Și-a păstrat continența și potența după o afecțiune gravă a prostatei

Unele afecțiuni evoluează deseori fără simptome, producând manifestări clinice abia când ajung într-un stadiu avansat. De aceea, controlul regulat la medic este deosebit de important. Sandu a conștientizat mereu acest lucru și a mers frecvent la medic, pentru consultații și analize. La 68 de ani și cu un diagnostic de diabet zaharat tip 2, făcea din proprie inițiativă o serie de teste.

Deși nu avea simptome de afectare a prostatei, Sandu a făcut și testul PSA, de dozare a antigenului specific prostatic, foarte util pentru diagnosticul afecțiunilor prostatei. Rezultatul a indicat valori ridicate, care l-au pus pe Sandu în alertă. După o biopsie neconcludentă, s-a programat la Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urolog, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR.

Sandu a discutat cu medicul și i-a expus toate temerile pe care le dezvoltase după consultații la alți medici. Conf. Dr. Constantin Gîngu l-a liniștit însă, asigurându-l că nu va sta cu scutece, așa cum îi spuseseră alți medici, iar viața lui sexuală nu va fi afectată.

După investigații amănunțite, care au inclus și un examen de rezonanță magnetică multiparametrică de prostată și fusion biopsy, Conf. Dr. Constantin Gîngu a stabilit diagnosticul de cancer de prostată. Din fericire, boala de care suferea Sandu era într-un stadiu incipient, iar Conf. Dr. Constantin Gîngu i-a recomandat tratament prin prostatectomie radicală robotică.

În prezent, chirurgia robotică este considerată standardul „de aur” pentru tratamentul cancerului de prostată. Mica glandă din pelvis este înconjurată de structuri esențiale pentru funcția urinară și pentru activitatea sexuală, astfel încât este nevoie de mare finețe și de precizie în gesturile chirurgicale. Brațele robotului chirurgical sunt controlate de medic prin intermediul unei console, iar mișcările imprimate instrumentelor miniaturizate ale robotului au o finețe și o versatilitate superioare celor efectuate de mâna umană. Mai mult, robotul chirurgical permite chirurgului accesul chiar și în zone anatomice foarte greu de abordat în alte condiții.

Intervenția de chirurgie robotică pentru prostată a avut succesul scontat. Sandu s-a refăcut complet, iar continența urinară și funcția sexuală au revenit la normal. El este foarte mulțumit de serviciile SANADOR și de experiența avută cu Conf. Dr. Constantin Gîngu. „Este un medic și un om realmente deosebit, l-am recomandat tuturor cunoștințelor mele”, declară pacientul. P

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa coordonată de Conf. Dr. Constantin Gîngu realizează intervenții urologice avansate cu robotul chirurgical da Vinci Xi, cel mai performant sistem robotic din lume. Operațiile sunt realizate în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator modern. Ulterior, pacienții primesc îngrijiri avansate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca Secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

1 COMMENT

  1. La noul oteveu era un titlu care se referea la “doamnele cu coasa”. Să înțeleg că e vorba, totuși, de o singură coasă? Înghesuială mare!

Leave a Reply