cutremur

sky

casa

2 COMMENTS

 1. Antena 3 inca titreaza ca sunt minimum 14 victime cand toate agentiile dau sigure 21, ca si stirea ta. cu rectificarea ca primarul localitatii a declarat ca “Satul (paese) practic nu mai exista”, nu orasul. cu toata dragostea. Dumnezeu sa aiba grija de ei! si statul italian care a aratat si la cutremurul precedent ca stie sa ranforseze cladiri. din pacate, mult prea putin si prea local. Compasiune pt Italia!

  • @Dan Roua,
   .
   Părerea mea este alta și nu e neapărat nevoie să ții cont de ea.
   Sper să nu te supere și este ca-n bancul ăla cu ungurul care, în tren, îl întreabă pe-un românaș din compartiment ce scrie pe tăblița de sub fereastră că ”ce scrie acolo că nu înțelege nimic la mine” și că de ce nu scrie și pe ungurește?!
   Pericol, nu vă aplecați în afară !
   Не высовываться из окна!
   E pericoloso sporgersi !
   Ne vous penchez pas au dehors !
   La care ”funarul” nost’(exclus, din capul locului, Smaranda Enache sau Cristian Avramescu) îi spune că pentru unguri nu e nevoie de-o asemenea avertizare.
   Dar, vorba francezului, să revenim la oile noastre 😀
   .
   Statul, că de aie este stat, nu are nicio treabă nici cu ranforsările nici cu consolidările nici cu nimic din ceea ce înseamnă construcții care nu-I aparțin ca proprietar. Chiar nicio, nicio treabă. Și la ei, la italieni, ca și la noi ”proprietatea e sfântă” (nu viața, după ”țărăniști”, să ne-nțelegem) iar opțiunea că vrei să locuiești, să trăiești, într-o casă în deplină siguranță la cutremur, apă sau foc care casă, crezi tu dar și dpdv legal, îți aparține așa că o faci din ce material vrei tu și cu ce meseriași ”afli” tu că ar ști totul. Și este strict alegerea ta. Este strict alegerea ta sa-ți iei ”calificații” de la…bărtoacă(Burnt Oak) 😀
   Iar dacă vine ”ăl mare” peste țară, peste urbe și-ți dărâmă coșmelia, sau dacă ți-a plăcut susurul apei să-ți picure în ureche, seara, la culcare tu punându-ți casa ca-n filme,pe malul râului sau …izvorașului și vine viitura și-și mătură și casa și familia, ghinion, asta e. Și proști să fie și ăia de la Asigurări să-ți asigure ție, ceea ce-I spui tu, casă, și bunurile și viața fără ca imobilul să respecte niște norme de proiectare, deci fără un proiect ”beton” , fără o prospectare a terenului dacă acesta suportă construcția, care construcție să nu fie executat de o firmă de construcții acreditată, și fără ca tu , în perioada de exploatare să faci annual dovada asiguratorului că o intretii corespunzător, bașca, să te apuci să faci modificări și să-ți recompartimentezi căsoiul cum ”vrea” muschii tăi. Treburi complicate, nu? Lume săracă, nu? Cum să respecte ea niște rigori? Dar să investești pentru viața ta nu-i de joacă și nu-ți sunt dator eu ție să-ți refac casa pe banii mei ai contribuabilului că tu ți-ai făcut casa la ”negru” de două ori mai ieftină decât am făcut-o eu tu trăind ”pe picior mare” din banii în surplus și punând presa in situația de multe ori penibilă de a-ți plânge ție de milă.
   PS Acolo unde statul este proprietar sau acolo unde, proprietate privată fiind, aceasta presupune aglomerări de oameni a căror securitate este periclitată în caz de cutremur, incendii, inundații(aeroporturi, sali de spectacole, mall-uri) unde cel care intră nu cunoaște ”în ce se bagă” călcând pe acolo, în aceste situații statul intervine și-și manifestă responsabilitatea prin controlul execuției și exploatării acestor construcții prin Inspecția în Construcții

Leave a Reply