In mediul politic au inceput sa apara date despre noua sefa ANAF, numita de premierul Viorica Dancila la propunerea ministrului Finantelor Eugen Teodorovici.

Amanuntul cel mai interesant este legat de faptul ca tanara a incercat sa intre in ANAF in 2014, dar a fost respinsa la concurs pentru ca avea o lucrare slaba. Se pare ca Triculescu a incercat sa intre la Directia Antifrauda, unde a picat la proba orala.

Tanara are la baza studii superioare de economie. A facut un master la Pitesti.

In anul 2016, tanara a abandonat din motive necunoscute Facultatea de Sociologie a Universitatii din Craiova.

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, joi, decizia de numire a Mihaelei Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Ea îl înlocuieşte pe Ionuţ Mişa, cu care Teodorovici a avut numeroase conflicte. Ministrul de Finante si-a exprimat de multe ori in public insatisfactia in legatura cu activitatea ANAF, cu modul in care Ionut Misa conduce institutia. Prin aceasta decizie de azi, Teodorovici primeste satisfactie dupa atatea critici la adresa fostului sef ANAF.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis joi AGERPRES, desemnarea Mihaelei Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

“Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experienţă. În ultimii trei ani a fost practician în insolvenţă, asigurând managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii. Noul preşedinte ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina “Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice”, se arată în comunicat.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, joi, că a solicitat premierului Viorica Dăncilă demiterea preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ionuţ Mişa, şi a înaintat o propunere de înlocuire.

“Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a domnului Ionuţ Mişa”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, ANAF are nevoie de schimbarea radicală a comportamentului său în economie.

“Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, aşa cum am spus de multe ori şi aşa cum au spus şi alţi miniştri de Finanţe de-a lungul timpului, ANAF, ca principală, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul în economie. În primul rând, schimbarea mentalităţii. Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabil, fie persoană fizică, fie juridică”, a arătat Teodorovici.

El s-a referit şi la faptul că există sume foarte importante care pot fi aduse la buget prin eficientizarea ANAF.

“Sunt câteva elemente esenţiale pe care ANAF în 2019 trebuie să le parcurgă, să le îndeplinească. Vorbim de o reformare a întregii administrări fiscale, vorbim de informatizarea sistemului, cu o lacună de foarte mulţi ani şi cu o soluţie care se încearcă de foarte mulţi ani. Ne propunem ca în 2019 aceste lucruri să se şi întâmple. Este nevoie de simplificarea modului în care ANAF acţionează în piaţă, în relaţia cu contribuabilul, o colectare mai bună în zona de TVA şi sunt multe astfel de zone în ceea ce înseamnă obiectul de activitate al ANAF, unde lucrurile trebuie schimbate. Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mai eficient de lucru al ANAF-ului”, a susţinut ministrul Finanţelor.

El a adăugat că este foarte important ca ANAF să demonstreze că este un partener onest şi echitabil în relaţia cu mediul de afaceri şi, de asemenea, că este foarte important ca resursele alocate la nivelul ANAF să producă un randament cât mai ridicat.

“Am înaintat doamnei prim-ministru astăzi propunerea de înlocuire, de fapt de numire în funcţia de preşedinte al ANAF, iar doamna prim-ministru va analiza şi va decide desigur în consecinţă şi sperăm să fie o decizie luată cât mai rapid, să fie publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus Teodorovici, fără a preciza pe cine a propus în locul lui Ionuţ Mişa.

Ministrul a subliniat că 2019 va fi un an intens de acţiuni ale statului în viaţa economică, în sensul bun.

“Această instituţie avea nevoie de o altă conducere. Este o instituţie-cheie în economia României şi a oricărei ţări şi, în consecinţă, am acţionat aşa cum am spus mai devreme”, a încheiat el.

10 COMMENTS

  1. – Si sa nu va mai zic ca multinationalele angajeaza la greu sefi din ANAF, ii trec in “privat” cum s-ar zice. Sau rudele sefilor din ANAF: neveste, copii. Va dau un scurt exemplu. La Cluj, NTT DATA Romania, un gigant local din IT, are doi angajati mai… speciali: Nausica Costin, fata fostului sef Mihai Costin ce a domnit peste Finantele Publice din Cluj peste 20 de ani si care e CFO in NTT Data; Adrian Haas, fost turnator la Securitate, clujean ce a fost in etapa Boc-premie pus director la Directia Mari Contribuabili din cadrul ANAF Bucuresti. Pai, credeti, domnule Dragnea, ca se intampla ceva “in concret” daca ANAF Cluj merge la NTT Data in control sa vada, de exemplu, cum e cu costurile de transfer? Haha, stiti bine, NU. MAI MULTE AMANUNTE PE :
    https://cenade.blogspot.com/( după ce veți citi acest blog,o să constatați..numa dacă doriți..că Dragnea ..pe care nu l agreați.. , are dreptate !)

    • In Romania nu se poate intimpla decit ce este in vest! La noi nu s-a inventat nimic si nici nu se va schimba, vreodata, ceva, deoarece nu ne este permis. Toti politicienii vestului, daca au fost intelegatori cu bancile si concernele, primesc un post de facut nimic, pe milioane. Activitatea politica este doar un casting pentru mai tirziu, atit si nimic mai mult. Normal ca toti vin cu familiile! Posturile la stat sint transmise din tata in fiu sau, daca nu exista rude, este vindut unor persoane de incredere.
      Priveste coperta revistei Der Spiegel:
      http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-88137103.html
      Titlul pe romaneste este: Merita!
      Trebuie sa mai explic ceva sau se intelege? Romania a preluat un sistem care asa arata si pe care nu-l poate modifica si nici altii nu-l vor adapta vreodata la dorintele romanilor! De ce ar face-o?!
      Romania s-a vesticizat. Asta este singurul lucru care s-a intimplat in ultimii 30 de ani. Da, asa arata!

  2. Dupa conceptul ” in spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie ” si melodia It’s a Man’s World a lui James Brown ne bucuram fiind condusi de cateva( mai multe ,ca de obicei ) femei in acest guvern “hybrid” ,aplaud integrarea tinerelor talente(preferabil pe criterii profesionale impecabile nu politice ( aia buni au fugit din Romania)) in functii de conducre , dar am asa o senzatie ca acesta doamna / domnisoara este doar de,decor,background-ul dansei o cam califica !si asa e naspa !

  3. E in regula, m-am linistit, am vazut ca are studii la Craiova si Pitesti si CV impresionant care o recomanda pe doamna, viitor de aur are tara asta!

    As fi deacord sa fie angajati niste manageri de la companii internationale, care au condus sa zicem Coca-Cola, Pepsi, Google, Intel, AMD, Apple, Microsoft, salarii cat vor ei, 500 de milioane $ pe an sa vrea si tot ar merita adus un CEO si pus premier de exemplu, la fel si pentru posturi de conducere ale institutiilor statului, adusi din afara oameni care si-au demonstrat abilitatile in corporatii, nu niste neica-nimeni care aterizeaza direct in conducerea unor institudii vitale (ANAF!!!). Din pacate la noi totul este politizat, selectia nu se face pe baza de competenta.

  4. Ce-mi plac mie oamenii astia care se intorc la “radacini” cum sunt si cei de la usr. Dupa o vasta experienta de 19 ani in mediul privat vine la stat sa faca ordine … . As dori sa stiu cine i-a impus-o d-lui ministru Teodorovici ? As sugera tuturor ministrilor si “statului”, sa incerce sa se debaraseze de supra birocratizare, care intr-un final va sufoca activitatea “statului” si nu numai.

  5. https://www.washingtonpost.com/archive/politics/1997/05/26/swiss-still-looking-for-mobutu-billions/29424241-7a87-4a37-99c3-2c94044b1450/?noredirect=on&utm_term=.07bfe1bc6dfe

    Deci, astia, care nu gasesc miliardele, ne dau lectii in NZZ, din Elvetia!? Asta ca sa nu dau exemplele lui Jean Ziegler despre activitatea bancilor elvetiene si in alte perioade de timp!
    De ce se intimpla? Pentru ca romanii noi tac, deoarece nu stiu ce sa le raspunda, daca tot ce stiu despre minunatul vest nu sint altceva decit niste legende prostesti!

    Presa globalista se agita. Asta ar fi titlul la ce scrie presa vestului.
    Se agita si nea Guy:
    http://www.minareport.com/2017/11/08/entire-eu-aparatchik-and-osce-on-soros-payroll/

    Telefonati la Duterte sa va dea lectii de comportament fata de vestici! Dupa ce romanii noi s-au tavalit zeci de ani la picioarele lor, este f greu sa se obisnuiasca cu faptul ca poti ridica privirea si indraznesti sa mai si scoti un cuvint, doua! Au tendinta sa te calce, difinitiv, in picioare! Trebuie sa fiti in stare sa-i convingeti ca sinteti oameni, ceea ce este f greu, acum, dupa festivalul slugariniciei si ploconelilor, altfel de toata voma, la care au asistat si cei care nu le-au cerut.

Leave a Reply