Un elicopter, care aparține unei companii din Moldova, cu trei cetăţeni moldoveni la bord, a fost capturat de talibani. Incidentul a avut loc, aseară, în Afganistan, potrivit publika.md.

Incidentul s-a produs în regiunea Faryab, din Afganistan, controlată de talibani.

Presa străină scrie că 15 persoane au fost luate ostatice, iar alte trei au fost ucise.

Potrivit autorităţilor, cetăţenii moldoveni capturaţi în Afganistaţi sunt în viaţă. Se negociază eliberarea acestora.

Aparatul de zbor care aparţinea unei companii private din Moldova participa la misiuni de pacificare în Afganistan sub egida ONU.

“A fost doborât sau a fost nevoit să facă o aterizare forţată în Afganistan. Este un elicopter, care asigură transportarea persoanelor sub mandatul Organizaţiei Naţiunilor Unite în Afganistan”, a spus ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan.

Ministrul a mai declarat că printre membrii echipajului se numără trei cetățeni moldoveni. Doi dintre aceştia sunt piloţi, iar cel de-al treilea este inginer.

“Unul din piloţi a reuşit să anunţe compania că au fost forţaţi să aterizeze şi din primele informaţii că au nimerit în plen la opoziţia afganeză”, a mai spus Balan.

3 COMMENTS

 1. pe noi ne ingrijoreaza cee ce se petrecee in alte parti ale lumii dar nu vedem ce se intampla la noi in capitala. acum in pragul iernii se duc o gramada de razboaie. radetul, elcenul chiar si sefia primariei generale au dus la tot felul probleme si de razboaie intre partide. dupa primar general suspendat avem primar general interimar demis. o “buna ” conlucrare intre consilierii generali penele si pesede.ramane sa -si imparta “bunurile”.alianta intre atanasiu si negoita poate crea surprize mari in cele 2 partide. sa vedem ce urmeaza.

 2. Cu scuzele de rigoare!
  La ce mama dreacu mai urlă acum ”clămpăii” cînd legea e clară de pe timpul lui BOC-BĂSESCU? CUM ERA INTERPRETATĂ LEGEA: 7 OAMENI MORŢI LA UN NĂSCUT, 7 ANALFABEŢI LA UNUL CU STUDII SUPERIOARE, 7 SPITALE ÎNCHISE LA UNUL SUPERDOTAT LA CARE SE VOR TRATA CEI CU BANI, 7 BOLNAVI ŞI DOAR UNUL TREBUIE TRATAT, 7 ŞOMERI LA UN ANGAJAT ”POLITIC” DOAR PENTRU A OCUPA SCAUNUL SAU FUNCŢIA şi tot aşa 7 la 1!(cîţi sînt profesionişti? cred că toţi sînt numiţi politic pentru a stoarce fonduri)
  – DE CE NU AU IEŞIT ÎN STRADĂ LA MOMENTUL TRECERII LEGII TACITE???
  – DE CE NU AU URLAT ATUNCI CÎND SE TĂIAU DREPTURILE INCLUSIV DREPTUL DE A AVEA DREPTUL???
  – DUPĂ RĂZBOI MULŢI VITEJI SE ARATĂ!!!(pentru a se băga în seamă)
  – TOŢI SÎNTEM VINOVAŢI, DAR, PRIMII SÎNT CEI CARE AI FĂCUT ŞI APROBAT LEGEA ÎN AŞA HAL, ABIA APOI CEI CARE AU APLICAT-O!!!

  • legea invocata de tine arata credinta comunista a celor 2, basescu-boc, care au preluat celebra lozinca de intrare in pcr” la 7 muncitori 1 “telectual”. deci sa nu uitam de istoria recenta a romaniei si de reminescentele ei in mintile fostilor conducatori de dupa 89, culmea nu ilici ci tocmai cei de “dreapta”, boc-baselu.

Leave a Reply