Carantina în municipiul Constanța a fost prelungită de vineri pentru alte 14 zile. După două săptămâni de carantină, municipiul Constanța ajunsese joi la o rată de infectare de 10,5 la mia de locuitori. La instituirea acestei măsuri, în 20 noiembrie, incidența cazurilor era de 9,35.
Măsura de carantinare a fost solicitată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța și avizată de INSP, scrie hotnews.ro. După două săptămâni de carantină, municipiul Constanța a ajuns joi la o rată de infectare de 10,5 la mia de locuitori. La instituirea acestei măsuri, în 20 noiembrie, incidența cazurilor era de 9,35.
Județul Constanța are cea mai mare rată de infectare din România – 7,15 la mia de locuitori.
Astfel, în continuare constănțenii pot circula doar cu declarație pe propria răspundere, adeverință eliberată de angajator sau legitimație de serviciu.
În timpul carantinei, este permisă oficierea slujbelor religioase doar în afara bisericilor. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.
Care sunt restricțiile în perioada carantinei:
- Este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale.
- De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator”, mai precizează comunicatul.
Astfel, între orele 05.00-23.00, în interiorul zonei carantinate, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu mult prea multe excepţii.
Multe din orasele carantinate au parte de restrictii foarte slabe, activitatea se desfasoara excat la fel ca inainte de carantina, Politie e prezenta razlet, pe ici pe colo, transportul in comun e la fel de aglomerat, hypermarketurile la fel (exista dezinfectant doar la intrare, nu si in interiorul magazinului), in spitale exista inca mari aglomerari si slaba organizare, DSP-urile nu sunt nici pe departe intarite si functionale potrivit dimensiunii pandemiei.
Pe scurt, e o gluma de carantina, atat din partea autoritatilor cat si din partea cetatenilor, multi dintre ei inconstienti, indiferenti, incompetenti.
La noi e o combinatie intre pandemie si paranghelie.
De unde si rezultatele.