17 decembrie 1989 – 17 decembrie 2020.

Au trecut 31 de ani de la cele mai dramatice evenimente pe care le-am trait.

Eram student la Timisoara. Ne baricadasem in caminul 7, ce avea o latura vis a vis de Liceul de Muzica Ion Vidu.

Tancuri, tab-uri, elicoptere, o atmosfera de revolta si panica generalizata.

Ascultasem toata noaptea Europa libera, eram o atmosfera electrizanta in complexul studentesc. Injuram pe Ceausescu si clica lui de comunisti criminali fara sa ne mai pese ca ne auzea cineva, ca ar putea exista consecinte.

Vestea ca au fost ucisi oameni ne-a umplut de furie, eram toti intr-o stare de maxima surescitare. Zeci de oameni obisnuiti, care strigau pentru libertate, isi pierdusera viata sub gloante. Inclusiv un coleg al nostru student, lovit mortal de un glont tras dintr-o companie de militari ce trecuse prin dreptul complexului studentesc.

Pe 18 decembrie dimineata eram evacuati fortat si trimisi spre domiciliile noastre. Spre gara, in tramvaiul 7, in statia Piata Libertatii, un militar a indreptat spre noi AKM-ul, sa nu coboram eventual spre Piata Operei.

Plecam la Constanta cu un sac de imagini si trairi explozive, pe care nu le voi uita toata viata. Ajungeam dupa 24 de ore pe tren si prin gari, rupt de oboseala si tulburat de mortii Timisoarei.

Pe 20 decembrie eram saltat de acasa de Securitatea din Constanta si dus la ancheta.

Pe 22 decembrie plangeam de bucurie ca a cazut Ceausescu.

#Timisoara a fost, este si va fi in sufletul meu prin trairi irepetabile.

6 COMMENTS

  1. […] „Spre gară, în tramvaiul 7, în stația Piață Libertății, un militar a îndreptat spre noi AKM-ul, să nu coborâm eventual spre Piața Operei. Plecam la Constanța cu un sac de imagini și trăiri explozive, pe care nu le voi uita toată viața. Ajungeam după 24 de ore pe tren și prin gări, rupt de oboseală și tulburat de morții Timișoarei. Pe 20 decembrie eram săltat de acasă de Securitatea din Constanța și dus la anchetă. Pe 22 decembrie plângeam de bucurie că a căzut Ceaușescu. Timișoara a fost, este și va fi un sufletul meu prin trăiri irepetabile”, a transmis jurnalistul Radu Tudor pe blogul său personal. […]

  2. Tramvaiul 7 NU ajungea in Piata Libertatii… Mergea pe ruta Gara de Nord – Piata Maria – Piata N. Balcescu – St. Memorandumului etc. Mai las-o, ca macane rau de tot!

  3. Moldovean… lol… Eu-nascut in TM! Tu-nascut in CT si venit in TM pt. betiveala din Complex. Pai n-ai inteles cum stau lucrurile: voi astia din CT sunteti asimilati Moldovenilor si sunteti vazuti in TM… Bleah… Mai las-o cu inventiile. Iar tramvaiul tau, ala 7, NICIODATA, nu a mers in Libertatii. Nu te mai da timisorean, si nici bucurestean, ca tot moldovean scrie pe tine, mai tovarase! Si inca ceva: la Revolutie ai fugit repede in fundul tarii… vai de voi!

Leave a Reply