M-au sunat de la DC News sa ma intrebe. Le-am raspuns :

https://www.dcnews.ro/cexn-psd-excluderi-din-partid-radu-tudor-avertisment_624039.html

Jurnalistul Radu Tudor a declarat, pentru DC News, că dacă PSD, la CExN-ul de astăzi, va opera excluderile contestatarilor, are toate șansele să piardă guvernul prin moțiune de cenzură.

Radu Tudor a spus că se așteaptă ca remanierile ce vor fi decise în CExN să nu aibă legătură cu apartenența la baronii locali ai partidului.

“De la acest CExN, așteptările oricărui cetățean sunt ca remanierile să aibă legătură cu competența și nu cu apartenența la un baron sau altul. Dacă nici acum, în al treisprezecelea ceas, nu se trezește PSD-ul și nu face o remaniere pe aceste criterii, s-ar putea ca aceste schimbări să se întoarcă împotriva lor”, a declarat analistul pentru DC News.

Risc foarte mare pentru PSD

Cu privire la excluderea celor care îl contestă pe președintele Liviu Dragnea, Radu Tudor spune că această eventuală decizie, luată azi în CExN, implică un risc major pentru stabilitatea partidului.

“În cazul în care se va hotărî excluderea Gabrielei Firea, a lui Paul Stănescu și celorlalți contestatari, există un mare pericol pentru PSD ca acești lideri importanți în filialele lor să dea semnalul moțiunii de cenzură, dar și multor altor schimbări ce decurg din pierderea majorității în Parlament. Pe de altă parte, este totuși de înțeles că un președinte de partid nu se mai regăsește alături de cei care îi cer demisia.

Problema este de ce s-a ajuns aici. De 18 luni, PSD dă dovadă de o instabilitate, atât în plan guvernamental, cât și în interiorul partidului. De ce vedem trei guverne în 18 luni și peste 50 de remanieri? În aceste condiții, este clar că tu, ca partid, ai o problemă de stabilitate și probabil că niște oameni din interiorul partidului se gândesc că așa nu se poate continua. Ai spus țării că doi prim-miniștri ai tăi sunt buni. Apoi nu mai erau buni. Este un risc foarte mare pentru PSD, un partid atât de mare să ajungă la asemenea momente de instabilitate chiar în momentul când trebuia să dea dovadă de unitate în fața unui an electoral cu dublă provocare”, a apreciat Radu Tudor pentru DC News.

Si colegii de la stiripesurse.ro m-au citat in legatura cu posibila (aberanta) schimbare din functie a ministrului apararii Mihai Fifor :

https://www.stiripesurse.ro/remanierea-in-pericol-liderii-psd-nu-au-ajuns-la-o-intelege-negocierile-se-reiau-inainte-de-cex-surse_1304796.html

9 COMMENTS

 1. Nu am nicio problema in schimbarea oamenilor neperformanti, dar daca intr-adevar vor sa-l schimbe pe dl. Fifor ar face bine sa prezinte electoratului lor niste motive bine intemeiate.

 2. Nici o guvernare postdecembrista nu a avut parte de presiunile interne si externe pe care le-a suportat guvernarea PSD-ALDE rezultata in urma alegerilor din 2016.

 3. Cornel Caprar de la Arad probabil un continuator al lui Igas cica s-a cam dat cu pumnii spre presa locala deci e razboinic, perfect pentru a fi ministru la aparare…Mai zice ca a inceput ca mecanic si sofer deci se incadreaza perfect in grila de selectie a lui Dragnea pentru un post de ministru, Fifor era prea intelectual. Sunt convins ca Board-ul NATO nu este foarte entuziasmat de aceasta schimbare si ne-a cam luat la ochi ca imprevizibili si instabili psihic. Altfel o rezolvasem cu UE, ne-am decuplat de la agenda lor. Ce vrea de fapt Dragnea? Nu spun ca nu exista un segment de populatie care sa nu accepte chiar sa-si doreasca o asemenea politica de dat cu flit UE si NATO functie de inchipuirile unui nene din Teleorman de a se pune pe sine insusi in siguranta dar totusi, mai sunt 20 milioane de romani, de astia a uitat?

 4. Psd-istii isi merita crucea, dar nici asa singuri impotriva tuturor, fripturisti, oponenti de toate felurile, oportunisti si de afara si din interior inclusiv multi, multi tradatori de partid si mai grav de tara.

 5. 18 luni de guvernare neintrerupta, dar cred ca 70% din timpul de la revolutie incoace numai PSD a avut guvernul, sau coalitiile cu PSD. Hai sa o spunem p’aia dreapta, pe bune.
  18 luni e vax.
  20 DE ANI! Au avut guvernarea si n-au facut nici 3Km din aitostrazile ale de care te fsci tu ca-ti pasa, mai putin camd ii ai invitati in emisiune si/i intrebi de parca nu eu sunt vinovati:))
  “Dom ministru, ce e domne de facut cu lipsa autostrazilor”… ma lasi:)))

  • 27 de ani – 3 guverne fara psd : cdr 1996-2000, ada 2004-2007, boc 2009-2012. 10 ani din 27 fara psd. cat despre subiectul autostrazilor, daca nu eram eu, nu vorbea nici cucu de acest esec psd. asa ca da, te las, la be 1

 6. Domnule Radu Tudor, ce-ar însemna pierderea majorității în Parlament.?! La ce a ajutat România în ultimii doi ani această majoritate? ”… de ce s-a ajuns aici. De 18 luni, PSD dă dovadă de o instabilitate, atât în plan guvernamental, cât și în interiorul partidului. De ce vedem trei guverne în 18 luni și peste 50 de remanieri?”, pentru că totul, de la ultimul membru din PSD și până la Liviu Dragnea, de la ultimul membru al Parlamentului până la Tericeanu (stă în Parlament de aproape de 30 ani să facă nimic, dar nimic), de la cei doi și până la președinte și în toată opoziția, nu a fost și nu va fi altceva nici în continuare decât o golăneală. N-au nicio rușine pentru România, pentru români și asta se întâmplă în an Centenar. Rușine să le fie! Cum poți să te duci la Președinte cu Ilan Laufer când în ianuarie a ”ejaculat” din Guvern ca necorespunzător? Nu vi se pare că ăsta-i mișto? Mai au noroc cu Antena 3 care încearcă să le mai ”văruiască” imaginea.

Leave a Reply