebire de el, au avantajul de a fi validate de votul popular. Chiar si din punctul de vedere al Germaniei si SUA, termenul de valabilitate al lui base este pe punctul de a expira asa cum a expirat si pentru Gaddafi (care mai alaltaieri dadea mana cu Van Rompuy) si pentru Mubarak (mai ieri periat si laudat de Hillary Clinton). God be praised for the American hypocrisy. Nimanui nu-i pasa daca e sau nu democratie in comitatul Romania dar cu orice pret trebuie sa para ca e. Nimeni nu-si va lua riscul sa-l sprijine pe base daca USL-ul va castiga majoritatea absoluta, in conditiile in care nu vor exista cvorum-uri aberante si o ceata intreaga de observatori OSCE va fi prezenta pe 9 decembrie in Romania, pentru simplul motiv ca au si ei un electorat in fata caruia trebuie sa dea socoteala. In capul “democratiilor” occidentale, votul popular trebuie circumventat, nu sfidat de-a dreptul, altfel te pomenesti ca Rusia si China or sa le bata obrazul si-or sa ceara respectarea drepturilor fundamentale ale omului in UE! In conditiile astea, la urmatoarea suspendare, base poate deja sa-si ia resedinta in comuna Jilava. Sa se obisnuiasca cu peisajul!

            PDL-ul chiar poate ajunge mai jos decat in prezent, respectiv la sub 9% si adio, Gheorghe, adio, Ioane. Chiar daca o criza politica ar fi daunatoare aliantei aflate la putere (desi Romania a avut si are o evolutie atipica), timpul e prea scurt ca sa se inregistreze pierderi importante. As zice mai degraba, in cazul asta, ca pericolul mai mare e pentru PDL decat pentru USL. Nu te contrazic, daca actorul principal in tot scandalul asta era altul decat traian basescu, lucrurile ar fi putut evolua exact asa cum zici. Dar sa-l auzi pe base vorbind de “interesul national”, e deja teatru absurd.

            Iar cu PU, ca unul care am fost acolo, te-as ruga sa-mi raspunzi la o intrebare: De ce n-au iesit oamenii in strada in 2010 cand s-au anuntat taieri aberante de salarii si pensii, de ce n-au iesit cand TVA-ul a sarit peste noapte la 24% si de ce-au iesit atunci cand base s-a legat de Arafat? In schimb, iti spun eu de ce n-au iesit mai multi de cateva mii in vara: lipsa de organizare si de lideri, pentru bunul motiv ca aceste lucruri nu s-au dorit sa existe. Simplu ca buna ziua. Si ai fi mirat sa auzi ce ganduri are omul obisnuit, asa cum am auzit eu. Sau o sa-mi spui ca oameni la 70, 80 de ani, mergand sprijiniti intr-un cadru de metal au fost “sponsorizati” sa ocoleasca in fiecare zi domeniul Cotroceni? Ca sa nu mai zic de Ceausescu…Ce facuse amaratul tocmai in decembrie 1989 ca sa iasa oamenii in strada tocmai atunci?

          • @Intrigat Daca Satana nu numeste premierul propus de USL , presupunand ca vor obtine majoritatea absoluta in parlament , liderii USL ar trebui sa organizeze un ,, miting ,, la portile Cotroceniului si , ca la revolutie , sa nu plece de acolo pana nu-si da javra demisia . Numai asa , cum de altfel spuneai si tu , li se vor alatura si alti oameni . Daca vor veni cati au fost pe stadion , SI NU VOR PLECA , scapam de dusmanul tarii . Asta chiar ne uraste !!!

          • @nimabe Orice protest, in special unul (mai mult sau mai putin)spontan e o scanteie care poate sa aprinda butoiul cu pulbere pe care sta base de vreo doi anisori buni. Asta e motivul pentru in care in iarna au fost organizate filtre in Bucuresti iar orice grup care parea ca are intentii s-o ia spre Universitate era invitat sa mearga ori acasa ori la duba. Asta e motivul pentru care in iarna zeci de oameni au fost amendati cu cate 1000 RON, dupa ce mai intai au fost improscati cu gaze lacrimogene fara a avea loc nici un fel de provocare. Asta e motivul pentru in care in vara sute de oameni au fost amenintati (fara ca Dusa sa aiba habar de ce fac subalternii lui din Jandarmerie) cu amenzi si dosare penale. Nu zic ca un protest masiv, de lunga durata ar fi leacul sigur pentru a scapa de ciuma numita basescu (grecii protesteaza de luni bune, cate 100.000 de oameni in strada iar Samaras isi vede tacticos de treaba)dar niciodata nu stii ce poate sa iasa dintr-o asemenea situatie, gestionata si folosita cu cap. In 23 de ani, n-am auzit niciodata strigandu-se “Moarte dictatorului!”. Am auzit acum.

          • @Intrigat: pe rand,
            Cine va fi acel “instrument de globalizare” care este “validat de votul popular”, cumva Crin Antonescu, supranumit si “sa nu vina noua nimeni sa ne spuna ceva, ca…”? Sau Victor “am copiat si nu recunosc nimic” Ponta? Sincer, care din astia doi? Cat despre rezultatele alegerilor, Base se va apara cu Constitutia-n mana si va zbiera ca nu-l obliga nimeni sa il numeasca premier pe X sau pe Y (ceea ce e corect). Problema opozitiei este ca n-are un contracandidat acum – si nu ii vad reusind sa creasca vreunul in timp util.
            Criza politica – PDL are electoratul lui solid in jur de 12-15%, marea lor problema este sa ii scoata din casa. Restul din ARD mai aduna 2-3-4% de fiecare, greu sa mai scazi de aici. Acum, cat timp multi romani voteaza pe o galeata si doi mici, ai dreptate ca nu poti sa faci previziuni foarte exacte…
            @PU: pe vremea aia, anumiti oameni de afaceri si politici (doi intr-unu’) nu descoperisera magia colonelului Dogaru, de-aia nu era nimeni in PU. Sa n-o tragem de coada mai mult decat e cazu’ – au fost si protestatari onesti, si naivi, si platiti. Dovada ca a fost – si a ramas – un fenomen marginal este ca a disparut. Dovada ca a fost un fenomen stimulat de factori politici interesati este ca, desi calitatea vietii nu s-a imbunatati, ba dimpotriva, protestele au disparut.

          • @adi “chuckling” Daca-ti inchipui cumva c-ai dat peste vreun ultras USL care vede in Crin, Victor si Daniel vreun soi de sfanta treime, te inseli. Da, instrumentul de globalizare poate fi si Crin “sa nu vina noua nimeni sa ne spuna ceva, ca..” si Victor “am copiat si nu recunosc nimic” sau amandoi. Asta pentru motivul ca traian “Ha ha ha, am fost si contrabandist si incendiator si hot (asta cred ca inca mai sunt) si-am recunoscut tot!” incepe sa miroasa a mucegai. Adica, iti stergi pantofii cu o carpa cat ii stergi dar pana la urma tot trebuie s-o arunci si s-o inlocuiesti cu alta. Iar rezultatele alegerilor…pariez ca si Mubarak s-a aparat cu Constitutia-n mana si-a urlat ca n-are nici un motiv sa demisioneze, ceea ce cred ca era perfect legal. N-a reusit sa convinga pana la capat si cred ca asta-i cel mai mare cosmar al lui base. “Dracu’, daca gasesc astia un lingator de ghete mai tare ca mine? Daca s-or gandi alde Merkel si Barroso ca Victoras face toti banii din punctul asta de vedere, eu ce naiba fac?” I love it!

            Adica tu vrei sa-mi spui ca Neamtu si cu Pavelescu aduna (la un loc!) 2-3-4%? Are you friggin’ kidding me? O sa-mi zici probabil ca Jiji aduna dar Jiji a mai facut o casa, doua, o Stea…Neamtu ce-a facut? Ostropel de pui, cumva, cu funia aia de usturoi? Iar pe MRU…”sigh” ce sperante ne-am pus in asta dar a avut grija tovarasul Cezar Preda sa-l ingroape: “250 000 de euro cheltuieli de protocol in doua luni de mandat vi se pare mult?!” Ouch.

            Ah, magia colonelului Dogaru…Eu marturisesc ca n-am vazut-o deloc dar, intreb si eu, daca tot e omul asta Harry Potter, de ce n-a vrajit ceva mai multi oameni sa iasa in strada ca doar, deh, atunci cand ti se imputa c-ai furat banii lui Ceausescu, eu zic c-ai avea “fainosag”. Fenomen stimulat de factori politici interesati…dar ce fel de fenomene crezi ca sunt alea din Grecia sau din Spania? Iti inchipui cumva ca s-au trezit intr-o buna dimineata in Grecia ca la 100 000 de oameni si si-au jurat in barba: “Azi iesim in strada, mama lor de troica si de Merkel!” Sigur ca-i un fenomen stimulat de factori politici, asa cum au fost mai toate revoltele populare de la Jacquerie incoace, ideea e ca factorul ala politic sa aiba suficienta minte incat sa-si plieze interesul pe nemultumirea populara, sa stie sa organizeze si sa conduca astfel de miscari. Succesu-i garantat astfel. Nu era base pan-acu’ mai doi anisori cu “boboru’-n gura la orice pas? “Hai sa ne-ntalnim la fiecare trei luni aici, in Piata Universitatii!” Ei bine, in vara asta, s-au rugat oamenii de el cu ceru’ si pamantu’ sa vina la-ntalnire ba chiar i-au promis si whisky pe gratis, numa’ sa vina…

          • @Intrigat:
            1) Cine e Daniel, ala micu’? Pe-ala chiar poti sa-l asemeni Sfantului Duh, ca exista, da’ nu il vede/cunoaste nimeni. Problema trio-ului groazei e ca nici n-au apucat sa ajunga putere si s-au facut de rahat pe plan extern. Spre comparatie, Basescu cel “izolat”, pe care “nu-l cauta nimeni”, pare sa o duca destul de bine la nivel international.

            2) Da, cre’ ca MRU trage spre un 5%, Neamtu individual mai putin. Nu vad ARD mai sus de 30% in conditiile actuale.

            3) Dogaru, ianuarie 2012: “am adunat în piaţă oameni de două ori mai mult ca USL“ şi “dacă noi, militarii în civil şi revoluţionarii în civil, ne-am retrage din Piaţa Universităţii, cine ar mai rămâne acolo? Câţiva copii”. q.e.d.
            De ce n-a vrajit mai multi? Pen’ ca atatia sunt toti. Pen’ ca pana si fostii militari (unii din ei fiind oameni, sa zicem, cu o gandire limitata de mediul cazon in care au trait) isi dau seama ca gagiul e un diliu teleghidat.
            Daca vrei sa discutam cifre, ma tem ca nu-s favorabile miscarilor “populare” din Romania. Cum se face ca in toate supermanifestatiile astea pseudospontane n-au iesit, adunati pe toata tara, mai mult de, zic eu, 10.000 de oameni? 10.000 din 20 de milioane, adica 0.05% din populatie? Scoate-i pe fanii lu’ Base, pe minori (desi am vazut copii dusi in PU), pe aia plecati, scoate pe cine vrei tu, raman 10.000 din 10 milioane. 0.1%. Fix pix adica. Indiferent din cate unghiuri filmeaza A3, nu poti sa umpli PU cu 1000 de insi. Chiar daca-s toti umflati ca Dogaru. Pai, ma ierti, da’ rad grecii de voi. Dupa care se vor simti insultati de tupeul comparatiei.

          • adi,
            ii fii tu bun la gramatica, dar nici base nu sta prost la contradictii. Asa ca vezi pe cine aperi. Sa nu va incurcati in litera legii.

          • @adi Heh..m-am mirat si eu, da’ pe plan extern nu activeaza in politica numai membrii PPE. Sunt ei acu’ la ciolan, si-n PE si-n CE dar chiar mai exista si alti politicieni europeni in afara de Merkel (care-i cam pe faras in Germanica ei natala), Reding, Barroso si Day. Verhofstadt, Stanishev, Watson, Swoboda, ca sa nu mai pomenesc de febletea mea Pino Arlacchi (puse omul punctul pe “i” si tocul pe bombeul marinarului ca la carte) sunt si ei prezenti pe la Stambulul din Brabant si, cine stie, ca maine i-or lua locul micului maoist si luxemburghezei aleia de nu se uita-n curtea ei de paradis fiscal ce e mititelul Mare Ducat. Si, for pity’s sake, daca base o duce destul de bine la nivel international, de ce dracu’ nu l-au mangaiat macar pe crestet atunci, stii, cand se plimba el cu mainile-n buzunare pe la reuniunile de sefi de stat si guvern de pana si Berlusconi ii dete-un branci cat colo?
            Io unul zic ca MRU o trage mai degraba la un -3% per total. S-o zic p-a dreapta, putin ii pasa romanului flamand ca Ponta a plagiat sau nu ca doar n-a plagiat de la el din buzunar dar cand te speli cu L’Occitane si mananci stridii St.Jacques pe banii statului in timp ce urli ca apucatul ca romanul asteapta sa vina statul sa-l scoata din nameti numai c-oi fi gasit vreo doi, trei cheflii prin vreo carciuma iarna trecuta, eu zic sa nu te mai ostenesti sa ceri voturi, in orice caz nu mai mult de un procent-doua.

            Recunosc ca-n iarna n-am fost la proteste si ca tot ce stiu mi s-a povestit de persoane care au fost acolo. Am stat insa in vara de vorba cu o groaza de lume dintre care nici unul nu-l stia pe Dogaru. Crede-ma, chiar n-am putut sa suspectez de minciuna nici batranele de 70-80 de ani, nici studentii sau studentele cu cate 2, 3 amenzi la activ din iarna si nici persoanele imbracate business care apareau de-obicei dupa ora 20. Si nu-mi inchipuiam c-ar vraji cineva pe altcineva cu personalitatea-i dulce. Daca tot zici ca romanul voteaza contra unei galeti si doi mici, ei bine, de ce n-ar iesi si in strada daca e pe baza de “sponsorizare”?

          • E bine, facem progrese. Carevasazica, luam informatii la mana a doua si le prezentam drept adevaruri incontestabile. Ca doar asa a zis A3. 🙂

            Pe subiect:
            1) CSU-CDU (Merkel, adica) are 40% acum in Germania, SPD (social-democrati, adica) 26%. Sursa: Der Spiegel de saptamana asta.
            2) Aia care voteaza pe o galeata si doi mici nu prea stau in Bucuresti, ci la carciuma din sat. Asta e blestemul votului universal…

          • @adi I’m wounded. ‘LOL’ Nu ti s-a intamplat niciodata sa crezi un lucru doar pentru motivul ca ai incredere in persoana care ti-l spune? Mie, da, uite in 2004, dupa turul I de alegeri, chiar l-am crezut pe base cand a iesit in conferinta cu un aer de Sf. Gheorghe in lupta cu balaurul si a cerut nici mai mult nici mai putin decat arestarea presedintelui BEC sau asa ceva pentru ca, vezi doamne, s-a fraudat la rupere. ‘ROFL’ Oamenii cu care am vorbit in PU n-aveau nici un fel de interes sa-mi spuna gogosi; de altfel, lucrurile s-au vazut destul de bine la TV. Sau acum o sa-mi spui ca toata treaba a fost doar un film cu protestatari, grenade cu gaze lacrimogene si jandarmi echipati de asalt, produs si regizat de A3?

            Iar despre Merkel, o sa cred cand o sa vad rezultatul votului, nu mai devreme. Stii, de cand Romania s-a culcat avand un presedinte si s-a trezit, la propriu, cu altul, am devenit mai circumspect…

          • Nu, a fost o coproductie.
            1) A3 a umflat lucrurile cat de mult s-a putut, ca sa demonstreze cat de nemultumita este populatia Romaniei (creanga pe langa subiect, dupa cum ziceam, mai mult de 10.000 n-au iesit niciodata adunati in toata tara).
            2) Anumite partide (alea aflate azi la guvernare) au sustinut (financiar, logistic etc) protestele pentru a le da o amploare cat de cat semnificativa. Fara Dogaru… vezi declaratia de mai sus.
            3) Baietii de prin galerii se plictisesc in mod traditional iarna, cand e pauza competitionala. Si ce sa-ti doresti mai mult decat un spatiu deschis in care sa te poti bate cu jandarmii?
            4) Baietii de la Jandarmerie trebuie sa exerseze si ei in conditii realiste, asa ca din cand in cand mai sufla in fundu’ cate unui scandal ca sa il amplifice. Personal, am petrecut suficiente ore de partea cealalta a scuturilor ca sa recunosc o provocare a jandarmilor.

          • Foarte bine, domnu’ Radu. Trecind peste lipsa de eleganta (si de relevanta) a unei parti a postarii dvs. — intr-adevar, Wikipedia zice, citind Mediafax, ca ar fi fost 13.000 de manifestanti. Imi recunosc greseala si imi pun cenusa in cap.
            10.000 din 20.000.000 reprezinta 0.05%, in timp ce 13.000 din aceiasi 20.000.000 reprezinta 0.065%. Hai sa presupunem si ca i-ar fi numarat Roberta si erau, de fapt, 20.000 – adica fabuloasa proportie de 1%. O diferenta uriasa, colosala, de-a dreptul fantastica, indraznesc a spune. Diferenta care face, intr-adevar, distinctia intre o miscare marginala, sponsorizata de anumite partide politice si amplificata de anumite organe media, si o miscare populara autentica, izvorata din constiinta neamului si cu un larg sprijin popular. Dupa cum spuneam, nu-i mai insultati pe greci.
            Spre comparatie, stadionul Dinamo (cel mai mic dintre cele trei “mari” din Bucuresti are 15.500 de locuri), deci pe toti protestatarii dvs. ii bagam confortabil acolo, ba chiar respectind si normele UEFA. Sau, o comparatie mai recenta, si daca ii adunati din toata tara, nu umpleau nici macar un inel din noua Arena Nationala.

          • Un mesaj personal – nu neaparat destinat publicarii (dar, evident, fiind blogul dvs., faceti ce doriti cu el).
            Se pare ca m-am inselat atunci cand am crezut ca putem avea un dialog bazat pe idei. Va urez sa traiti bine sub probabilul guvern USL.

  2. Doamne ajuta sa obtinem minim 63,4 % dim totalul voturilor , noi USL !!! V-am spus ca sunt inscrisa in PNL . Nu numai eu , ci toata familia mea !

      • Ce sa fac , mai Urs , nu sunt un geniu , ca madame Tatoiu , careia sa-i puta daca nu-i inconjurata numai de oameni care sa aiba acelasi grad de inteligenta ca al ei ( cum spunea aseara intr-o emisiune tv ) . Eu nu am acest criteriu in selectarea celor cu care imi doresc sa port un dialog . Mai degraba il accept pe Becali , decat pe inteligenta Tatoiu . Prefer oamenii cinstiti , loiali si cu suflet bun , desi nu eu am hotarat primirea in partid a celor pe care-i enumerai . Sunt in PNL din 2004 , fara sa exercit vreo functie de conducere , fiind un simplu membru , dar care este de acord cu hotararile luate de Crin , avand in vedere scopul , adica Romania . Cu ce-s mai buni cei care vor imparti partidul in doua , chipurile pentru venirea lui Becali in partid , care sunt rosi de invidie ca nu sunt unde-au fost candva ??!! Astia vor arunca tara in haos , schimband , dupa alegeri , vointa poporului . Isi vor da mana cu Satana si fortele din Parlament se vor schimba . Totul pentru niste frustrati , care se vor in locul lui Antonescu !

    • @gigi
      @urs289
      E bine ca pentru voi partidele inseamna doar cativa oameni pe care ii desconsiderati. Asa pot sa zic si eu ca PDL-acii inseamna doar Oltean si Patapievici, ca PDL-ac inseamna fost Placinta sau ca PSD-ist inseamna doar Marean. Sunt o gramada altii buni in partidele romanesti. UDMR-ul e mai varza, oricum, dar ala nu va deranjeaza.

  3. Pe 9 Decembrie o sa ne castigam independenta prin votul nostru care va scoate din Parlament pe cei ce ne doresc moartea, adica pe cozile de topor UDMR-iste care sunt ARDNANII. Nu pot sa nu constat ca exista niste nomazi prin Transilvania care doresc sa vorbeasca maghiara si de aceea voteaza aceste cozi de topor care cica sunt de nationalitate romana. Cine nu vrea sa traiasca sub dictatura, cine nu vrea sa traiasca sub austeritate contnua, cine nu vrea sa-i fie calcata in picioare demnitatea de roman si cine nu vrea sa iasa din sistem pe cale naturala, sa NU voteze ARDANII iubitori de UDMR-isti si de Lazlo Tokes.

    • Daca lista cekor 4, cu motivele listei deasemenea, este tot ce au putut sa faca mai de soi oamenii lui Basescu atunci nu prea ii vad bine la alegeri.

      • Aia or fi nevinovati. Sau neprinsi (inca). Pana la proba contrarie…
        Repet intrebarea – cati reprezentanti ai PSD au fost anchetati pentru fapte de coruptie in timpul guvernului Adrian Nastase (2001-2004)?

  4. Batalia dura intre majoritatea poporului si statul mafiot cladit si cu sprijinul( acum pe fata) seviciilor.
    USL si ARD doar reprezentantele partilor beligerante.
    Astept votul.

  5. si deja a inceput dileala, k noi avem dureri de cap din cauza a ceea ce au facut banditii astia, niste securisti cu state mai vechi si mai noi, dar, sa mai gandim si ca lumea(respectiv astia ca noi) nici nu-i mai asculta, nici nu-i mai baga in seama. Vorba mare a spus Dragnea la olteni, cu beleaua. pt 4 ministrii mazgaliti de ANIsoara lui Basescu oricum nu se teseste lumea kre sufera chiar si la momentul asta dupa
    nenorocirile BUBA.

  6. sper ca 9 DECEMBRIE sa reprezinte pt.toti romanii un punct de cotitura bun cu rezultate bune!!! pt.asta luptam de fapt. cred ca singura optiune reala este UNIUNEA SOCIAL LIBERALA care are DATORIA sa nu mai dezamageasca nici macar un roman!!!!!

    • nustiu cat pt. romani,ca nu8 dispare saracia, dar pt. niste scarnavii basite e o cotitura gatuita puternic daca treburile decurg cum ar presupune ca este dreptatea lui dumnezweu.ala care exista cica.

    • Eu imi doresc ca USL sa cistige (cu un 50,0001%) ca sa formeze guvernul fara discutii, dar sa nu poata face ce vrea din Constitutie (ca nu vreau sa vad trecere la republica parlamentara sau cine stie ce idei crete).

      Si sa fie Ponta premierul (chiar daca individul e catastrofa in pozitia aceea). Sa-l vedem ce e in stare sa faca bine intr-un an: cu buget intocmit de el si adoptat de usl-ul lui in parlament.

      Cui zice ca usl-ul nu trebuie sa dezamageasca eu ii zic: “lol”.

      • Indiferent cum ar fi primul ministru, Romania trebuie sa fie republica exclusiv parlamentara, pentru ca parlamentarii sunt votati de oameni si nu numiti de presedinte. Piramida, in cazul politicii romanesti este de jos in sus si nu invers. Daca alegi un Parlament si un Guvern prin votul oamenilor si altii iau deciziile, votul este inutil.

        • Pentru mine nu conteaza cine e presedinte. Seful guvernului e cel care conteaza, fiindca acela ia deciziile care ma afecteaza direct.

          Asa cum votez un primar si ma astept sa administreze problemele orasului, tot asa vreau sa il pot vota DIRECT pe acela care sa se ocupe de guvernarea tarii.
          Ar fi o relatie directa: identific clar persoana pe care am votat-o si care e responsabila de cum merge tara. De aia as prefera republica prezidentiala.

          Pe cind altfel asta de intimpla: partidul pune pe cine vrea pe liste , prostimea voteaza cu un partid sau cu altul. In parlament ajunge cine trebuie, dupa care baietii se apuca sa negocieze intre ei. Rezulta o coalitie de guvernare si o componenta a guvernului. Este prea indirecta legatura intre mine ca cetatean si prim-ministru.

          Problema cu parlamentarii este aceea ca sint propusi de clica de partid. Oamenii ii voteaza (de fapt voteaza partidul) dupa care parlamentarii nu mai sint in nici un fel raspunzatori in fata electoratului : indiferent ce ar face, la urmatoarele alegeri important este sa se aiba bine cu sefii partidului.

          As putea fi de acord cu o republica parlamentara de-abia atunci cind politica romaneasca ar functiona normal. Adica de exmplu: daca fiul omului politic X e prins de politie gonind cu 210 la ora atunci X sa zboare imediat din politica, deoarece partidul ar avea de pierdut daca il sustine. E doar un exemplu, ideea fiind ca vreau sa existe niste standarde ridicate de legalitate si moralitate in politica.

          Eu as prefera republica prezidentiala: daca presedintele este votat direct si judecat+injurat in functie de felul cum merge tara, macar sa aiba in mod oficial atributii in guvernare.

          Si nu, republica prezidentiala nu este “dictatura”. Daca nu face treaba buna, presedintele zboara la alegerile urmatoare. Dar sa zboare fiindca a fost incapabil de guvernare, nu fiindca nu se intelege cu diverse grupuri de interese.

          • Si din punctul meu de vedere, “genetic”, romanii isi doresc un conducator mana-forte. Pentru ca ideea unui rege mana-forte e greu de imaginat ca fiind cu putinta zilele astea, ramane varianta unui presedinte superpotent. Un model de republica despre care cred ca se potriveste ca o manusa spiritului romanesc ar fi un mix franco-american. (Aici am doua observatii: a) ma refer la ce s-ar potrivi marii majoritati a romanilor; b) nu-s deloc convins ca eu unul as inghiti cu usurinta un asemenea model de republica.)

            Pe masura ce criza europeana inainteaza, europenii insisi (chiar si cei mai de la vest!) sunt inclinati spre un model de Mare republica europeana, care sa aiba un presedinte cu puteri executive reale. Evident, nu in aceeasi masura ca romanii, dar sigur intr-o masura mai mare decat inainte de accentuarea si, mai ales, permanentizarea actuala a crizei. Ca, dupa mine, asta e azi marea problema a Europei: permanentizarea crizei.

          • Nu si-a inchipuit nimeni ca USL-ul o fi congregatia carmelitanilor desculti sau ca Ponta o deborda de competenta, fii pe pace. Dar atunci cand am de ales intre gasca de adolescenti de la coltul strazii si Camorra siciliana, stiu ce voi alege. Nu-ti ascund ca la locale nici macar n-am fost la vot si nici ca in toata viata mea, am fost doar de vreo patru ori la vot. Pana-n vara, as fi putut jura ca toti politicienii sunt la fel de nenorociti asa ca, de ce naiba sa ma deranjez sa merg la vot. Ei bine, traian basescu mi-a aratat altceva. Unii sunt cu mult, mult mai nenorociti decat altii.

            Republica prezidentiala? Din ianuarie 2010 pana in mai 2012, exact asa a functionat Romania si pot spune cu constiinta impacata ca traian basescu habar nu are sa guverneze o tara.

        • Eu vorbesc despre republica parlamentara si tu ma iei cu votul pe liste. Pe de alta parte ai scris ca “ Pentru mine nu conteaza cine e presedinte. Seful guvernului e cel care conteaza, fiindca acela ia deciziile care ma afecteaza direct. ” Atunci de ce vrei sa fii condus doar presedinte ? Te cam contrazici si mai zice si “adi” amin. 😀

          • Hai sa reformulez: nu ma intereseaza daca exista functia de presedinte, si nici felul cum s-ar numi aceasta.

            Ma intereseaza insa ca prin votul meu sa particip direct la stabilirea persoanei care va conduce guvernul. “prim-ministru”, “presedinte”, “manager de tara” … functia poate sa se cheme oricum ; dar vreau sa votez PERSOANA, NU GASCA .

            Republica de tip prezidentiala mi-ar oferi acest lucru. Cea parlamentara nu.

            Un presedinte numit de parlament ar fi total inutil: nu vad de ce ar trebui sa faca cineva figuratie de la Cotroceni. Ar fi doar bani cheltuiti aiurea pe curent, apa si abonament de internet.

          • Nu scrie nicaieri ca daca o republica este Parlamentara, presedintele este ales de Parlament.
            Republica parlamentară este o republică unde prim-ministrul (sau cancelarul) este șeful guvernului, autoritatea executivă în stat, șeful statului (Președinte) având, cu mici excepții, funcții simbolice.
            Sursa: Wikipedia

          • Pai exact asta imi doresc: seful executivului sa nu fie ales de parlament, ci de catre cetateni prin vot direct !

            Nu conteaza denumirea exacta a functiei sau a formei de guvernamint. Se poate chiar inventa ceva nou: presedinte onorific votat de parlemant, guvernul sa se cheme “consiliul mare al tarii” , ministrii sa se cheme “pircalabi” , iar seful consiliului sa se cheme “voda”.
            Daca il pot vota direct pe “voda” eu sint multumit.

          • @zzadiz
            Si in cazul unei Republici Parlamentare poti sa-l votezi linistit pe Voda, doar ca Voda nu va putea sa decida de unul singur politica interna a Statului. Asa ca n-ai de ce sa te temi. In schimb, intr-o Republica Prezidentiala votezi degeaba Parlamentul, ceea ce mi se pare o mare incorectitudine…

  7. SPER DIN TOT SUFLETUL, CA TOȚI CETĂȚENII SĂ IASĂ SĂ VOTEZE USL ! DOAR ATUNCI, NU V-A MAI FI NEVOIE DE PARTICIPAREA UDMR LA GUVERNARE ! CHIAR M-A SCOS DIN SĂRITE CETĂTEANUL ROMÂN FRUNDA ,CE A ZIS SĂ O LĂSĂM MAI MOALE CU STATUL UNITAR ! AU ÎNCEPUT SĂ BAGE ZÎNZANIE ÎNRE OAMENI, SUNT FAMILII MULTE MIXTE, CE NU SUNT DE ACORD CU TOATE DECLARAȚIILE LOR TUPEISTE. ACEST TUPEU, L-AU LUAT DE LA BĂSESCU ! USL, A ÎNCEPUT CAMPANIA, FOARTE FRUMOS, DAR, SĂ PROMOVEZE STEAGUL NOSTRU MULT MAI MULT, IAR IDEEA CU IMNUL, MI SE PARE FOARTE BUNĂ, ESTE EMOȚIONANT SI CRED CĂ AJUTĂ ÎN MOD POZITIV, OAMENII MAI NESIGURI SI MAI INFLUENȚABILI ! CRED CĂ IMNUL SI STEAGUL, ÎN ASTFEL DE SITUAȚII, FAC OAMENII MULT MAI RESPONSABILI, MAI ATENȚI SI POATE CHIAR MAI RESPONSABILI !

  8. http://www.dcnews.ro/2012/11/gazele-se-vor-scumpi-de-doua-ori-in-2013/

    Gazele Romaniilor din pamantul asta a lor se vor exporta ieftin de catre OMV iar cetateanul va plati mai scum la cele aduse din Rusia.Si asta face parte din adevaratul program al USL.Nu ce arata ei vrajeli pt naivi.Autostrazi nu stiu cate)))Salariul mediu 1100 roni,TVA la alimente scazut,impozite scazute la nu stiu cine.Cum naiba sa-i cred cand FMI-ul stapanul lor nu-i lasa sa faca stea.Cand au vrut TVA de 6 la suta la alimentele de baza le-a dat FMI-ul peste bot.Si acum vin sa vanda gogosi.

    • Pai deh, daca romanii si-au pus centrale… Iti spun eu ca daca nu-si puneau, nu se scumpea niciun gaz. Pe de alta parte, o sa vezi, daca romanii isi vor pune panouri solare, ca o sa puna astia taxa pe ele. La pariu. Orice are romanul, trebuie taxat. Problema este ca toate Guvernele de pana acum au ascultat ordine ale unor distrugatori de economii. Eu l-as intreba direct pe Ponta: Ce tot il pupi atat undeva pa Barroso si pe toti aiuritii aia din P.E., de la F.M.I. si de la Banca Mondiala (Star Trek) ?

    • USL se lauda cu asa-zisa refacere a indemnizatiilor pentru mame.

      Dar a RAMAS perioada de 1 an, precum si limitarea indemnizatiei la 3400 de lei. Deci o femie cu salariu bun: fie sta acasa 2 ani cu copilul pe indemnizatia minima, fie sta un singur an cu indemnizatie de maxim 3400 de lei. Deci nu s-a schimbat nimic: guvernul Ponta nu a adus nici o imbunatatire (dovada este simplul fapt ca s-a declarat ca efortul bugetar e ceva de genul 11 milioane de lei – un mare fis).

      Ar fi fost o treaba buna sa fi scos faza cu a alege dintre 1 sau 2 ani. Aia e problema majora.

      Daca nu exista posibilitatea de a mari acele indemnizatii, USL ar trebui sa nu aiba nesimtirea sa pretinda cum ca le-ar fi reintregit.

      Trist este ca populatia neafectata si neinformata pune botul si zic “vai, ce oameni buni, uite ca astia au inceput deja sa faca o treaba buna pentru oameni”.

      Unde e presa cind chiar e nevoie ca cineva sa disece ce fac politicienii?

  9. “Barack Obama: Este necesar ca americanii bogaţi să plătească impozite mai mari”
    Sursa: Realitatea
    La noi, ciocoii spurcati PDL-aci fac invers. De aceea nu trebuie sa-i votam. JOS PDL, JOS ARD, JOS UDMR.

    • Problema este ca pe plaiurile mioritice in viziunea multora “ciocoi” inseamna ceva de genul “cine are salariu peste 2500 de lei nu e electoratul nostru, deci da-i naibii: hai sa-i impozitam. Hai cu impozitul prograsiv peste ei ! “.

      • Impozitul progresiv este pentru a micsora impozitele pentru salariile mici si nu pentru a mari impozitele pentru salariile mari, pentru ca daca cineva ar fi facut cum vrea Obama (conducatorul celei mai perfecte democratii, dupa unii), ar fi sarit Mediul de Afaceri de c*r in sus pana la Dumnezeu si chiar mai sus. Cota progresiva ajuta pe cei cu venituri mici, majoritari in tara asta si in niciun caz nu pune jugul pe cei cu venituri mari asa cum ar dori Obama.

        • Bai, nene, pai daca aia cu salarii mari nu platesc in plus, iar aia cu salarii mici platesc impozite mai mici, cum finanteaza guvernul pierderea de venituri?! Ca si asa deficitu-i cat casa, iar la anul trebuie redus cu 0,5-0,7% din PIB (adica micsorate cheltuielile bugetare cu 1,5 – 2%, ca sa pricepi si tu)… Cineva-i cam “little stupid” la faza asta si poate ca ar trebui sa te intrebi cine!

          • De unde stii tu ca trebuie redus deficitul ? Da-l draq de deficit. Conteaza sa aiba lumea ce sa manance, ca si asa suntem Bangladesh. Deficitul si alte astea este treaba celor ce ne guverneaza si nu treaba mea sau a altor oameni care nu sunt platiti ca sa faca bine economiei nationale. Masurile pentru oameni conteaza in primul rand si apoi deficitul lui peste prajit. Romanii nu mananca deficit sau procente, mananca produse reale.

          • Clar. De-aia sunt o groaza in rahat, ca si-au luat credite ca sa aiba apartamente, plasme si masa plina de Craciun, “cum se cuvine”, fara sa-i intereseze cum vor finanta apoi cheltuielile astea. Ma rog sa nu te puna astia ministru de finante, ca au belit-o toti. 🙂

          • @adi
            Ah da. Tu vrei doar ciocoii sa aiba plasme si acces la cultura. Sclavul sa stea in bordei si ciocoiul sa vina sa-l sclavageasca pe gratis. Stiu ideile astea…

          • Oamenii trebuie să înveţe să trăiască in limita mijloacelor pe care le au. Dacă nu e casa, nu e maşină şi nu îţi permiţi obiectul respectiv cu banii jos, atunci pur şi simplu nu ţi-l permiţi.
            De-aia e plină România de BMW-uri parcate, că sunt mulţi că matale, care se cred “ciocoi” şi n-au bani de parizer. De-aia a şi apărut criză, că multi si-au închipuit că îşi permit apartamente de 3 camere, când ei abia plăteau chiria la o garsonieră. Dar nu-i nimic, să ne anunti când te vor vizita portareii…

    • Un punct de vedere cu care multi romani ar putea fi de acord mai ales dupa iunie 2012.Atunci cand discursul face referire la felul in care au fost pervertite idealurile despre o Europa unita.
      Sa nu uitam totusi ca UKIP condus de Mr.Nigel Farage (europarlamentar)militeaza pentru iesirea din UE si e cel ce a lansat pe 6 nov tampenia :”In 2014 there will be an unprecedentet crime wave in Britain if we do not stop Romania and Bulgaria…”

      • @flo12
        @Protestez
        De acord cu voi. Flo12, ai dreptate. A fost capabil de o mare mitocanie cand a afirmat ca, daca in 2014 romanii si bulgarii vor avea acces liber in Marea Britanie se va produce un val de crime fara precedent. Mie, mi-a placut la Nigel Farage parerea lui despre Barosso, Merkel etc si faptul ca a inteles ca Europa este divizata si ca in unele parti se manifesta o puternica nemultumire a populatie, uneori transformandu-se in violenta si ca liderii UE tind sa fie mai comunisti decat adevaratii comunisti. Pe de alta parte, consider ca a fost o decizie buna sa aderam atat la UE cat si la NATO, tinand cont ca ne invecinam cu Rusia. Pana acum, in afara de liberul tranzit, n-am prea vazut partea frumoasa a integrarii in Europa unita.Ba mai mult, mi-a lasat un gust destul de amar, ceea ce s-a intamplat la referendum.

  10. Sa nu ne trezim dezamagiti prin vara, la anul, ca de 6 luni se vaita numai ca nu au Securitatea, dar cand o vor avea ce vor face?, dar o vor avea, sau doar pun mana pe ….. ea numai cu manusi?!

  11. “Directorul CIA şi-a dat demisia: Am intrat într-o relaţie extraconjugală. Un astfel de comportament este inacceptabil pentru un soţ şi un lider al unei organizaţii ca a noastră”
    Sursa: Antena 3
    La noi, toti curvarii sunt smecheri si daca incerci sa-i contrazici, te fac albie de porci dupa care iti vorbesc despre democratie, libertate si America. Comportamentul politicienilor americani imi arata ca politicienii romani MINT CU NERUSINARE cand spun ca au ca reper democratia Americana. La noi, acest director, era considerat ” un habotnic de 70 de ani “…

    • @Protestez
      Draga, asa este in democratia de astazi. Noi o avem pe “gagica lui Basescu “, in SUA, aia o au pe “gagica” sefului CIA. Uite vezi, de aia se intelegea bine Traienica cu ambasadorul SUA, aveau un subiect comun de discutat: a cui este mai tare “gagica”. 🙂

  12. ŞEFUL DIAS , GOL-PUŞCĂ şi cu arma-n mână. IMAGINI ULUITOARE.
    Pentru cine nu stie D.I.A.S. = Detaşamentul de Intervenţie şi Acţiuni Speciale
    Si seful CIA isi da demisia ca are o relatie extraconjugala. Ca sa stim bine unde ne aflam cu civilizatia, democratia si respectul.

  13. usl vs. ardei grasi.si mov.congestionati.udrula e o vanata,e mai rasarita.

    desteapta-te sau ridica-te gheeeorghee ,ioaanee,cum o fi,ma rog o fi de bard legionar nu asta e problema.. poezeaua e ca imnul national desteapta-te romane,

    ca tot se desteapta pana a intrat in coma de tot.
    .problema e ca un Axinte retardat ce seamana cu mrincureanu imi zice mie sa ma ridic si sa apar basaul si clanul lui de ardei grasi.

    pai daca e sa ma ridic o fac doar pt. ca basaul &co. sa se ridice si ei de la sol sus cat mai sus atarnati , nu sa-l apar.

    asta e chiar dileala si nesimtire din partea idiotilor astia sa apeleze tocmai Ei la patriotismul meu.

    idioti,manelisti,dar bat tare cu prostirea mamaligilor in loc a se ascunde speriati, dintr-un calcul simplu,ca pt intelectul lor de parazit.

    si da-i si Lupta,Si ce parapon au ei,ce se mai imburica ca a distrus ponta tara,ce patriotism ii umfla dupa ce ca sunt ca porcii de grasi..ce dracu frate?

    astia in loc sa se ascunda candideaza si tin spiciuri patriotice?

    ce va zice asta voua?

    ca n-au teama si ca sunt convinsi ca mamaligari vor fi destui care sa pice la vrajala lor

    si sa le asigure un trai linistit in libertate si bogatie deaici incolo,pastrand statul/justitia/inst. de control in forma actuala de clan manelist.

    asta e socoteala lor:da-i inainte cu tupeu ca merge,basau e pe felie 2ani iar in parlament vad ei ce fac,”tradatorii” vor migra la locul lor de drept langa basau, ungurii la fel,asta o sa fie.

    tre o lege sa interzica migrarea balosilor astia dintr-un loc in altul ca tu-i alegi pt. ceva si ei o roiesc imediat dupa aia la aia cu banu gros sau dosarul sub bas.

    solutia finala a zis-o bine ariciu ala,chiar de a gresit adresa:ridica-te gheorghe ioane vasile sorine si sa eradicam basirea asta infecta

        • Pai , asta-i si motivul pentru care ma distreaza . Mi-l inchipui un repezit care incinge tastatura , impins de nerabdarea de a-si scrie gandurile . Scrie tot ce ar exprima si verbal , fara nicio retinere . Intr-o seara , cand eram cam suparata , i-am citit pentru prima data o postare , de regula ocolindu-l , tocmai pentru ca ai nevoie de rabdare sa-i citesti mesajele . Am ras cu hohote si m-am intors la mesajele lui anterioare . A venit si baiatul meu sa vada de ce rad asa cu pofta , care a spus asa ( fara suparare , Bocanila ) : ,, Nu-i sanatos ! ,, . In sensul ca nu are niciun stres ca scrie orice-i trece prin minte .

          • hm.multumesc.cred.eeehh..da ..,,ai dreptate,am zis si eu asta mai demult(ca o ..scuza ..ceva.. pt. faptul ca sunt incalcit) scriu fara “filtru” ce-mi trece prin cap.si nu retusez fracturile de logica sau greseli de ortografie kkieli ca caci etc ce scriu eu de obicei. 🙂 primata frate, ce vrei!? daca ai prins ideaa,e in regula.basau e ce-a mai nociva emanare a a poporului asta.asta e ideea.

  14. pe de alta parte,astia basaii, n-au cale de intors.

    tot inainte frate,la cacealma,la ce-o fi, ei tre sa mearga inainta ca altfel..ramane basau izolat si se duceee si basau rapid,ultima lor reduta.

    singura lor scapare e sa mearga inainte si sa se agate de putere ca altfel dracu ii ia.
    sper.

    caci daca dupa alegeri statul nu devine stat si continua a fi clan de burtosi furturile vor contiunua , adancirea in hau si saracire la fel,

    iar justitia nu-si revine la infatisarea ei naturala,doamna cu balanta legata ;la ochi(acum e statuia udrulei cu un vibrator basit in mana.si unu in gura.)

    pt. ca tradatorii de tara imbecili si basiti sa fie pedepsiti
    usl o va lua pe coaja alaturi de basau &co.,chiar mai rau ca basaii caci mamaligarii au mintea scurta si vad doar ce e in fatza lor.

  15. “Academicianul Dinu C. Giurescu face un apel către toți românii pentru a se prezenta în număr cât mai mare la scrutinul din 9 decembrie, în acest sens venind cu argumente concrete asupra pericolului care poate destrăma statul național.”
    Sursa: DC News
    Domnul Giurescu are PERFECTA DREPTATE. Cine sta acasa este UDMR-ist si complice la destramarea STATULUI NATIONAL UNITAR ROMAN. Sa fie foarte foarte clar.

  16. “Criminalul Anders Breivik a depus o reclamaţie privind condiţiile dure din închisoare”
    Sursa: Antena 3
    Vedeti de ce este buna decaderea din drepturile omului a acestor creaturi si condambarea lor la pedeapsa cu moartea ? Daca erau aplicate aceste doua legi, nu mai avea cine sa faca asemenea contestatii. Adica aia-s morti si asta cere rahat pa bat. Creaturi…

    • Aici aveti toate argumentele pentru a ne prezenta in numar mare la vot a nu vota PDL-ul sau ARD-ul. Aceste doua organizatii anti-romanesti sunt sustinatoare a politicii UDMR-ului si, implicit, a politicii lui Lazlo Tokes de destramare a Romaniei.

      • Istoria le arata celor care nu sufera de amnezie voluntara ca atit PSD cit si PNL au colaborat foarte bine si fara nici o jena cu UDMR atunci cind a fost nevoie de cele 7-8 procente ale acestora.

        Evident ca ma irita si pe mine toate acele obraznicii pe care le pretinde UDMR-ul din cind in cind (de la placutele bilingve si pina la infiintarea de sectii maghiare in toate institutiile. Daca ar fi dupa ei ar vrea probabil si armata maghiara, ca sa nu fie stresati etnicii unguri ca li se face instructie in romana ). Dar asta nu inseamna ca pot sa cred basmele cu usl-ul care se opune intereselor udmr. Pe Vadim l-as crede ca nu va colabora in veci cu UDMR. Dar pe Ponta+Crin, nu !

        Ti-o garantez : daca USL are nevoie de UDMR, o sa-i bage in guvern si-o sa le dea ce vor. Si n-o sa aiba nici o greata sa faca asta. Toti sint smecheri, n-avea tu grija. Negocierile au loc intre ei, si prostimii i se zice doar ceea ce aceasta vrea sa auda.

        • Fii sigur ca daca au nevoie de UDMR vor face pactul cu diavolul, dar eu sper ca USL sa ia 80% din mandate si sa nu mai aiba nevoie de UDMR. Totusi, daca ia sub 75%, poate sa faca alianta cu PP-DD, daca D.D. accepta. Prefer un D.D. in fata unui extremisti Kelemenist.

        • Pact cu diavolul ?!

          In politica nu exista pacte cu diavoli. Exista doar negocieri, compromisuri, interese.

          La o adica orice partid se poate intelege cu oricare altul. Exista mici probleme legate de spectacolul pe care il are jucat pentru electoratul propriu.

          E ca la fotbal: galeriile isi sparg reciproc capetele, in timp ce patronii de club pot sta oricind la un paharel discutind despre vinzarea vreunui jucator.

          De unde sa scoata 80% usl-ul ?!

          • Daca PDL-ul, ARD-ul si UDMR-ul nu vor trece pragul electoral, ramane PP-DD-ul cu cateva procente, deci USL peste 80%. Daca romanilor le place maghiara, sa voteze PDL si ARD.

  17. Domnule Radu Tudor, daca USL-ul nu castiga 80% din Parlamentul Romaniei, nu cred ca poate sa modifice Constitutia. Pe de alta parte, cred ca este obligatoriu sa dam o lectie sustinatorilor UDMR-isti (PDL si ARD) si sa le scoatem organizatiile din Parlament. Altfel si ceilalti vor spune ca merge cu romanii. Adica poti sa-i calci pa cap linistit, ca ei oricum te voteaza. Problema este ca sunt unii nomazi, chiar din Transilvania, care inca mai voteaza destramarea tarii. Asta mi se pare cea mai mare prostie de la Decebal incoace. Oricum, daca ei vor sa vorbeasca maghiara, atunci s-o vorbeasca. Un politician de la PCM (nu stiu sigur), spunea ca autonomia nu inseamna granite sau sarmba ghimpata. Adica ei vor autonomie in cadrul Romaniei, adica sa impuna ei legi peste ale Statului Roman, sa ne discrimineze in tara noastra, dar sa nu aiba granite. Eu zic sa aiba, daca tot isi vor obtine autonomia. Sa aiba granite si sarmba ghimpata. Nu poti si popa si hot. Ori vor autonomie cu granite, ori nu mai vor nimic si tac din c*r.

    • ?ce tot ii dai cu ungurii/? is vro 10-15 nababi gen basau/drujba lui dzeu,atilla,muiillla cum dracu ii8 cheama de au averi miliarde,ciorpeci care au facut din distrugerea tarii religia si modul lor de viata snoba…,aia nu sunt ungurii din romania.nu nene. aia sunt niste simple lifte tradatoare,aia n-au natie,exact ca basau&co.

      Poate daca tradatorii “romani”cu basau in frunte vor fi “exmatriculati ” de pe planeta si facut ceva util din ei odata cu ailalti sustinatori mici si marsavi …dar..n-are rost sa mai explic ca nu intelegi.

  18. situatia e foarte complicata copii.
    sunt convins alea serviciili secrete si personale ale basaului au dosare pt. toti candidatii usl.de unguri nu mai vorbesc aia se vor intoarce la basau cacateaua tiganului +ardeii lui vopsiti cati or penetra in parlament..isi face basau de-o asigurare pe termen scurt.

    de aceea candidatii usl tre sa fie curati, de neatins de basau. hmm.

    ..care basau are bunul obicei sa-i santajeze pe gusatii ce sunt buni de santaj si momeala…are bani(atatea miliarde disparute in neant..) are puterea justitiei..daca nu se reformeaza statul/justitia pe bune(si actiunea asta parlamentul ne reprezinta pe noi poporul),basau va face ce a facut si pana acum.cu usl cu tot.

    apropo de cei ce “migreaza” in parlament. astia “independenti”..care e treaba cu dezertorii ce devin “independenti”?.convenabila smecheria cu “Independentii”!lege data:daca migreaza parlamentarul sa migreze de tot out!.sa vedem cat parlament mai ramane.

    Deci.de sunt multi uslei cu bube in cap in parlament basau ce inca detine toate parghiile va avea grija ca treaba sa ramana asa:o “justitie” calda sa-i apere pe toti si un stat/clan ce va desavarsi disparitia romaniei.

    daca e cum banuiesc eu, dupa alegeri totul se va impletici in panza diforma si haotica ce a tesut paianjenul basit de atatia ani.

  19. Despre Sorin Pantis cand auzim pe blog? Si despre domnul Nica? Sau probabil ca cei de la Ericsson sunt niste basisti afurisiti.

    Dar despre protestul agricultorilor de la palatul victoria? Sti tu ala cu autorizatie unde au fost ridicati protestatari si chiar bagati in spital unii.

    Ce grija a avut ala micu de agricultura.

    • Nu ma intereseaza niciun Pantis, niciun Ericsson. Ma intereseaza sa nu mai ajunga la putere niste organizatii extremiste, iubitoare de UDMR si de Tokes. Iar cei ce au protestat in fata Palatului Victoria au protestat impotriva politicii duse de 8 ani de Basescu si slugile sale.

      • Zona Crepusculara, jur.

        Carevasazica, vara asta, pe seceta cea mare:
        – Ponta, Antonescu si cu ala micu’ (ministrul Agriculturii, sa nu uitam) munceau la suspendarea lu’ Basescu
        – PDL era in opozitie de cateva luni bune
        – Basescu era suspendat
        …dar fermierii protesteaza impotriva lui Basescu si a politicii sale. Logic, frate!

  20. http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/c0.0.403.403/p403x403/521662_2496800954764_721097333_n.jpg

    Descantec contra Ciumei Portocalii

    Emblematici si Debili,
    Terminandu-si Treaba Mica,
    Langa noi se sting si mor,
    PDL-isti ce mor de Frica.

    Ordinul ce-i inspaimanta,
    Sta pe tzeava, va porni,
    Dupa Treaba ce facura,
    Treaba Mare va veni !

    Adunarea, adunarea !
    PDL-isti, incolonarea !
    La Jilava ARDe-v-as,
    Cu bocet, inainte Mars !

    Ia priviti-i cum se duc,
    La Jilava singuri cuc,
    Ia priviti-i cum dispar,
    Ia priviti-i cum se sting !

    Ciuma lor Portocalie,
    Vesnic ocara le fie,
    Hotia PDL-istului,
    Tradarea ARD-istului !

    Blestemati sa fiti din tata-n fiu,
    Blestemati din Mama-n fiica !
    Cu Blestemul Pamantului,
    Cu Blestemul Neamului,
    Cu Blestemul Romanului,
    Cu pedeapsa Domnului !
    In veci sa fiti afurisiti,
    Pacatele sa le platiti !
    Amin !

    • amin.adevarul ca pana la basau asta credeam ca diavolul e ceausescu.”saracu” ceausescu….ce -am ajuns!gainaru basau e nu diavolul,e un kkt!mai rau ca diavolul!la asa rusine am patit romania…basescu presedinte? huooooooooo mamaligarilor imbecili.

    • Eu sper sa ajunga sa-si ceara azil politic in Ungaria si aia sa nu-i primeasca decat daca renunta la cetatenia romana, daca au numele modificat si daca stiu limba oficiala a Statului respectiv.

  21. “Combatanţi ai Comitetului de apărare a poporului kurd au preluat controlul asupra oraşelor Derbassiye şi Tal Nemer, după atacarea sediilor poliţiei şi serviciului de informaţii militare.”
    “Comitetul de apărare a poporului kurd este aripa armată a formaţiunii Uninea Democratică Kurdă (PYD), afiliată Partidului Muncitorilor din Kurdistan.”
    Sursa: Realitatea
    Destabilizarea tarilor suverane este prioritara in politica americana. Nu s-a instaurat NICIO DEMOCRATIE dupa plecarea “dictatorilor” din nordul Africii cum nu se va instala NICIO DEMOCRATIE dupa ce va fi indepartat de la putere Al Assad. Un lucru interesant de observat este ca exista o aripa militara a unei formatiuni care-si zice DEMOCRATICA. Si la noi sunt cateva formatiuni extremiste, dar pentru ca au cuvantul DEMOCRATIC in componenta numelui lor, sunt considerate foarte ok, ceea ce este TOTAL GRESIT.

  22. POST ELECTORAL

    În campanie, nu se mai dau de-ale gurii mită ,
    În temniţă intra-vor candidaţii – dacă există probe ;
    Adio peşte la găleată, mici, bere, slană şi pită ,
    Vom mânca doar ”prostioare” gen … vită de kobe !

  23. “Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că miza parlamentarelor din acest an o constitutie obţinerea a cel puţin două treimi din numărul membrilor viitorului Parlament, astfel încât modificarea Constituţiei să nu se realizeze prin negocieri cu UDMR.”
    Sursa: Antena 3
    Se pare ca din ce in ce mai multi politicieni inteleg ca PDL-ul si ARD-ul sunt acelasi lucru cu UDMR-ul, iar UDMR-ul este acelasi lucru cu Lazlo Tokes. Tinta acestor organizatii extremiste conduse de “vicepresedintele P.E.” Lazlo Tokes este modificarea granitelor Romaniei si reluarea atrocitatilor asupra romanilor. De aceea oricare alt partid sau alianta cu adevarat romaneasca, trebuie sa obtina peste 80% din voturile romanilor. Daca nu ne trezim nici acum cand suntem in prapastie, nu ne vom mai trezi deloc.

  24. A inceput campania. Deja este una murdara, asa ca pentru niste oameni de nimic ce sunt pedelacii. N-as spune ca cei din USL sunt maici de la manastire, dar orbraznicia si josnicia fara margini a celor de la ARD sau s-or numi ei, tot apucaturi de pedelaci nemernici sunt. Ies la iveala o gramada de nemernicii (stiute de mult timp) a astora de la PDL, iar organele abilitate stau cu mainile in san, ceea ce ma face sa cred ca sunt de aceeasi teapa cu acesti pedelaci obraznici, mafioti si jefuitori.
    Oare cand se va insanatosi viata asta politica si economica a Romaniei ? Cred ca ar trebui sa-i intrebam pe acesti escroci patentati ce inseamna tricolorul pentru ei, doar suntem si in campania steagului tricolor. Nu se alatura steagul Romaniei cu toti acesti pedelaci (si politicieni in general), mafioti imbuibati si vanzatori de tara. Astia n-au mama, n-au steag (drapel)nu l-au pe Dumnezeu.

  25. http://www.youtube.com/watch?v=mC2ZmMEBrw8

    uite frate o blonda ce vreau sa fie in parlament sa se intalneasca cu crin in secret.
    sa fie regina in guvernul usl,ii iert orice 🙂 .sa nu-mi fie rusine de natia mea ca acum ca niste specimene ca basau si udrula sunt regi aici.! marfa adevarata nu gen udrula cea basita si amantul basau..bleaaaaah,rasul natiei. udrula e un animal manelist slut si falcos.si basau o cocarla neagra.
    daca tot o luam in freza macar sa semene a oameni aia ce ne-o da.
    glumez,Delia e de mii de ori mai roman ca udrula/basau si toata gasca lor basita.

  26. asa…. si un ultim mesaj important dupa ce am vizionat alealalea…

    transmite-i lui Badea ca el e mic si nu stie de unde e treaba cu JAN.de la:PE MINE MA CHEAMA JAN SI-AM JUCAT IN SANDOKAN.deacolo e Jan/Ciutacu…hahahaha..si mesterulmeu cel chema Fane venea in fiecare dimineata de la Galati cu burta inainte si avea constitutia lui Ciutacu ca deaia mi-am adus aminte… haha si cu o faaatzaaa hahaha…exact ca Ciutacu in poze.. pe usa intra in sectia aia de 2bani de matriterie de la zaclau si canta:

    Ma cheama Jenicaaaa sunt mardeias de meserie la orice scandal ma gasesti in bar!atat

  27. O fată de 17 ani a fost mutilată pe viaţă de o femeie de 28 de ani şi de o altă adolescentă în vârstă de 15 ani. Cele două agresoare i-au tăiat urechea, au ars-o cu ţigara, au bătută şi au sechestrat-o. Totul s-a întâmplat la Roşiorii de Vede, în Teleorman, pentru că adolescenta ar fi avut o relaţie extraconjugală cu soţul femeii.

    Sursa: Antena 3
    Fara decaderea din drepturile omului si aplicarea pedepsei cu moartea pentru craturile care tortureaza oameni si care vand copii nu se vor aplica, nu se va intampla nimic bun in tara asta. Sa intre bine in cap tuturor romanilor.

  28. E ridicol sa se faca retarde comparatii intre Basescu si alti dictatori de prin America de Sud, doar ca are un glont pe birou.
    Basescu nu e dictator, e o sluga la stapan, lasata libera si foarte inapoiata mintal. Dictatorii din America de Sud sunt niste mega genii si luptatori ai dreptatii pe langa Basu nostru.

    Un fost contrabandist cu apucaturi de diva si concurent X factor, ajuns presedinte,sta cu un glont pe birou.Peste 10-20 de ani, aceasta pagina nu va face parte din cartile de istorie, ar fi o prea mare rusine.

  29. Actiuni de acest tip – ani – pot avea un efect contrar asteptarilor celor care le lanseaza. Citind opiniile din ultimele doua zile putem constata ca mare parte din cei 7,4 milioane de catateni ignorati in vara vor decide sa vina la vot in 9 decembrie!

  30. Nu a inceput campania. A inceput razboiul pentru independenta. Postacii PDL-aci indragostiti lulea de Lazlo Tokes si care urasc romanii, au inceput sa arunce cu rahat pe toate forumurile din tara asta.

  31. Dupa folosirea mecanismelor de politie politica la cel mai inalt nivel, pe care le vedeti cu totii (pe care conducatorii europeni nu le observa, ca de altfel multe alte tampenii facute in trecut de Base), sunt posibile, in special, doua directii: 1) populatia sa nu le mai suporte si sa INCHEIE episodul din iarna; 2) populatia sa se mobilizeze la vot si partidul fascist (PDL) sa nu prinda 5%, scapandu-se, astfel, de dobitocii care premeditat si-au batut joc de popor (avand scopuri si directii strategice bine stabilite care sa induca poporul pe linia dorita de ei, avand posibilitatea sa intareasca jaful si imbogatirea, lucru ce se poate vedea in conturile externe pe care ANI nu le vede, adica miliarde de euro in paradisurile fiscale) aceasta neavand nici o legatura cu criza etc… Cand s-a zis ca trebuie desfiintate instrumentele de politie politica (ANI, CCR, DNA etc), UE TREBUIA SA CERCETEZE CONFLICTUL DE INTERESE, altfel devin partasi la incalcari democratice, DEMOCRATIA neavand nimic comun cu parerea de dupa dealuri a lui Base si a purtatorului de cuvant (sau cum se mai spune) Macovei. Cu multa caldura !!!

  32. In aceasta dimineata dupa o intalnire c-un candidat ARD in Gorj un pensionar a murit de inima rea. Asa ca “Romani daca vi s-a urat cu viata!!!

    Votati ARD si veti ajunge in regim de urgenta la cintirim.”

  33. Scopul Procuraturii, ANI si al tuturor instrumentelor basiste e sa ne faca sa credem ca “TOTI SUNT LA FEL”. La 5-6 USD-isti unul de la PDL(ca nu mai conteaza unul in plus la PDL – la imaginea lor…)

  34. Scuze pentru postarea precedenta, nu a fost scrisa cu mare atentie, iar de aici pana la ceva greseli n-au fost decat cateva cuvintele. Totusi esenta ramane, campania este una murdara, iar sabia din teaca a fost scoasa ca de obicei de penalii pedelaci, care n-au steag, n-au Dumnezeu.

  35. Televiziunile de ştiri din România, ventilator de mizerii, scrie Frankfurter Allgemeine

    Antena 3 şi emisiunea lui Mihai Gâdea au ajuns subiectul unui articol în cel mai influent cotidian german, televiziunile de ştiri din România fiind descrise ca un instrument al puterii pentru a-şi asasina adversarii.

    Oare exista acest articol? Daca da… nu va pune pe ganduri domnule Radu Tudor? Faza e ca aceeasi impresie o am si eu. La antena 3 se loveste intr-o singura directie, inca se mai vorbeste despre pdl, nimic despre greselile guvernului. NIMIC NIMIC NIMIC. Totul e perfect, nu?

    • sa fie sanatosi cu mentalitatea si gandirea lor. opinia mea este ca acel articol e scris din tara. am mari indoieli ca germanii mor de grija unei emisiuni din romania…

  36. Scopul Procuraturii, ANI si al tuturor instrumentelor basiste e sa ne faca sa credem ca “TOTI SUNT LA FEL”. La 5-6 USD-isti unul de la PDL(ca nu mai conteaza unul in plus la PDL la imaginea lor…).

  37. Aceasta este probabil cea mai inutila campanie electorala care s-a desfasurat in Romania in ultimii 22 de ani: fiecare stie deja cu cine va vota.

      • “lumea voteaza viata” ?!
        Mie mi se pare uluitor cum de unii chiar pareti a crede ca Basescu va ucide. Basescu va omoara, iar Ponta va reda viata. Basescu va soarbe singele, Crin vi-l da inapoi.

        Viata continua oricum…
        (se pune doar intrebarea “unde?”, caci exista riscul ca Pontacul sa fac timpenii de politica economica si sa ma goneasca in alte tari).

        • Deci o viata in jeg data de masurile PDL-ace, nu e viata. Iar singurii din istoria Romaniei care vor sa ne scoata din sistem pe cale naturala sunt PDL-acii ajutati de UDMR. Macar UDMR n-o declara.

        • base si gasca lui nu omoara. Ei au oprit doar inima Romaniei, pe care acum vor sa o reporneasca, conform sloganului lor. Asta dupa ce au inchis si niste spitale.

  38. Campania a inceput sa puta al naibii de rau si in ograda PDL-UDREA! Flagrantul “tinarului” parlamentar, Trasculescu, are efect de bumerang in… curtea cele mai iubite Elene de la Cotroceni. Vad ca se fac eforturi deosebite sa se puna “batista pe tambal”(se acrediteaza ideea ca banii de flagrant nu au fost atinsi de parlamentar iar “preacurata” Elena ar fi “infierat cu minie proletara” spaga in ministerul ei. Din nefericire, itele acestui caz conduc… tocmai spre acest minister! Cum parlamentarul nu era implicat direct, iar cel care a oferit mita era urmarit de DNA de peste un an, cind mituitorul a cazut in plasa, DNA nu a mai avut ce face si, al naibii ghinion!!, au ajuns cu cercetarea in ograda urmasei lui Traian Basescu. Acum se vor face eforturi disperate ca parlamentarul sa nu fie sacrificat(somat prin interpusi sa-si tina gura si sa nu vorbesca prea multe) sau sa se incerce scoaterea lui din itele afacerii, ca sa scape, sper temporar, si Elena Udrea!

  39. P.S. – Udrea si Traila sunt suspectate de Comisia Europeana ca ar fi produs o frauda de 505 milioane de euro la Programul Regio prin furt si incompetenta! Se vor face cercetari amanuntite, urmind ca statul roman sa returneze cei 505 milioane de euro din cei 515 milioane de euro atrasi.

      • bravo….sunteti cei mai tari…..USL the best…ce face USL….nimic….carburanti….din ce in ce mai scumpi…sa vedem la inceputul guvernarii USL evolutia preturilor carburantilor…. dollarului si a euro-ilor…..vreau sa vad ce a facut guvernarea USL MULT LAUDATA…….NIMIC….ieri am inmatriculat o masina….si surpriza……INCA SE PLTESTE TAXA AUTO….imbecila oricum ii dau in judecata……niste nesimtiti…unde sunt tovarasii iliescu si nastase care au distrus economia si industria si agricultura pe ei cine ii trage la raspundere….fabrici inchise rude de ale mele care lucreza in italia si in spania datorita inchiderii fabricilor de tovarasii ILIESCU SI NASTASE

  40. daa ce sa-ti spun.. durere mare ca alghemainetzanfung sau cum ii zice a scris ca rahatul basit e imprastiat pe ventilator.

    de dobitocul ce afacut tot rahatul , ce a terfelit si distrus tara cu hotia,de basau nu zice nimic?

    ce cutre.democratie vere.dreptate si fratie..aici nu e vorba de nestiinta e vorba de bani,aia stiu ce lighioana e basau.cate milioane de oiro a dat basau pt. articolul in fituica aia?+ca e de mare interes pt. germani si intreaga lume ceea ce se intampla in romarlia,deaia se pisa pe ea.

  41. boboru ASta sa-si puna cenusa in cap,sa umble in saci si picioarele goale,sa faca penitenta si post pt. tampenia ce au facut:basau presedintele tarii.x2.

    ai dracu ma zici ca au cernut si pana n-au ajuns la cel mai tembel si mai hot nu s-au lasat.il mai cheama si basescu.ironic.

  42. De ce m-as duce sa votez o alianta (USL) care vrea sa-mi micsoreze salariul prin aplicarea impozitarii diferentiate ? Nu au fost in stare si nici nu au dorit sa distruga mafia evaziunilor fiscale care ar fi adus mii de miliarde la buget. In schimb s-au gandit sa ia si maruntisul care ne-a ramas in buzunare. Ei, USL-istii, la fel ca PDL-istii, isi vad in continuare de afacerile lor, isi ingroasa conturile bancare, isi mai ridica un etaj la vilele de lux pe care le detin, isi schimba limuzina cu una mai noua si mai scumpa, isi duc curvele la cumparaturi la Viena si Paris. Corlatean a reusit in putin timp sa-i faca pe angajatii MAE sa-l regrete pe Marga si sa se gandeasca daca nu cumva pana si Baconski era mai bun. Un individ prost, isteric, care nu stie sa dea buna-ziua, care nu cunoaste regulile elementare de politete, caci de cele ale diplomatiei nici nu mai poate fi vorba. O ministra a justitiei care o trmite pe Kovesi la Bruxelles, un ministru de finante care se gudura pe langa Basescu, un prim ministru care in propria-i curte se da cocos iar la Bruxelles e ultima gaina, un ministru de interne care ordona jandarmilor sa-i bata pe pensionari. Dupa luni de guvernare USL nu vad nici o diferenta, nici macar morala, fata de PDL. Asa ca…de ce as merge la vot ? Tara asta nu are nici un viitor. Celor care au copii le dau un sfat: puneti-i sa invete bine engleza si o meserie (doctor,ITist,etc) si trimiteti-i in Canada, Australia sau Noua Zeelanda. Aceasta tara merita golita de oameni si declarata rezervatie naturala. Poata ca asa se vor reface si padurile pe care le-am taiat, si delta pe care am distrus-o.

  43. poate ca e randul nostru sa disparem.dupa 2000 de ani.altfel nu-mi explic prostia in care a cazut poporul asta.basau presedinte? da-o dracu.macar uite cum il cheama,uite la el ce este ce afacut.

    si iar il alegi?iar?ca hahaie si ragaie jovial?ai de capu nostru.

    ce a zis domnul acela ,cu care sunt perfect de acord,o stim fiecare de avem un neuron functional,o stim de multi ani,de prea multi ani.

    fratilor..din pacate..sloganuri gen ” fara violenta” ,vorbe de fe;lul civilizatie democratie si alte baliverne deastea nu mai fac doi bani aici in romarlia.

  44. CRIZA PRIN CARE TRECE ROMANIA INPLICIT ETNIA ROMA { TIGANII } A FOST DETERMINATA IN CEA MAI MARE MASURA DE CORUPTIA SI HOTIA DEPUTATILOR SI SENATORILOR CARE AU FOST VOTATI SI AU PACALIT OAMENI SARACI , ACESTI DEPUTATI SI SENATORII CARE AU HALIT TOT DE LA ASA ZISE PARTIDE CARE VOR BINELE CETATENILOR AU AVUT TUPEUL S-A CANDIDEZE DIN NOU PE 9 12 2012, DAR VA FI-O SCHIMBARE FOARTE MARE LA NIVEL DE SMEKERIE. CINE PLATESTE MAI MULT VA CASTIGA – DECI CIORBITA DE POTROACE LA VRAJEALA.

  45. Remarc ca nu comenteaza nimeni retinerea parlamentarului PDL Trasculescu.
    Cum ar veni, alaltaieri, “dictatoru’ isi folosea institutiile de forta (ANI, DNA, SRI…)” ca sa influenteze campania electorala in favoarea PDL prin acuzarea de incompatibilitate a celor patru membri ai Guvernului.
    Azi, brusc, tacere totala. “Institutiile de forta ale dictatorului” au luat-o razna si au inceput sa influenteze campania electorala impotriva PDL?

      • Nu la aia ma refeream, ci la teoria conform careia ANI/DNA/SRI/SIE si alte TLA sunt “uneltele tiranului”, cu care isi loveste dusmanii politici. Nu se prea leaga, de ce-ar face o chestie atat de urata tocmai PDL-ului si tocmai in campania electorala? Nu mai zic de altii gen Pasat, Blejnar etc, care s-au intamplat inainte…
        Ceva nu se leaga aici, fie teoria e gresita, caz in care ar trebui sa nu o mai fluturati atat de des, fie Basescu e dusmanul PDL-ului, caz in care ar trebui sustinut de USL.

        • s-a intamplat ceva cu col. blejnar ?! nu-mi da sperante desarte, ar fi prea frumos ca marele carator de sacose cash in regimul basescu-boc sa fi patit ceva….

          • Blejnar e cercetat penal, alea-alea, trimis in judecata, chestii-treaba-rost.

            Spre comparatie, cati indivizi asemanatori au fost cercetati (nu condamnati, ca deja ne luam de lucruri sfinte) in timpul guvernarii Nastase? Niciunul? Mai sa fie, inseamna ca nu exista coruptie pe vremea lui Nastase. Dar atunci de ce n-a intrat Romania in UE in 2004, impreuna cu grupul de tari din centrul Europei? Mister…

          • la DNA si ICCJ, arestati sau in libertate : Adrian Nastase, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Hildegard Puwak, Serban Mihailescu. Cind vorbesti, incearca macar pe net sa cauti, daca ignori realitatile

          • Hildegard Puwak: pe 02.09.2003, Nastase si-a declarat intreaga sustinere si incredere in madam Puwak. Pe 04.09, o echipa OLAF a venit la Bucuresti. 13.10 – DP a PSD si-a reafirmat intreaga sustinere. 20.10 – Puwak demisioneaza. 30.10 – PRM, PNL si PD cer constituirea unei comisii parlamentare, propunerea cade la vot in fata majoritatii PSD-UDMR. 19.12.2003 – investigatia anticoruptie este inchisa cu NUP de procurorul Miclescu. 26.05.2005 – investigatia este redeschisa. 2009: sotul si fiul madamei sunt condamnati. (Wikipedia)
            Dan Ioan Popescu: in 2005, DIP era primul demnitar caruia i se verifica averea, pentru ca nu putea justifica un milion de euro. Condamnat in prima instanta in 2011. (realitatea.net)
            Miron Mitrea: primu dosar pentru luare de mita este din 2006; punerea sub acuzare a fost respinsa in 2008 de Parlamentul dominat de PSD si PNL. (wikipedia, mediafax)
            Serban Mihailescu: trimis in judecata in 2006 (mediafax).
            Adrian Nastase: inculpat in 2006 pentru cazul cu Spalarea Banilor – achitat, inculpat in 2008 pentru Trofeul Calitatii – condamnat. (codulzambaccian.ro)

            Bonus: http://www.antena3.ro/externe/condamnarea-lui-nastase-un-semnal-ca-romania-incearca-sa-combata-coruptia-uite-cum-comenteaza-presa-straina-pedeapsa-fostului-premier-172250.html

            Deci, cum ramane, maestre? Dezinformam, dezinformam, da’ mai cu grija, ca informatiile se gasesc pe Internet.
            Eu tot caut demnitarii aia inculpati pentru coruptie intre 2000-2004, dar nu gasesc.

          • aaaa…..vrei condamnati intre 2000 si 2004? pna, organismul specializat infiintat de guvernarea AN in 2003, a retinut un inspector guvernamental de pe treptele Palatului Victoria. Un crapsor mic…. in rest, pina in 2004, subtire activitatea. este evident ca pe atunci, organele de ancheta n-aveau chef sa ancheteze politicieni ai puterii. asta trebuie recunoscut clar ! dar din pacate pt noi, asta nu face dna-ul de azi mai frecventabil prin metode si persoane selectate. nici un mafiot “greu” din virful regimul basescu-pdl n-a fost deranjat. nici macar ridzi, cind au realizat flagrantul aia de la dna si s-au facut ca ploua…penibil !

          • N-am zis neaparat condamnari, ca acolo dai in alta boala a sistemului judecatoresc – termenele lungi si rare, nu dese, cheia marilor succese. Dar macar vreo miscare oarecare anticoruptie, soldata cu inculpari, sa fi vazut intre 2000-2004… nimic, nada, niente, nix.
            Spre comparatie, in ultimii opt ani am vazut parlamentari ai puterii trimisi in judecata, am vazut primari ai puterii arestati, am vazut ceva atitudine. Sa fi fost pentru imagine macar o parte dintre ele? Se poate. Dar conteaza? Nu. Orice este mai bun decat nimic.

            PNA a fost infiintat la presiunea UE si s-a vazut din activitatea ulterioara (sau lipsa ei) cat de interesat era PSD de combaterea coruptiei. Asa ca sa nu aud despre cum vrea USL sa combata coruptia dupa ce va castiga alegerile, ca ma duc sa fac stocuri de lamai.

        • Adi, inainte de 2004 a fost anchetat si ulterior condamnat parlamnetarul PDSR Guru Bivolaru…

          Dar ghici de catre cine… De Daniel Morar (Asta apropo de baliverna lui Dan Sova conform careia Morar era necunoscut in mediul juridic inainte de a accede la DNA, deci singurul procuror care obtinuse condamnarea unui parlamentar era necunoscut dupa mintea lui Sova)

          Apropo de chestia asta, Adrian Năstase a condus personal atunci un grup masiv de parlamentari care au mers, în semn de solidaritate, la parchet cu Bivolaru cînd acesta a fost chemat la audieri.

  46. eu sting televizorul in campanie,nu pot sa mai vad politica si cred ca stie tot romanul ca ARD este PDL.
    USL-ul poate sa faca multe pt tara asta,nu sunt necesare miliarde de euro.
    acum o ora povesteam cu parintii din USA si-mi povesteau de cartierele de case speciale pt batrani,fiecare familie sau batran in casa lui,cu oameni care vin regulat sa verifice daca merge curentul,gazele,internetul..cu sofer care-i duce pe batrani la cumparaturi la supermarket, si toate astea cu doar 100$ pe lun,ma refer la chirie,soferul si utilitatile. cum este posibil? noi de ce nu putem facem asa ceva?

    • Nu ti-au spus ai tai si cate zile de concediu au prin lege, adica zero?
      Nu ti-au spus ai tai si cat costa asigurarile medicale?
      Nu ti-au spus ai tai si care este preavizul legal la concediere, adica zero zile?
      Nu ti-au spus ai tai si cat au platit respectivii batrani in 401k de-a lungul vietii?

      Iti lipsesc cam multe informatii pentru a-ti da cu parerea despre US… dar ai suficiente ca sa fabulezi, presupun.

      • parintii mei sunt ‘in trecere’ prin USA. ai dreptate cand vorbesti de concediere si asigurare medicala.
        asta cu concediul nu stiu cum este dar rudele mele dn USA au un concediu normal,adica in fiecare an o plimbarica la Londra.mai pe costa de vest..si putin prin sud. o duc greu. batranul care le-a povestit de cei 100$ pe care-i plateste este un om normal care si-a platit taxele si impozitele,un fost ziarist dn New York care inca nu este senil in ciuda varstei.

      • Ia mai lasa tu America. Romania este deocamdata in Europa si in Europa avem nivelul de trai cel mai mic. Daca s-ar aplica legea in Romania la fel ca-n America am fi fost departe. Dar la lege nu trebuie sa ne comparam cu America, doar la ce au ei mai rau. Ce au ei mai bun, nu conteaza. Alea nu trebuie sa le aplicam.

  47. Numai pentru faptul ca USL va modifica legea in privinta raspunderii magistratilor , in sensul ca judecatorii si procurorii vor raspunde pentru abuzuri si incalcarea legii , si e de ajuns sa-i votam . Daca javrele astea , cu foarte putine exceptii , ar fi aplicat legea corect tara avea alta fata acum . Si inca ceva , au inceput demersurile pentru demiterea infectilor de la CSM . Cititi ,, Lumea justitiei ,, .

  48. Cred ca ARD-acii au constat ca nu au trimis destule sageti PDL-ace pe forumul acesta si s-au gandit sa ne mai trimita cateva. Ei nu inteleg ca degeaba trimit, pentru ca realitatea pe care o traim noi, este foarte diferita de ceea ce vor ei sa ne inoculeze. La mine cel putin nu merge cu minciuna repetata. Pot s-o repete in fiecare secunda placa, n-o diger.

Leave a Reply