Ce înseamnă abordarea multidisciplinară a problemelor de sănătate

 

Abordarea multidisciplinară integrată aduce avantaje importante pacienților cu mai multe probleme de sănătate. Astfel, ei pot primi cele mai bune recomandări și pot primi cele mai potrivite soluții terapeutice pentru nevoile lor, fără a fi puși pe drumuri de la un medic la celălalt. Acest lucru este posibil printr-o colaborare strânsă între medici cu diferite specializări, experimentați și foarte bine pregătiți.

De servicii medicale multidisciplinare integrate a beneficiat la Spitalul Clinic SANADOR și Daniela, o pacientă care a primit două diagnostice grave într-o succesiune scurtă. Când a fost diagnosticată cu cancer endometrial, în urma unui consult de ginecologie, gândurile sale s-au îndreptat imediat către familie și viitorul incert. A început să caute cea mai sigură opțiune pentru tratamentul său. Așa a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, la Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR, care a confirmat diagnosticul. În urma investigațiilor însă, medicul i-a descoperit și o litiază ureterală, care necesita tratament rapid.

În această situație, Dr. Teodor Buliga a colaborat cu Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR. Astfel, pacienta a beneficiat la SANADOR de o abordare multidisciplinară integrată și de cea mai bună soluție terapeutică în cazul său.

În urma investigațiilor recomandate de Conf. Dr. Marcian Manu, Daniela a descoperit că avea un blocaj al rinichiului drept, cu pionefroză dreaptă și hidronefroză gradul trei. Pentru că deja avea complicații, pacienta necesita o intervenție chirurgicală de urgență.

Conf. Dr. Marcian Manu i-a recomandat pacientei o intervenție minim invazivă de ureteroscopie flexibilă cu litotriție laser. Daniela nu a stat pe gânduri și a acceptat operația. Datorită experienței vaste a Conf. Dr. Marcian Manu și dotărilor de top de la Spitalul Clinic SANADOR, calculii au fost distruși, iar ureterul a fost eliberat. Fiind o intervenție care nu necesită incizii, pacienta s-a recuperat rapid, fără complicații.

A doua zi după operația ureteroscopică, Daniela a fost supusă unei intervenții de histerectomie radicală, pentru tratamentul cancerului endometrial. Operația a fost realizată de Dr. Teodor Buliga cu ajutorul sistemului chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi, de la Spitalul Clinic SANADOR.

Ambele intervenții au fost un succes. În prezent, pacienta se simte foarte bine, revine la controale periodice, iar ultimele investigații au arătat că nu există risc pentru recidive.

La SANADOR, pacienții au acces la consulturi de specialitate, într-o manieră multidisciplinară integrată, precum și la investigații specifice, pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător. Atunci când există indicații pentru tratamentul chirurgical, intervențiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR de chirurgi experimentați, într-un bloc operator foarte bine dotat, clasic sau minim invaziv – laparoscopic sau robotic, cu ajutorul celui mai avansat robot chirurgical existent în acest moment. Postoperator, pacienții primesc îngrijiri avansate în secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I. P

Pentru afecțiunile urologice, inclusiv pentru litiaza renală, pacienții beneficiază la Spitalul Clinic SANADOR de toate opțiunile de tratament disponibile. Tratamentul chirurgical este realizat prin abord minim invaziv în majoritatea absolută a cazurilor.

Leave a Reply