Thursday, May 15, 2025
19.4 C
Bucharest

Ce trebuie să faci când te confrunți cu stări de leșin

Ce trebuie să faci când te confrunți cu stări de leșin

 

Pierderea bruscă, totală și tranzitorie a stării de conștiență, adică leșinul sau sincopa, nu trebuie trecută cu vederea, fiind o manifestare ce poate indica o afecțiune cardiovasculară sau neurologică severă, care să necesite tratament imediat. Prezentarea în cel mai scurt timp la compartimentul de primiri urgențe este esențială pentru depistarea unor posibile probleme grave cauzatoare ale stării de leșin sau cauzate de căderea din picioare.

Pentru diagnosticul corect al sincopei și pentru stabilirea unui eventual management terapeutic, persoanele cu stări de leșin trebuie să se adreseze medicului cardiolog cu expertiză în sincopă. Centrul de Sincopă de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților care au suferit stări de leșin acces la consultații de specialitate asigurate de medici cu experiență, la investigații avansate pentru diagnostic, dar și la analizele medicale recomandate de medic. În cadrul Centrului funcționează Laboratorul de Sincopă SANADOR, singurul laborator complet de evaluare a sincopei din sistemul medical privat din România, dotat cu echipamente ultraperformante, în conformitate cu standardele internaționale.

Atunci când sincopa nu este cauzată de o boală cardiovasculară sau neurologică, care să necesite spitalizare și tratament specific, pot fi necesare teste avansate, în vederea stabilirii diagnosticului corect. În funcție de indicația stabilită de medicul cardiolog cu expertiză în sincopă, pacienții care s-au confruntat cu stări de leșin au acces la investigații performante, precum testul mesei înclinate, numit și test Tilt, testul Sudoscan, monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale, monitorizarea activității electrice a inimii prin Holter ECG sau monitorizare cardiacă prin loop recorder și testare cardio-pulmonară de efort.

De asemenea, pacienții beneficiază la Centrul de Sincopă SANADOR și de studii electrofiziologice, de ecocardiografie, coronarografie, RMN cardiac, SPECT-CT cardiac, angio-CT, dar și de CT și RMN cerebral, în funcție de caz și de recomandarea medicală. P

Astfel de investigații sunt realizate cu echipamente ultraperformante, pentru obținerea celor mai bune rezultate și stabilirea unui diagnostic corect. Atunci când este necesară efectuarea unor proceduri de cardiologie intervențională, precum ablații cardiace sau montarea unor dispozitive intracardiace, dar și coronarografii, acestea sunt realizate în condiții de maximă siguranță în Laboratorul de Cateterism, dotat cu două angiografe performante Philips Azurion 7, de ultimă generație.

Hot this week

Sondaj : Nicușor vs Simion

Candidatul AUR, George Simion, şi candidatul independent Nicuşor Dan...

Bolojan : Sprijinim Ucraina pentru că nu avem interesul sub nicio formă ca Armata rusă să avanseze înspre România

Preşedintele interimar al României, Ilie Bolojan, a afirmat că...

Simion : românii nu sunt demni să circule fără viză în SUA

Declarația prin care George Simion a lăudat Administrația Trump...

Războiul India – Pakistan, 125 de avioane de luptă în aer

Lupta de miercuri dintre avioanele de luptă pakistaneze și...

Topics

Sondaj : Nicușor vs Simion

Candidatul AUR, George Simion, şi candidatul independent Nicuşor Dan...

Simion : românii nu sunt demni să circule fără viză în SUA

Declarația prin care George Simion a lăudat Administrația Trump...

Războiul India – Pakistan, 125 de avioane de luptă în aer

Lupta de miercuri dintre avioanele de luptă pakistaneze și...

Analiza la zi privind invazia Rusiei în Ucraina şi impactul asupra securităţii României

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 mai, ora 22:32) - Emisiunea:...

Concorde, monument istoric

Rachida Dati, ministra franceză a Culturii, a anunţat că...

O navă spațială din epoca sovietică se va prăbuşi pe Pământ

O navă spațială din epoca sovietică, care nu a...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img