Dupa mult prea multe ezitari si amanari generate de o lentoare administrativa devenita deja proverbiala, Guvernul a adoptat proiectul de Hotărâre de Guvern care prevede creșterea salariului minim de la 1.050 lei la 1.250 lei, începând cu data de 1 mai, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.
“Începem cu Hotărârea de Guvern prin care s-a adoptat salariul minim. Deciziile le știți: 1250 de lei de la 1 mai. Asta înseamnă un salariu net în plată de 917 lei de la 1 mai. (…) Vor beneficia de această măsură 1,131 milioane de salariați, marea majoritate, peste un milion, sunt din sectorul privat. Sub această formulă sunt și 39.000 de bugetari, care vor beneficia de această majorare. Am încercat prin această măsura să reducem impactul negativ secvențial pe care pe care l-ar avea o asemenea decizie asupra anumitor industrii și prin termenul pe care l-am obținut, de 1 mai, încercăm să identificăm mai bine aceste industrii și să găsim elemente de suport pentru a putea suporta, pentru a prelua această majorare salarială fără să avem un proces de concediere sau de reducere de activitate semnificativ”, a spus Dan Suciu.
Acesta a precizat că există un decalaj între salariul minim și salariul mediu pe economie, iar prin această decizie de majorare a a salariului minim se încearcă reducerea acestui decalaj.
“Guvernul este preocupat de acest decalaj, de reducerea lui, dar în același timp toată lumea este conștientă că elementele de productivitatea muncii și de competitivitate în economia românească nu pot fi forțate printr-o majoare salarială abruptă. Aceasta este soluția la care s-a ajuns. Hotărârea de Guvern a fost aprobată și de la 1 mai avem acest nou salariu în plată”, a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului.
Conform unui comunicat al Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) remis, marți, AGERPRES, numărul de beneficiari ai creșterii salariului minim este de 1.131.686 persoane, din care 1.092.364 în sectorul concurențial și 39.322 în sectorul bugetar.
‘Se estimează totodată că majorarea propusă va avea efecte pozitive asupra creșterii economice, prin stimularea ocupării și reducerea muncii la negru, asupra mediului de afaceri: majorarea salariului minim la 1.250 lei va conduce la un efort financiar suplimentar suportat de angajator de 1.015 lei/salariat, aferent celor șapte luni din anul 2016, din punct de vedere social: proiectul de hotărâre are un impact social important, asigurând creșterea nivelului de trai și reducerea decalajelor sociale, salariul minim lunar net al unui salariat care nu are persoane în întreținere crescând de la 777 lei la 917 lei’, se menționează în comunicat.
Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, majorarea salariului minim urmărește îmbunătățirea ponderii acestuia în salariul mediu, astfel încât raportul dintre aceste două salarii să se apropie de 60%, procent regăsit în țările dezvoltate din Uniunea Europeană, precizeaza Agerpres.
S-a amanat pana la Paste, iar apoi se va mai amana iar… pana la Pastele Cailor.Smecherie ”pas cu pas” pana la ”lucrul bine fackut”.
S-a amanat la Pastele Cailor cum zic romanii. Dnul Ciolos nu e altceva decat un slujbas obedient al lui Junker si servitor al intereselor altora.
Acest guvern “al meu” care de fapt este un guvern profund antidemocratic care cu certitudine inca nu-si gaseste cadenta si se sprijina, la nivel de ministere, pe niste figuri total compromise.
Am mai spus-o si o spun din nou, nici munca fara bani insa cu atat mai mult nici bani fara munca.
Cî’nd? În mai 2016 după ce se vor anula alte locuri de muncă? În mai după o toamnă, o iarnă şi o primăvară în care şi-au încărcat chiar îndesta buzunarele lor fără nicio hibă legislativă şi celor ce muncesc real, nu au dreptul liber la venituri, că cheful ”scursurilor” de 2 lei e pe bază de creionarea statisticilor de obicei mincinoase. Ne vom trezi că CCR declară neconstituţional totul începînd cu încasările din iulie-august(am înţeles că încă nu este legea în vigoare dar încasează veniturile) ale celui mai plimbăreţ român plătit din bugetul statului: 3 luni în România şi cîte 3 luni turist în orice ţară= mandatul finalizat !
Cum?
**’Avem Hotărârea de Guvern prin care se va aplica o taxă la groapa de gunoi de 80 RON/tonă de la 1 ianuarie 2016. De asemenea, din 2017 taxa va crește la 120 RON/tonă.**
http://www.antena3.ro/actualitate/romania-va-avea-o-noua-taxa-de-la-1-ianuarie-332433.html
– Cum mama naibii să plăteşti în plus dacă nimeni nu a cîntărit cîte kilograme de deşeuri aruncă la container o persoană pe săptămînă?
– Cum mama naibii să plătească tot populaţia şi afaceriştii aruncă laolaltă: ambalaj de carton cu tot ce adună din magazine sau depozite în acelaşi container fără să selecteze?
– Cum să fie: populaţia şi societăţile la un loc privind containerele de gunoi menajer şi deşeuri comune, mare parte din cei care aruncă gunoiul(omul conştient) aruncă separat gunoiul şi de plătit tot populaţia mai mult? Angajaţii societăţilor aruncă totul laolaltă! De ce ???
– Personal am cîntărit fiecare pungă aruncată la container şi binenţeles totul selectat: carton, plastic, fier/tablă şi gunoi menajer. Cam 3-3.5 kilograme(totul cîntărit din curiozitate, apoi selectat) pe lună şi plata lunară a taxei e de 8.00-8.50 lei. Cum să plătim atît de mult deşi selectez gunoiul, fiecare categorie ajunge în containerul cu inscripţie clară?
– De ce nu li se impune prin lege societăţilor comerciale să aibă containere separate pentru a nu mai învinovăţi majoritatea populaţiei de neglijenţă? Doar la LIDL au o coşmelie unde poţi returna bidoanele de plastic şi, parcă şi ambalaje de carton!
– NU SE VREA?
– DAR SĂ FURE POPORUL PRIN ANUMITE AFACERI ONEROASE, SE ACCEPTĂ ?
– NU SE INTENŢIONEAZĂ ASEMENEA LEGE PENTRU CĂ NU MAI POT ÎNŞELE POPORUL FINANCIAR???
Nu v-a mări cu nici un leuț salariile. Se observă și de pe lună că acest guvern total antiromânesc, au temă clară din exterior să pună țara și populația și mai mult pe chituci. Populația trebuie să fie ținută la limita subzistenței, să fim “ciurucurile” U.E.-ului, această ordinară minciună, pe care noi am înghițit-o pe nemestecate cedându-ne de bună voie și nesiliți de nimeni suveranitatea. Păi, și când nu mai ai tu drept sa-ți decizi viitorul, ce pretenții să avem de la cei care vor să ni-l suprime ?
În mai 2016 , trădătorii de țară și neam, după metoda “erata” de la referendumul din 2012, se va născoci ceva care va … amâna această marire de salarii, cum spunea cineva mai sus, până la … paștele cailor. Momentul crucial al acestei țări a fost la referendumul din 2012 … atunci trebuia demis Băsescu, toții judecatorii CCR care au declarat invalid rezultatul referendumului, reținuți, arestați, judecați și condamnați vreo 30 de ani ptr. trădarea intereselor naționale, resetată țara de la 0 … curățată țara de băsiști și de “torționarii moderni” care l-au slujit orbește pe Băsescu Traian în construcția acestui odios sistem … sunt prea mulți ca să le înșir aici numele …
Deci, după părerea mea, categoric, NU se vor mări salariile … avem în frunte trădători de țară și neam gen Johanniis, Cioloș și toate scurusrile care le țin trena.
Vă doresc tuturor să fiţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de fiecare clipă alături de cei dragi în anul 2016! Nu ştiu ce pot face guvernele, cu chiu, cu vai! Important este ca noi să ne respectăm şi să nu ne lăsăm prostiţi de nişte mercenari angajaţi să ne prostească cu vorbe. Avem timp suficient să cântărim şi să alegem. Să vă dea Dumnezeu gândul bun! La mulţi ani!
De acord cu @ paris.De acord “pas cu pas” pana la “lucrul bine fackut”