1000 de militari americani vin din Germania in Romania din dispozitia Secretarului American al Apararii, LLoyd J. Austin, a anuntat Amiralul John Kirby, purtatorul de cuvant al Pentagonului.

Militarii vor intari capacitatea de aparare a Romaniei si este un raspuns de la Washington pentru angajamentele aliate de aparare in cadrul NATO in fata agresiunii Rusiei.

Preşedintele american Joe Biden a cerut Pentagonului să desfăşoare peste 3.000 de militari pentru consolidarea apărării aliaţilor europeni, într-o primă mişcare majoră a forţelor SUA în contextul tensiunilor militare cu Rusia asupra Ucrainei, au declarat oficiali americani citaţi miercuri de Wall Street Journal şi CNN.

Circa 2.000 de militari americani vor fi desfăşuraţi din SUA în Polonia şi Germania, iar din Germania vor fi repoziţionaţi în România circa 1.000 de militari din cadrul batalionului de infanterie ”Stryker”.

Conform oficialilor citaţi, aceste desfăşurări vor fi efectuate ”în zilele următoare”.

Aceste trupe vor opera pe bază bilaterală în ţările unde sunt trimise, întrucât NATO nu a activat încă Forţa de Răspuns (NRF).

 

Leave a Reply