Comportamentul agresiv si incalcarea normelor elementare ale dreptului international al Rusiei asupra Ucrainei determina Alianta Nord Atlantica sa ia masuri urgente si bine conturate militar pentru apararea propriului teritoriu aliat. Romania este un punct central in efortul NATO de a securiza tarile aflate la granita de est a Aliantei si care se pot confrunta cu provocari imediate si serioase din partea Moscovei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, că Spearhead Force, noua forţă de reacţie rapidă a Alianţei, va fi formată din circa 5.000 de militari, cu o capacitate de reacţie de cel mult două zile, decizia fiind luată ca urmare a agresiunilor sporite ale Rusiei asupra Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, înaintea reuniunii miniştrilor apărării din statele membre, care va avea loc joi după-amiază la Cartierul General al NATO din Bruxelles, că una dintre deciziile care vor fi luate se referă la creşterea de la 13.000 la 30.000 a numărului militarilor din forţa de răspuns a Alianţei (NATO Response Force).

220px-Emblem_of_the_NATO_Response_Force.svg
“Spearhead Force”, va fi un “vârf de lance” format din trupe de răspuns imediat, din care vor face parte aproximativ 5.000 de militari, cu o capacitate de reacţie foarte rapidă, de cel mult două zile.

Spearhead Force urmează să devină operaţională din 2016.

Secretarul general al NATO a specificat că aceste măsuri sunt urmare a “agresiunilor sporite exercitate de Rusia asupra Ucrainei”.

“Nu vrea să anticipez concluziile Consiliului de astăzi, dar mă aştept ca miniştrii să fie de acord cu câteva elemente importante din acest pachet care să crească puterea noastră colectivă de apărare. Este o perioadă foarte critică pentru securitate în Europa şi peste tot în lume. În Ucraina, violenţele se accentuează şi criza se adânceşte. Rusia continuă să ignore regulile internaţionale şi să îi sprijine pe separatişti cu arme avansate, pregătire şi trupe. În Africa de Nord şi în Orientul Mijlociu extremismul violent se răspândeşte, iar acest tumult alimentează terorismul din propriile noastre ţări”, a afirmat Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a precizat după întrunirea Comisiei NATO – Georgia, că nu există încă un risc imediat pentru România şi Bulgaria din partea Rusiei, care “încalcă în mod repetat integritatea teritorială a Ucrainei”.

“Nu există o ameninţare imediată, dar motivul pentru care realizăm aceste exerciţii este tocmai protejarea aliaţilor noştri din est. Acţiunile noastre sunt răspunsuri atât pentru problemele cauzate de Rusia în est, anexând cu forţa o parte din altă ţară, cum este Crimeea, destabilizând estul Ucrainei, plus ceea ce am văzut deja în Georgia şi Moldova, dar este şi un răspuns la ceea ce am văzut în Africa de Nord sau în Orientul Mijlociu. Principalul ţel pe viitor este să fim siguri că NATO va fi capabilă să ne apere pe toţi de aceste ameninţări”, a afirmat Jens Stoltenberg.

El a mai spus că vor fi înfiinţate şase puncte de comandă şi control în ţările din flancul estic al Alianţei, iar unul dintre aceste puncte ar putea fi în România. În cadrul acestora, vor fi unităţi care vor face legătura între trupele de apărare naţională şi forţele mulţinaţionale ale NATO.

“Vor realiza planificări, vor organiza exerciţii şi vor fi importante pentru a putea conecta forţele naţionale cu întăririle oferite de trupele NATO. Încercăm să dezvoltăm punctul de comandă multinaţional din zona nord-est din Szczecin (n.r. – bază NATO din Polonia) şi încercăm, totodată, să dezvoltăm ceva similar sau paralel în partea de est a Alianţei”, a adăugat secretarul general al NATO.

 http://www.nato.int/cps/en/natohq/news_116584.htm?selectedLocale=en

20 COMMENTS

 1. Buna ziua dle-Tudor.
  Cumva legat de subiectel militare la ordinea zilei, in cazul in care nu ati vazut inca, va recomand ultimul interviu al gen. Michael Flynn ex-comandant al DIA (Defence Intelligence Agency) care i l-a acordat chiar acum cateva zile lui Charlie Rose: http://www.charlierose.com/ dupa ce si-a anuntat retragerea de la conducerea Agentiei.
  A lucrat sub comanda gen McChrystal fostul comandat militar din Afganistan. Acesta si-a dat demisia cand a intrat in dezacord cu Obama legat de strategia din Afganistan.

 2. Romanii or sa cada la mijloc ca boii ! Cururile americane pe cale le linge tara asta or sa ne bage in bucluc RAU DE TOT !!!!!!!! Armata e zero , armament lipsa , numai generali curvari si ridicati pe” pile ” ! Habar n-au sa traga nici cu prastia ! Stau si reguleaza civilele din minister !

 3. Situatia este complicata fara doar si poate si eu personal cred ca mai devreme sau mai tarziu vom ajunge intr-o faza similara cu a razboiului rece avuta in anii ’90… probabil ca daca nu ar fi existat razboiul rece s-ar fi inventat zilele acestea.
  Si totusi, celor ce-i blamati fara discernamant pe americani, sa ne gandim un pic cam cum am fi privit evenimentele din Ucraina daca nu am fi fost membrii NATO? Americanii au “prostul obicei” ca odata ce te-au luat in brate sa fie si ultimii care sa plece de langa tine atunci cand lucrurile merg prost (acest lucru este valabil nu doar in domeniul militar) chiar si atunci cand acest lucru le afecteaza imaginea.
  Stiu ca uneori este greu de inteles pentru noi de ce administratia US l-a sustinut pana in panzele albe pe base. Din varii motive l-au luat pe base in brate in 2004, si in ciuda tuturor evidentelor, vor fi si ultimii care-l vor lasa. Poate ca au si facut-o deja intr-o oarece masura sau mai bine spus l-au garat pe o linie moarta. Eu personal nu cred ca dupa 10 ani SRI+DNA=LOVE s-au trezit brusc, subit si instantaneu intr-o dimineata, uimiti de cat de naspa au fost in toti acesti ani toti cei care pana mai ieri erau subiecte tabu. Si totusi sa nu uitam ca, in ciuda agitatiei cu iz de catuse din ultimele zile, lui base i-au dat un nup scurt in dosarul flota. De ce tace base zilele acestea? Eu cred ca acesta a fost pretul trocului… te lasam in pace dar tu te retragi din viata publica si te duci sa-ti vezi de nepoti. Este posibil sa ma insel, nu ca ar fi prima oara, dar aceasta este perceptia mea asupra evenimentelor.

  • @nino: G. Friedman (STRATFOR): „Probabilitatea declansarii unor operatiuni militare cu armate regulate în această regiune este foarte mare, dar nu neaparat vor implica trupele americane. Se poate răspândi la țările baltice, România, în multe alte țări. Asa că, să lase in trecut războiul – nu este la fel de ușor pe cât pare pentru Europa.„
   E vorba de situatia din Ucraina. Daca omul asta are dreptate, vom avea ocazia sa ne convingem pe pielea noastra de “solidaritatea” americanilor de care vorbesti. Ca el zice ca “nu neaparat vor implica trupele americane”…

   • Nu cred ca vreuna din tarile din regiunea noastra se inghesuie sa declare razboi Rusiei asa ca nu stiu exact pe cine sfatuieste Mr. Friedman sa lase razboiul in trecut. Presupun ca se adresa ca speaker unei audiente in US si le spunea ca situatia e naspa dar stati linistiti ca noi (americanii) nu vom fi neaparat implicati. Poate ai un link catre articolul original sa vedem cand si in ce context au fost facute aceste declaratii.
    Pana una alta americanii trimit trupe in zona.
    Nu stiu daca ai citit cartea The Next Decade scrisa de acest domn George Friedman. Ne spunea ca cel mai probabil China se va confrunta foarte probabil cu o criza majora, razboiul din lumea Islamica isi va reduce intentsitatea, vor apare problem majore privind locurile de munca in US, etc. Nu stiu ce sa zic, cartea a aparut in 2012 (deci probabil ca a fost scrisa prin 2010), asa ca mai sunt cam cinci ani ca aceste previziuni sa se adevereasca – “problema” e ca in primii cinci ani lucrurile s-a petrecut exact pe dos.

    • Nu am citit-o. Evit lecturile care prezinta “amintiri din viitor”. Daca se numeste “Urmatoarea decada”, intuiesc ca proiectia se intinde pana prin 2020, deci ar mai fi timp. Cu siguranta nu prezinta realitatea, altfel nu cred ca mai apuca sa o publice. Prezinta un scenariu ceva mai rau decat pregatit in mod real, a.i. cand se vor intampla diverse minunatii, in loc sa fim indignati, sa zicem “Bine ca nu s-a intamplat ce zicea ala in cartea lui”.
     Sunt multe informatii la dispozitia noastra, insa e greu sa distingi intre adevaruri si intoxicari. Eu iau in considerare doar informatiile sustinute de fapte. Si in ce-i priveste pe americani, vad ca insista ca noi sa aderam la adevaratele valori democratice si in acelasi timp sprijina sistemul corupt din Romania.

 4. Spune “NU” Razboiului si Propagandei Mass-Media: Laureata Premiului Nobel pentru Pace Mairead Maguire

  In timp ce Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si NATO fac presiuni pentru razboi cu Rusia, se cuvine ca oamenii si guvernele lor din intreaga lume sa ia o pozitie clara in favoarea pacii, importiva violentei si a razboiului, indiferent de unde vin aceste nelegiuiri si crime. Suntem la momentul cel mai periculos al istoriei umanitatii si ar fi cea mai mare tragedie a noastra si a copiilor nostri, daca noi am permite profitorilor de razboi sa ne ia si sa ne conduca in cel de-al treilea razboi mondial, ducand astfel la moarte sigura milioane de oameni.

  Deciazia summitului NATO din Tara Galilor (4-5 Septembrie) de a forma o forta militara de reactie rapida de cel putin 4000 de soldati, de a fi stationati in Europa de Est, este un angajament NATO extreme de periculos pentru noi toti si care poate duce la declansarea celui de-al treilea razboi mondial daca nu ne opunem. Ceea ce este necesar acum sunt oameni intelepti si nu arme.

  NATO este organizatia care a provocat mai toate razboiele de la sfarsitul celui de-al doile razboi mondial pana la cele in curs de desfasurare Ucraina, Irac, Afganistan, Libia si altele.

  Ultima gaselnita a NATO este ca toate cele 28 de state membre sa aloce minim doi la suta din PIB pentru armata si de a stabili o serie de trei pana la cinci noi baze militare in Europa de Est capabile de a da un raspuns rapid oricarei amenintari ruse.
  „Suntem la momentul cel mai periculos al istoriei umanitatii si ar fi cea mai mare tragedie a noastra si a copiilor nostri, daca noi am permite profitorilor de razboi sa ne ia si sa ne conduca in cel de-al treilea razboi mondial, ducand astfel la moarte sigura milioane de oameni.”

  Aceasta decizie luata de Statele Unite ale Americii si NATO de a forma o forta militara de reactie rapida cu scopul de combatere a unei pretense amenintari ruse imi aminteste de propaganda pentru declansarea razboiului in Irak, propaganda bazata pe minciuni, jumatati de adevaruri, insinuari si zvonuri la care am fost cu toti supusi si, de asemenea, razboaiele oribile ulterioare impotriva terorismului efectuate de catre fortele aliate NATO.

  Echipa de observatori a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) contrazice rapoarte ale NATO, inclusiv fotografiile sale prin satelit, care arata forte de lupta rusesti angajate in operatiuni militare in interiorul teritoriului suveran al Ucrainei, sunt dovezi false.

  In timp ce NATO este este ocupata in anunta o contraofensiva impotriva inexistentei invazii ruse in Ucraina, oamenii din Ucraina sunt in asteptarea pacii si cheama pentru o solutionare politica si negocieri pacifiste a conflictului din interiorul tarii. Nu arme, nu razboi.

  Acest „varf de lance” oprational al NATO va fi furnizat de catre aliati prin rotatie si va implica spatiul aerian, maritim si fortele speciale. De asemenea, suntem informati de catre purtatorul de cuvant al NATO ca aceasta forta va fi instruita si pentru a face fata actiunilor neconventionale, de la finantarea grupurilor separatiste pana la utilizarea social-media, intimidare si propaganda neagra.

  Fara indoiala, demonizarea mass-mediei vestice a presedintelui Vladimir Putin si a poporului rus, prin incercarea de a inspira teama si ura fata de ei, face parte din campania de propaganda neagra.

  Cele mai recente propuneri ale NATO, de formare a unei forte militare de reactie rapida de cel putin 4000 de soldati si scopul de a crea o noua forta expeditionara condusa de britanici care ar include unitati aeriene, navale si terestre, este o miscare extrem de agresiva si total iresponsabila a Statelor Unite, Marii Britani si NATO. Este o incalcare a acordului din 1997 cu Moscova in care NATO s-a angajat sa nu stationeze un numar prea mare de soldati in Europa de Est la bazele permanete.

  Alianta NATO ar fi trebuit desfintata odata cu dezintegrarea Pactului de la Vrasovia, dar nu a fost asa, si in prezent este controlata de Statele Unite ale Americii pentru propria agenda internationala. Atunci cand unul dintre oficialii presedintelui Bill Clinton a vorbit despre NATO a declarat ca „America este NATO”. Astazi NATO, in loc sa se dezintegreze, se reiventeaza prin re-armare si militarizarea statelor europene justificandu-si acest nou rol prin crearea unui inexistent inamic – fie el rus, ISIS(statul islamic), si asa mai departe.

  Intr-o lume interconectata, interdependenta, care se lupta pentru a construi fraternitate, cooperare economica si securitate umana nu exista loc pentru politicile unui nou Razboi Rece si pentru politica exceptionalismului si superioritatii. Lumea s-a schimbat. Oamenii nu mai vor sa fie divizati si doresc sa vada un sfarsit al violentei, militarismului si a razboiului. Este timpul ca NATO sa recunoasca faptul ca politicile sale violente sunt contraproductive. Criza Ucraina, grupuri, cum ar fi statul islamic, etc, nu vor fi rezolvate cu arme, ci prin dialog si dreptate juridica.

  Mai presus de toate, lumea are nevoie de speranta. Este nevoie de o conducere politica ispirationala si acest lucru putea exista daca presedintele Barak Obama, presedintii tarilor vecine Ucrainei si presedintele Vladimir Putin s-ar aseza la masa negocierilor si ar rezolva conflictul Ucrainean prin dialog si negociere intr-un mod non-violent.

  Traim in vremuri periculoase, dar toate lucrurile sunt posibile, toate lucrurile se schimba … si pacea este posibila.

  Mairead Maguire

  • Foarte corect tot ceea ce ai scris. Ai perfecta dreptate. NATO e armata globalistilor, respectiv a bancherilor camatari internationali, care dupa asasinii economici sau cei trimisi sa organizeze loviturile de stat in tarile sarace, daca acestia nu reusesc sa le rezolve treaba solicitata, trimit armata si impun cu forta un guvern numit de cele mai multe ori “de tranzitie” sau “de criza”, care sunt in favoarea masurilor si intereselor economice ale acestora, adica ale globalistilor. Metodele astora nu sunt stiintifice, sunt doar foarte brutale, esti pus in fata faptului implinit si esti pus in situatia evidentei ca n-ai ce sa faci. Doua treimi din rezeva de aur planetara se afla in tezaurele bancherilor de la FMI si Banca Mondiala, care controleaza implicit si cel putin masa monetara echivalenta aflata in miscare pe planeta, pentru ca e conventie internationala globala ca banii se emit actualmente cu acoperire in aur. De aici poti extrage simplu si cine este proprietarul efectiv a doua treimi din masa monetara globala aflata in miscare pe planeta la aceasta ora. Intreaba-te ce s-ar putea produce si genera, daca cineva aflat intr-o asemenea pozitie ar contracta masa monetara globala adica ar retrage mari cantitati de bani din piata, procedeu numit contractie financiara prin care de obicei se induce si se genereaza o criza financiara, uneori “globala”. Cu scop ca sa declanseze faliment generalizat si sa isi vanda toti foarte ieftin dupa care vin ei si cumpara pe doi lei, sau vin toti la ei sa se imprumute “cu dobanda foarte avantajoasa”, pentru ca ei au banii si banii sunt la ei (vezi si imprumutul recent angajat de Romania, de 20 mld. euro etc.). Planeta e condusa actualmente de niste simpli camatari internationali ordinari. Care iti dau razboi, daca nu vrei sa le accepti interesele economico-financiare. Povesti. Acum trebuie sa iesim si la asalt la baioneta din transee, pe langa ca am ajuns toti niste rupti in c.. de vai de mama noastra. Visul de aur al camatarilor planetari.

    • Pai dupa ce NATO va muta aceste trupe, cei 5000 de soldati in fortele de interventie rapida cat mai aproape de granitele Rusiei, va urma la mutare armata ruseasca. Dupa care iar va muta NATO, dupa care va incepe razbelul in care Deveselu, Constanta si Bucuresti vor fi primele lovite de armele ofensive rusesti. Dupa care va incepe bubuiala in toata regula cu propabilitatea ca 100% sa se apese pe butonul rosu dupa care se va asterne linistea si pace eterna si mortala pe pamant.

     • Iar copiii nostri vor fi luati cu arcanul si trimisi in linia intai “sa-si apere tara” chipurile! Carne de tun in razboiul unora, facut pe teritoriile altor tari si cu consecintele de rigoare, in timp ce la ei in tara e liniste si pace. Daca vor razboi, sa cada bombele pe ai lor si la ei in curte, nu?Cat de neinformat sa fi, ca sa nu zic prost, sa nu se inteleaga ca totul este provocat, fabricat cu un scop ascuns, iar idiotii se inghesuie sa faca pe plac criminalilor in schimbul “onoarei” de a fi bagat in seama de ei?!

     • Armata a14a sovietica este de vreo 30+ ani la mai putin de 150km de granita cu Romania (nu cred ca e mai mult de la Tiraspol pana la cel mai apropiat punct pe granite RO). Despre ce mutari de trupe Rusesti vorbim? Sunt deja de foarte mult timp in vecinatea granitelor noastre – poate cineva sa-mi raspunda sincer daca acest lucru l-a impiedicat sa doarma linistit in ultimii 20 de ani?

      Cat despre butonul rosu, daca nu au facut-o in momentul de varf al razboiului rece in anii ’60 de ce crezi ca ar face-o acum? Insasi existenta butoanelor rosii de ambele parti ale baricadei reduce dramatic riscul escaladarii spre conflict.
      Ideea din spatele butonului rosu este este ca instinctul de conservare ca specie excede instrinctul de conservare ca individului (cu alte cuvinte cei mai multi oameni, statistic vorbind, pusi sa aleaga intre a ramane singura persoana vie pe pamant si sacrificul personal in schimbul prezervarii speciei umane vor alege ultima optiune)

      De ce cred totusi ca se doreste (de ambele parti) reactivarea razboiului rece: pentru ca in absenta unui dusman pe masura serviciile secrete ale lumii au luat-o razna si coruptia endemica din ultimii ani cred ca este o directa consecinta a acestui fapt – si nu vorbesc aici doar de coruptia din Romania. Nu stiu daca si-a pus cineva problema cam ce procent din multi-miliardarii aparuti in ultimii 20+ ani la nivel global sunt ex-KGB, ex-CIA, ex-STASI, ex-Securitate, ex-whatever? (ex??? pe bune???? – ar putea cineva total indreptatit sa intrebe; n-as fi in masura eu sa dau un raspuns la o asemenea intrebare cat se poate de pertinenta).

      Tin sa subliniez ca aceasta este parerea mea pur perceptuala si nu am niciun fel de dovezi care sa-mi sustina opinia.

 5. E vorba despre “reactia ultra-rapida” a camatarilor mondiali, care ca dupa orice criza financiara globala planetara indusa de ei prin contractie financiara, baga la sfarsit si un razboi mondial in care furnizeaza armament si tehnica de lupta tuturor partilor beligerante care aia urmeaza sa se omoare ca chiorii intre ei, in timp ce camatarii isi cvadrupleaza banii din tot acest trafic, bani inmultiti si asa din criza financiara globala care tot in acest scop este indusa, sau mai exact generata. Cam asta si despre “reactia ultra-rapida” din estul europei.

  P.S.: Nu globalistii au generat si “Primavara araba” sau revolutiile din tarile din zona araba? Nu tot ei au generat si miscarile din Turcia, prin care au incercat sa integreze Turcia in marele lor proiect numit Uniunea Europeana, cu combinatia aceea cu miscarile de strada ce s-ar fi declansat pentru ca guvernul vroia sa desfiinteze un parc si vroia sa primul ministru Erdogan vroia sa ii intoarca pe turci la islamism, vrajeli etc.?!
  P.P.S.: Dvs. va dati seama cat a avut de pierdut Elvetia ca stat, cand ei nu au aderat la Uniunea Europeana, Elvetia nefiind asa dupa cum se stie, stat membru al UE?! Dvs. va dati seama ca Papa Francisc este pazit de garda pontificala elvetiana?! Gorbachov cand a introdus in tot blocul est-comunist perestroika, prabusind la sfarsitul anilor 1989 tot blocul fost comunist, s-a intalnit inainte cu Papa Ioan Paul al II-lea, cu Francois Mitterand presedintele Frantei si cu George Busch la Malta?! Adica, ca sa traduc, de la astia a avut nevoie ca sa-si ia acordul. Va dati seama cam cum este condusa planeta, in general? Cu “reactii ultra-rapide” etc., cel mai probabil. Respect. Multa sanatate.

 6. eu nu-mi las copilul la razboi …. sa se duca pe front ginerii lui basexu si copii de prefecti, de primari, de parlamentari, de ministri, de directori la regii autonome, copiii de ghertzoi sa se duca la razboi …. n-am pus eu tara pe butuci , ba ne-am mai pierdut si casa cu “acte in regula” si mai am si alti prieteni care si-au pierdut casa toti cu “acte in regula” … am pierdut tot, imi iau copilul , haine la rucsac si sictir, adio Romanio sa te descurce cine te-a bagat !!!

  • Cum “mami”, nu-ti trimiti copilul la moarte in numele patriotismului?! Nu vrei sa-ti petreci batranetea ducand flori la mormantul eroului in timp ce criminalii-tradatori isi protejeaza odraslele si se bucura de nepotei?! Cum asa?…ironie amara 🙁
   Ai grija sa pleci intro tara care nu este in NATO, altfel ii vor aduna de peste tot.

 7. Respect opiniile tuturor ce au scris. Va asigur de acest lucru.

  Totusi sunt putin confuz… am inteles ca Iohannis a iesit presedinte al Romaniei pentru ca romanii s-au temut ca Ponta vezi Doamne va colabora cu rusii, chinezii si in general “totii rosii aia rai” (parca “ciuma rosie” era sloganul preferat al infernalei masinarii de propaganda din spatele lui Iohannis). Ca simpatizant PSD evident am luat toate acestea direct in pifometru (metaforic vorbind).
  In fine, ok, foarte bine, acesta este jocul democratic si majoritatile decid. Pana aici lucrurile sunt clare (exceptand poate cum s-a reusit performanta ca in 2 saptamani sa se genereze 3 milioane de voturi dar asta este alta discutie).

  Ce nu inteleg eu este cum toti tinerii frumosi si liberi, super vocali pana mai ieri, au ramas brusc fara sange in instalatie si vin acum cu mesaje de genul “sa nu-i suparam pe rusi ca vine razboul peste noi”, “de fapt rusii nu sunt asa de rai cum am trambitat noi” si in general sa fie bine sa nu fie rau. Ma intreb ale cui mesaje le rostogolesc ei zilele acestea.
  Sa inteleg ca mesajul vostru indirect, implicit totusi, este sa aderam la Federatia Rusa / Pactul de la Varsovia versiunea 2.0 daca cu US / NATO este atat de groaznic.

  A fost invocata Maguire, o anti-US si anti-Israel notorie – nicio problema, este dreptul ei sa aiba aceasta optiune. Ce sa vezi, si Obama a luat premiul Nobel pentru pace in 2009, asa ca va rog nu-mi invocati acest premiu ca argument. Ma intreb totusi ce s-ar fi intamplat daca in loc sa fie irlandeza era rusoaica si critica politica expansionista a Russiei ar fi putut sa faca linistita acest lucru 40 ani fara sa o intrebe nimeni de sanatate. Poate imi raspunde cineva la aceasta intrebare.

  Un mesaj pentru curvele umane… sa stiti ca prostitutia este una dintre industriile ce prospera cel mai mult pe timp de razboi asa ca stati linistiti / linistite.

  Am un baietel de 12 ani. Credeti-ma ca sunt ultimul om care sa-mi doresc un razboi, dar nici nu pot sa fiu tarfa 24 din 24 de ore.

  • Ma numar printre cei loviti “direct in pifometru” de asocierea lui Ponta cu rusii, mai ales ca in dosarul Alro nu stenogramele lui Ponta au fost in discutie. Despre prostitutia politica si ideologica sunt de acord ca reprezinta o mare problema pentru romani, insa nu inteleg cum implicarea noastra intr-un razboi ar putea sa fie o solutie.
   P.S: Sa-ti traiasca baietelul, intr-o Romanie mai buna!

   • saru’ mana… la fel si dumneavostra daca aveti copii!

    Nu cred ca vreun om sanatos la cap vede razboiul armat ca pe o solutie.
    Intrebarea este ce facem noi daca sa spunem maine Rusia se hotareste sa-si incoarde muschii si ne trimite cativa aliosa in inspectie. Incepem sa ne juram pe tot ce-i mai sfant ca noi nu am auzit in viata noastra de NATO / nici nu stim ce-i “aia” si ca de fapt ai uram pe americani din toti rinichii si ai iubim pe rusi mult de tot? Fiecare este liber si total indreptatit sa raspunda la aceasta intrebare cum crede de cuviinta. Eu stiu doar care ar fi raspunsul meu.
    Nu pot decat sa remarc ca desi abea am inceput sa constientizam posibilitatea unui astfel de scenariu (parerea mea este ca este foarte putin probabil ca acest lucru sa se intample) marii viteji ai patriei care abea ce “si-au luat tara inapoi” se si pregatesc sa ne transmita bezele din avion in drum spre zari mai calde.

 8. Nu credeti ca , in actualul context Ruso-Ungaro-Ucrainean , romanii ar trebui oficial si obligatoriu sa detina arme de foc , pentru autoaparare si pentru o posibila capacitate de reactie imediata? Pe vremea lui Stefan cel Mare , mergea si cu coasa si toporul din dotarea gospodariei , insa astazi , ar trebui sa avem dreptul sa organizam propria aparare.

Leave a Reply