Cum a fost salvată o viață în urma unei consultații de rutină

 

Consultul medical periodic și investigațiile recomandate de medic, chiar și în lipsa unor semne sau simptome alarmante, permit descoperirea din timp a unor afecțiuni grave și administrarea tratamentului potrivit. Uneori, această intervenție promptă și corectă face diferența dintre viață și moarte.

Un bun exemplu în acest sens este povestea Mădălinei, în vârstă de 43 de ani, care, după un consult ginecologic de rutină, a aflat că suferă de cancer de col uterin. Boala a fost diagnosticată în urma unui test Papanicolau, urmat de colposcopie și de biopsie, proceduri recomandate de medicul ginecolog după ce rezultatul testului a ieșit anormal.

Pentru că boala avea o evoluție rapidă, tumora crescând foarte repede, Mădălina a vrut să elimine orice risc și să facă o intervenție de histerectomie totală. Astfel, printr-o recomandare, pacienta s-a programat la o consultație la Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală, șeful Secției de Chirurgie Generală de la Spitalul Clinic SANADOR. În urma discuției cu pacienta și a evaluării rezultatelor investigațiilor, Dr. Bogdan Marțian a fost de acord că soluția cea mai potrivită în cazul Mădălinei era, într-adevăr, histerectomia totală. Prin această intervenție, chirurgul elimină complet uterul și anexele, iar riscul de recidivă a cancerului sau de metastaze este semnificativ redus. P

Operația de histerectomie realizată de echipa coordonată de Dr. Bogdan Marțian a avut loc în cele mai bune condiții la Spitalul Clinic SANADOR, iar pacienta s-a recuperat repede, fără dureri sau complicații. La control, Mădălina a aflat cu bucurie că în prezent nu mai există suspiciuni de cancer. Desigur, pacienta va reveni periodic pentru consultație și investigații de specialitate, astfel încât orice problemă să fie descoperită și tratată din timp.

La Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate în deplină siguranță diferite tipuri de intervenții chirurgicale pentru tratamentul cancerelor ginecologice, în funcție de indicația stabilită. Histerectomia poate fi realizată atât clasic, deschis, cât și laparoscopic sau pe cale vaginală, abordul minim invaziv permițând o recuperare mai rapidă a pacientei. Atunci când este necesar, tratamentul chirurgical este completat cu diferite proceduri oncologice, disponibile la Centrul Oncologic SANADOR.

Pentru screeningul și prevenția cancerului de col uterin, pacientele beneficiază la SANADOR de servicii medicale complete: consultații de ginecologie, testare Papanicolau și genotipare HPV, dar și alte proceduri de diagnostic precum colposcopie sau biopsie, în funcție de recomandarea medicului. De asemenea, pacientele au acces la consiliere pentru protecția împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală și pentru vaccinare împotriva HPV, aceasta fiind cea mai sigură metodă de prevenție a cancerului cervical.

1 COMMENT

  1. Dac-o să trebuiască să mă internez, sper să n-ajung pe mâna lu’ Oanță!
    A! Și toți interlopii să beneficieze de SPA în timpul anchetelor!

Leave a Reply