Marti, 20 mai, se implinesc 100 de ani de la nasterea marelui om politic democrat si crestin Corneliu Coposu. Seniorul a fost si va ramine cea mai autentica si importanta figura politica ce a supravietuit gulagului comunist. Chiar si prin moartea lui a contribuit esential la prima schimbare politica democratica in Romania, dupa caderea comunismului.

corneliu-coposu-1992

CITATE DIN CORNELIU COPOSU

“Patriotismul este o dragoste discretă pentru ţară, o disponibilitate de a-ţi da oricînd viaţa pentru ea şi de a nu mărturisi acest sentiment. Găsesc că afişarea patriotismului este indecentă. Un om care simte dragostea pentru ţară, un om care este decis ca în interesul ţării să-şi sacrifice propria existenţă nu are să se bată pe piept cu sentimentul acesta”

“Deceniile de comunism au facut mai mult rau Romaniei decat au facut cele doua razboaie mondiale la un loc, intrucat acestea nu i-au denaturat spiritualitatea.”

“Puterea noastra nascuta din morminte s-a adaugat la puterea de viata si la curajul celor care, infruntand primejdiile, au zidit o tara care nu mai poate fi daramata. Stapanirile si domniile sunt vremelnice, natiunile vrednice sunt eterne, neamurile inainteaza peste oprelisti pe drumul destinului lor, vrednicia marilor inainte-mergatori se impleteste in viata celor care sunt si a celor care vor veni.”

“Datoria de onoare a fiecărui român conştient este de a contribui la lupta pentru apărarea democraţiei şi pentru instaurarea principiilor generate de spiritul moralei creştine”

 

 

 

35 COMMENTS

 1. cred ca se rasuceste in mormant sarmanul cand vede ca tara a ajuns pe mana unora ca Ponta si Basescu…sa-i fie tarana usoara,un model de demnitate si bun simt.

  • Coposu a murit luptand impotriva partidului lui ion Iliescu . PDL si PSD sunt urmasii acelui partid care l-au acuzat pe Coposu de tot ce este mai rau pe lume iar romanii au votat atunci FSN .

   Acest partid guvernează astăzi tara , a vândut și vinde resursele pe nimic , coabitează perfect .

   Apropo prin OUG Nr. 22in 6 mai 2014 pentru modificarea L.50/1991 , regimul Ponta da liber la abuzuri din partea Chevron deoarece primariile devin obligate sa dea autorizatii de explorare si exploatare automat chiar daca nu se indeplinesc conditiile de mediu obligatorii pentru alte categorii de investitii sau comunitatea locala nu doreste acest fapt .

   Practic o alta lege data de sclavul Chevron- Victor Ponta

 2. Da 100 de ani de la naşterea lui Coposu. Iaca susţinătorii lui băse, pe lîngă ai lui din politică, să rămînă preşedinte, apar deîndată: ,,…”Propun domnilor (Traian) Băsescu şi (Victor) Ponta să sărbătorească, pe 31 august, la Bucureşti 70 de ani de la eliberarea acestui oraş de fasciştii români”, a scris Rogozin pe contul său de Facebook, făcând trimitere la un articol ce critică atitudinea “rusofobă” şi războinică a României, publicat pe site-ul http://www.inosmi.ru, afiliat agenţiei oficiale RIA Novosti….” http://www.cotidianul.ro/propunerea-lui-rogozin-pentru-basescu-si-ponta-237972/,ăştia ne bagă în,,rahat” oameni buni!!! vine…bombardierul…

 3. Imi amintesc anul 1990 cand dnul COPOSU i-a cerut dlui ILESCU ca FRONTUL SALVARII NATIONALE (organ al revolutiei si organ de stat intrucat nu era aproape nicio intreprindere unde FRONTYUL SALVARII NATIONALE sa lipseasca … iar directorii erau in majoritate FSN-isti) sa nu se transforme in ..PARTIDUL STAT FSN.
  Prin mitingul facut sub initiativa dnul COPOSU in BUCURESTI (aproape 100.000 manifestanti)dnul COPOSU i-a cerut dnului ILIESCU sa nu faca aceasta ….marsavie.
  Drept raspuns dnul ILIESCU a organizat a doua zi un CONTRAMITING si cu tupeu(de pesedist) l-a acuzat(ca si basescu in 2012) pe dnul COPOSU ca a organizat mitingul ca sa dea o ..LOVITURA DE STAT(Iliescu fesenist,basescu fesenist si probabil PONTA tot fesenist daca gandesc in aceasta maniera).La contramiting s-a remarcat IMGB(IMGB ..face ordine !!!!) cat si alte mari intreprinderi din capitala unde COPOSU era acuzat ca a vetuit/trait in strainatate si n-a mancat salam cu soia ca toti ..romanii(desi el a stat numai in inchisorile comuniste di ROMANIA …mentionez acast lucru pentru vei mai tineri care probabil acum ,ca si atunci,vor crede manipularea cu ..salamul cu soia!!!!).
  Deci romanii au fost manipulati de propaganda fesenista(numai minciuni si manipulari ..iar chipul lui COPOSU era prezentat ca si un cap de …mort si era acuzat de saracii cu duhul ca alearga dupa ciolan).
  Astazi aceiasi propaganda si aceiasi saraci cu duhul ,montati de patru luni ZI SI NOAPTE contra lui ANTONESCU(se debiteaza pe post de adevaruri ..niste minciuni sfruntate).
  Asa incat am fost de acord,atunci, cu afirmaria dvs, ca securistii de pe langa BASESCU si PONTA au facut totul ca sa-l compromita pe singurul politician cinstit(au uneltit dealtfel ca sa se rupa USL fiindca sistemul dorea sa se mentina la butoane).
  Dar daca romani doresc din nou :SA TRAITI BINE !!!!( fost…. a la basescu,iar acum…. a la PONTA) n-au decat sa mai traiasca tot asa de bine inca vreo zece ani.
  Intre MANIPULARILE din 90 si MANIPULARILE DE ASTAZI (la care constat cu regret ca participa si unii prompteristi de la ANTENA 3) eu nu vad nicio …DIFERENTA.

   • Aveti dreptate. Fiecare vede ceea ce ii permite propria educatie. Dar cred ca si propriul creier trebuie sa te ajute sa vezi ceea ce ai in fata. Deoarece nu poti sa te imbeti cu apa rece – atunci cand depasesti acest nivel cerebral – numai si numai pentru ca vor unii sa nu crezi ceea ce vezi, ci ceea ce ar vrea ei sa-ti arate. Si nici nu poti sa nu mirosi de la distanta basismul demonstrat prin fapte de a-i acuza pe adversari de propriile ticalosii in timp ce strigi din toti bojocii “Jos Basescu!” Plus ca domnul Ponta a mai facut asemenea campanii ca sa castige, iar pe urma a semnat si a practicat la greu coabitarea, razandu-ne in nas ca am luat de bune sloganurile lui electorale.

    Eu personal il regret pe domnul Coposu, pentru ca a facut parte dintr-o categorie de politicieni pentru care nu conteaza doar stomacul si buzunarul. In zilele noastre aceasta categorie tot mai rara e reprezentata de domnul Antonescu si de liberalii care il sustin, si carora acuzatorii marinimosi “le-ar mai acorda o sansa” la ciolanareala.

   • Domnule Radu Tudor,

    Eu am vazut, de exemplu, spre rusinea lui ca Prim-ministru, pe dl. Petre Roman, FSN-istul de ieri, PNL-istul de astazi cum încuraja mulțimile care începuseră să-l huiduiasca pe Corneliu Coposu in timp ce acesta incerca sa-și prezinte mesajul său, al partidului său, la adunarea de la Alba iulia prilejuita de serbarea Marii Uniri(nu mai rețin anul) iar Presedintele Iliescu incerca sa-l tempereze (tragându-l de mâneca sa se potolească) in a nu mai incuraja astfel de manifestari neavenite ce nu-și găseau locul atunci și acolo.
    A mai vazut oare vreun PNL-ist, unul de astazi, aceste gesturi? Eu cred ca nu. Ce inseamna reevaluarea?

    Dvs. ați vazut scena? Ați sesizat acest moment penibil? Dinescu, ministrul Culturii tocmai ”decretase” drept un câștig la Revoluție ”Dreptul de a huidui” Probabil așa a fost înțeles acest drept.

 4. Aici sunt total de acord cu DVS.Cred ca 10 ani sub fesenism I (PSD una din ramurile FSN) si 10 ani de fesenism II(PDL + Basescu cealalta aripa fesenista) din cei 25 ani traiti ddupa revolutie sunt marcati de …lipsa de cultura/inteligenta/educatie a acelorasi votanti ..manipulati si uneori fanatici.
  Probanil ca acelasi “sistem” care l-a invins pe democratul CONSTANTINESCU(principal factor al intrari noastre in NATO si UE) il va invinge acum si pe ..ANTONESCU.
  Atunci in anii 90 manipularea se facea(mai cu perdea) numai la TVR iar acum se face(desantat ) la… N posturi pesedisto-basiste.

 5. Mai sunt cîteva zile şi trec alegerile europarlamentare(singurul care merită real, este dl.Diaconu: sinceritate, onoare, demnitate, integritate), în afară de certuri, mizerii aruncate de unii pe alţii, mojicii, denigrări, minciuni şi nu numai, de cînd au început cu europarlamentari- europarlamentarele, niciodată nu au analizat în profunzime această instituţie, ce reprezintă, cu ce se ocupă membrii, ce drepturi şi obligaţii avem din acest punct de vedere, ce avantaje sau dezavantaje, au făcut exact ca şi cu Shenghen: vorbe seci, minciuni, promisiuni, hotărîri spuse de politicieni, care acum se dovedesc mincinoase,,suntem în spaţiu shenghen” nimic real, sunt doar interese vorbite politic, mai nimeni nu este deacord cu intrarea României în shenghen. S-a dovedit clar, politicienii sunt nişte mincinoşi(piedicile avansării, a progresului României spre mai bine, sunt politicienii). Oricine citeşte sau ascultă ştirile despre această instituţie(nu despre clădirea în sine este vorba), îşi poate da seama. Dacă nu ai minime cunoştinţe despre europarlamentari-europarlamentare, cum să-i votezi??? Ar fi păcat să-i trimitem la greu, din ţara în care s-au născut, au trăit, trăiesc, fac legi bune în favoarea lor, şi destule….mai bine nu am mai trimite pe nimeni…am face cel mai mare păcat, le-am face cel mai mare rău…!!!

 6. Simt si acum ca o rana deschisa, umilirea la care a fost supus Corneliu Coposu dupa 1990…Activitatea lui postdecembrista a fost exemplara, a reinviat partidul lui Maniu…dar pentru noi toti a fost mult mai mult datorita atitudinii sale exemplare din inchisoare…

  Am trait revolta de la Brasov din 1987 si campania electorala a lui Ion Ratiu…Imi aduc perfect aminte de Corneliu Coposu…In primavara lui 1990 venise la o intilnire la Brasov cu Ana Blandiana la Biblioteca judeteana George Baritiu Brasov…Surprinzator de amical, vivace, nealterat de virsta si de suferinte…Avea umor si l-ai fi crezut indestructibil…

  Subiectul intilnirii a fost problematica fostilor detinuti politici. Intr-adevar, acesti ”sfinti” ai neamului romanesc cu un spirit atit de nobil au fost uitati…dureros si dramatic, o tara care nu-si respcta eroii si trecutul este o tara pierduta…

  Imi aduc aminte, imediat dupa decembrie 1989, cu cit entuziasm se vorbea despre fostii detinuti politici…Am si acum pe masa primele numere ale revistei Memoria, Revista Gindirii Arestate, editata de Uniunea Scriitorilor din Romania. Din colegiul de redactie facea parte: Ana Blandiana, Mircea Dinescu, Stefan Augustin Doinas, Eugen Ionesco, Adrian Marino, Dumitru Staniloaie, Petre Tutea, Ion Vianu…Cum de s-a pierdut acea emulatie? Aceste date fac parte din patrimoniul moral si istoric al natiunii noastre si nu trebuie sa dezertam de la datoria de a le face publice.

  Astazi, Corneliu Coposu este inca viu datorita surorilor sale blinde si bune care au infiintat Fundatia Corneliu Coposu…Calendarul evenimentelor legate de 100 de ani de la nasterea lui Corneliu Coposu le gasim pe site-ul Fundatiei:

  http://www.corneliu-coposu.ro

 7. si cu ocazia asta s-a gindit antena3 si gadea sa-i faca campanie candidatului ponta si a psd-ului pe spinarea lotului national de gimnastica. Radu Tudor n-am crezut nici in ruptul capului ca o sa ajungeti sa faceti aceleasi timpenii pe care le facea presa basista anii trecuti. Mai mare rusinea. Am jurat ca nu ma duc la vot dar pe cuvintul meu daca nu ma faceti sa ajung la vot si sa votez impotriva acestei mizerii la care ma uit in momentul asta.

 8. A fost un om luminat, victim tovarasilor veniti din rasarit, tovarasi care astazi ne spun in bataie de joc ca trebuie sa sarbatorim eliberarea de sub jugul fascistilor romani. Cat tupeu au tovarasii din Rusia cand se stie ca dumnealor au livrat liste cu cetatenii evrei catre gestapo sau ca ofiteri nkvd au oferit logistica pentru construirea lagarelor de exterminare naziste.

 9. Nu pot sa cred ca antena3 face propaganda electorala psesedeului la Sinteza Zilei profitand de gimnastele noastre! Cu ce a contribuit ponta la succesul acestor fete? Cum isi permite ponta sau corina cretu sa profite de munca acestor superbe fete? RUSINE!Imi cer scuze dar sunt oripilata!

  • Parca incepi sa te trezesti, nu? Ar fi bine sa da, ar fi pacat sa nu.
   Oi fi dintre cei ce se uitau/uita la posturile astea TV ca la ceva de bun simt, te pomenesti. Guess what. 😉

   • citeam azi toata presa si am citit de paroxismul la care s-a ajuns in campania electorala in Romania! Kim Jong Ponta isi face campanie electorala fara sa aiba vreun merit cu fetele noastre care sunt si minore pe deasupra( fiind interzis in lege sa folosesti minorii in campanii electorale)! Ma intreb daca isi facea Boc campanie in asemenea mod ce era acum in gura lui Ciuvica… Am revazut emisiunea si consider ca a fost imoral si de toata jena acea emisiune! Felicitari fetelor si toata stima dar nu se poate sa profiti in ultimul hal pentru niste procente electorale…oricum castiga pesedeul si fara emisiunea de aseara!

  • carmen,
   da ce oripilata esti, tu. Zici ca Ponta e de porc. De ce ? Pentru ca a numit-o pe Gabi Szabo ministru al sportului astfel incat aceasta le-a dublat primele gimnastelor si nu numai ? De ce nu s-ar mandri cu asta ?
   De ce nu a numit-o basaul pe Gabi Szabo ministru ca sa faca lucrurile astea si apoi sa mearga labasescutv si sa afle lumea ? Pai cum sa o numeasca daca el trebuia sa aiba grija de parasuta ? O parasuta costa bani, nu gluma. Inclusiv interlopii care o apara.

 10. Nu stiu cum putem ,sa-i pastram memoria cat mai vie,sa-i multumim pentru sacrificiul si demnitatea lui.
  Probabil ca si datorita lui ,sunt mandru ca sunt Roman.
  Sa-l cinstim cum se cuvine.

 11. Unul din cele mai tragice destine romanesti. Mai multa suferinta au cunoscut doar maestrul sau, Iuliu Maniu, si ceilalti lideri politici care au lucrat la facerea Romaniei acum 100 de ani. Alaturi de ei, martirii greco si romano catolici, la a caror beatificare privim fara a pricepe mare lucru.
  Din cand in cand e bine sa ne gandim ca cei care au facut treburi intr-adevar bune pentru Romania erau modesti si inainte si dupa o experienta traumatizanta. Asa ca doamnei oripilate de cum se lipesc candidati soiosi de munca fetitelor din lotul national de gimnastica imi permit sa-i raspund ca nu e nici de mirare, nici o premiera. Asa a ajuns tara.

 12. Mîine, marti, 20 mai, se împlinesc si 24 de ani de la primele alegeri libere desfăşurate în România după Revoluţia din decembrie 1989. Atunci, au intrat în cursă trei candidaţi: Ion Iliescu, candidatul FSN, Ion Raţiu, candidatul PNŢCD şi Radu Cîmpeanu, candidatul PNL. A cîştigat Ion Iliescu, care a primit aproape 90% din voturile românilor. Pe d-l Iliescu l-am iertat demult, insa efectul nefast al acelor prime alegeri libere, îl simţim si astazi cu toţii…Din pacate sint lucruri care aparţin istoriei…

 13. Despre Coposu am aflat mai multe din “Memorialul durerii”, cum ca a fost intemnitat de comunisti si supus la chinuri care ar fi ucis un om mai firav. Din pacate, a murit in dizgratia majoritatii romanilor, in democratie (perioada de tranzitie, cum se spunea atunci). Eu ma rezum la a concluziona ca pentru a fi considerat un om politic cu adevarat marcant trebuie sa fii in pas cu nazuintele poporului! Poate ca a fost judecat gresit Corneliu Coposu dar asa era mentalitatea dupa revolutie! Trebuia sa ai un discurs care sa capteze atentia, oamenii nu aveau chef de partide istorice, cum nu au dealtfel nici acum. Motivul cred ca e unul simplu: istoric e perceput ca fiind trecut si nimeni nu doreste sa traiasca in trecut, toata lumea vrea progres, vrea ceva nou! Sarmanul Coposu, Dumnezeu sa-l ierte!, nu a avut nici cea mai mica sansa cu partidul lui istoric! Politica nu e pentru idealisti! Trebuie sa fii realist sau oportunist pentru ca vocea sa-ti fie auzita de popor caci oamenii sunt ocupati cu treburi existentiale mult mai importante ca viziunea unui luminat om politic. Ca o paralela: artistii lumii au fost recunoscuti ca mari valori abia dupa ce au murit!

 14. Pun si eu o intrebare :
  Daca ar mai fi trait domnul Coposu astazi,pe cine credeti ca ar vota domnia sa la presedintie? Pe Ponta?Pe domnul Predoiu sau MRU fosti aghiotanti basisti ?Pe doamna Udrea,pe Boc?
  Eu cred ca totusi l-ar vota pe Antonescu.Macar nu are parfum de securitate ca restul.Gandi-ti-va la acest lucru macar putin….

  • Pe cine ar vota Coposu? Deja l-ai redus la simplu votant al lui Antonescu! Adica…Antonescu presedinte si Coposu alegator…! Vezi ca m-am gandit putin la ce ai zis si mi-am dat seama ca ai spus o prostie mare de tot!

 15. Remarcabil la un om călit în pușcăriile comuniste precum Coposu este ca a încercat sa nu facă compromisuri cu puterea adică a încercat sa nu coabiteze cu Ion Iliescu al cărui partid mafiot și astăzi ne minte și ne deturnează votul anti-Băsescu ce a adus USL la putere.

  Coabitarea face inutil votul negativ dat pentru a scapă de un personaj malefic . Singura scuza a lui Ponta a fost ca a cedat rugăminții “partenerilor” adică stăpânilor .

  Aceasta cedare înseamnă o recunoaștere a încălcării jurământului depus de Ponta la investire fata de tara .

 16. Cea mai mare MANIPULARE postrevolutionara a fost DESPARTIREA FSN in cele doua aripi PSD si PDL(despartire mai mult formala fiindca multi dintre basistii si pesedisti aveau pe “NASUL IN SUFLET” si au mers pe ascuns pe “o singura mana “adica …PUTERE/AVERE/VACA KOBE/BANI/MOSII).
  Aceste doua aripi au mimat mai mult “lupta dintre ele” (ca si acum” lupta” intre Ponta si Basescu in beneficiul lor reciproc si al PSD si PDL iar acum in beneficiul PSD si PMP) si astfel au reusit sa se MENTINA (una din cele 2 aripi) tot timpul la PUTERE, in cei 25 ani postrevolutionari(in 2009 chiar s-au reunit/infratit si au guvernat impreuna multumita jocurilor Basescu-Sarbu iar domnul Ponta a fost ministru al guvernului BOC si atunci nu-i putea ..basismul,cum ne oripila basismul pe noi romanii si pe ANTENA 3).
  Eu cred ca dnul COPOSU a visat si a luptat pentru ca ROMANIA sa ajunga un stat ..democrat cu orientare spre vest.Faptul ca am intrat in NATO si UE cred ca l-ar bucura f mult ,daca ar mai traii.
  Insa faptul ca dupa 10 ani de fesenism(comunist) ILIESCU si inca dupa 10 ani de fesenism(securist) BASESCU ne paste inca 10 ani de fesenism(coabitant securisto-comunist) cu PSD/PONTA ,lucru ce cred ca l-ar intrista , peste masura.

 17. La momentul ’89, prea putini romani stiau de partidele istorice, dar si mai putin de cei care au spravietuit inchisorilor comuniste sau cei ucisi!Perioada imediat urmatoare de dupa ’89, nu le-a dat ragazul sa se impuna, ideologia PCR era peste tot! Imi doresc un timp, cand acesata natiune se va aseza, cand vom avea norocul unui ”luminat”care, sa se ingrijesca si se acest colt frumos de lume!I-as vrea judecati drept,pe Ion Iliescu, Petre Roman, Traian Basescu, si multi altii, in spatele carora Romania a fost terfelita economic si politic, pentru toate milioanele de romani care inainte de ’89 au muncit in trei schimburi, pentru a plati datoria externa, pentru electrificare, pentru a produce locomotive, pentru a construi cai ferate,flota comerciala,pentru sistemele de irigatii, pentru fermele agricole,pentru toata bogatia batjocorita a acestei tari!

 18. corecteie:La momentul ’89, prea putini romani stiau de partidele istorice, dar si mai putin de cei care au spravietuit inchisorilor comuniste sau cei ucisi!Perioada imediat urmatoare de dupa ’89, nu le-a dat ragazul sa se impuna, ideologia PCR era peste tot! Imi doresc un timp, cand aceasta natiune se va aseza, cand vom avea norocul unui ”luminat”care, sa se ingrijesca si de acest colt frumos de lume!I-as vrea judecati drept,pe Ion Iliescu, Petre Roman, Traian Basescu, si multi altii, in spatele carora Romania a fost terfelita economic si politic, pentru toate milioanele de romani care inainte de ’89 au muncit in trei schimburi, pentru a plati datoria externa, pentru electrificare, pentru a produce locomotive, pentru a construi cai ferate,flota comerciala,pentru sistemele de irigatii, pentru fermele agricole,pentru toata bogatia batjocorita a acestei tari!

 19. @HOOK
  Aveti dreptate dar asta vine din educatie,iar dupa 1989 ,dupa atatia ani de bolsevism,comunism,securism nu puteam avea mari pretentii si era normal sa avem :defaimarea regelui MIHAI,a lui COPOSU ..sa avem mineride si sa avem ..contramanifestatii cu “IMGB face ordine pentru ILIESCU”….).Vedem cu toti la HISTORY, cum se bat AMERICANII dupa traditiile lor,dupa ISTORIA LOR si dau sume incredibile pentru anumite obiecte banale ce la amintesc de aceasta ISTORIE.Pe cand la noi s-a prins doar manelismul,meltenismul,scuipatul si aruncatul hartiilor pe strada ,fesenismul(cu o istorie de numai 25 ani ..o istorie trista si jalnica).Asa ca ce sa poti sa te astepti de la acesti “bercimondiali” (este plin netul de ei si clameaza alaturi de televiziunile pesedisto-basista ce bun a fost basismul-fesenismul care nu a avut niciun merit ..dimpotriva si vor sa mearga, la vot ,precum oile sa consolideze/sa pastreze acelasi regim/sistem compromis ).
  Asa ca de unde sa aiba intelegere pentru ISTORIE si deasemeni macar sa aiba respectul pentru niste PARTIDE ISTORICE (care au facut lucruri bune ,uneori chiar marete pentru ROMANIA).

 20. Corneliu Coposu a fost din fericire un supraviețuitor, cum au fost mulți alții pe care i-a lăsat Dumnezeu în viață ca mărturie vie pe care să o vedem și auzim despre trecutul nostru martir, un trecut pe care l-au vrut îngropat de ochii generațiilor pe care le vroiau a fi de oameni fără Dumnezeu.
  Corneliu Coposu a făcut din iubirea de patrie o virtute. Ar fi drept
  ca alături de Corneliu Coposu să ne amintim despre toți cei care au suferit prigoana ciumei roșii – internaționala III – komintern, o boală ce vroia să contamineze popoarele cu lipsirea totală de suflet, un experiment venit să reverse cele mai negre nenoriciri peste țările Europei centrale și de Est; ca un corolar al suferințéi în România poporul român a traversat unele dintre cele mai crunte tragedii, de o duritate ieşită din comun în ceea ce piveşte ceea ce s-a întâmplat cu elita și fruntea poporului în lagărele bolșevice de la Aiud, Gherla, Pitești, Jilava, Periprava, Târgșor, Salcia, Râmnicu Sărat …

Leave a Reply