Astazi se implinesc 95 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, document contestat mereu de extremistii maghiari in forma si fondul sau.

Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.

Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia. Tratatul de la Trianon a făcut parte din seria tratatelor încheiate la finalul Primului Război Mondial, celelalte fiind tratatele de pace încheiate de Puterile Aliate cu Germania (la Versailles, în 28 iunie 1919), Austria (la Saint Germain en Laye, în 10 septembrie 1919), Bulgaria (la Neuilly, în 27 noiembrie 1919) și cu Turcia (la Sèvres, semnat la 4 iunie 1920 și repudiat apoi, fiind înlocuit cu tratatul de la Lausanne).

Foto Radu Tudor : Palatul Trianon, august 2014

6 COMMENTS

 1. Tocmai in cadrul Statului de Drept s-a inventat si Imunitatea parlamentara si asta nu s-a inventat in Romania.In statele totalitare nu exista nici Parlament si nici Imunitate.Imunitatea trebuie sa existe ca sa nu fie atacata independenta politica a alesilor poporului asfel incat Parlamentul sa fie la discretia vreunui grup restrans de indivizi ceea ce ar insemna,de fapt,DICTATURA.Imunitatea practic nu se refera numai la declaratii politice sau vot (la noi au inceput deja sa se ia, mafiotii basisti din Sistem, si de ce au votat parlamentari) ci si de eventualele facaturi juridice facute impotriva celor care se opun unui Sistem ticalosit care se vrea DICTATURA MASCATA.Impotriva declaratiilor politice nici macar nu exista legi si pedepse in Codul Penal, dar asta nu inseamna ca mafiotii politici nu pot agata indezirabililor niste vrajeli de drept comun,mai cu struti si caltabosi,mai cu capre si rochii,mai cu prejudicii inventate ca in cazul Voiculescu,asfel incat sa SCOATA DIN FUNCTII,sa lichideze fizic si sa arunce in puscarii, adversarii politici ai Sistemului ticalosit.De aceea trebuie sa existe Imunitate Parlamentara si chiar trebuie intarita, iar Parlamentul sa fie ceea ce spune Constitutia.Daca printre parlamentari sunt hoti, pai sa vina DNA-UL CU DOVEZI IN JUSTITIE caci asa este in STATUL DE DREPT pentru toti cetatenii,si nu sa scoata oamenii din functii cu arestari preventive pe baza de ce a visat Kovesi,Gorghiu si Iohannis.Iar daca tu, care din punct de vedere a importantei tale politice pentru interesele Sistemului ticalosit,DEOCAMDATA,esti NIMENI IN DRUM.poti sa lupti sa ai si tu IMUNITATE,caci nu se stie cat de mult va creste Sistemul ticalosit si intr-o zi se va lua si de tine cu ceva,asa, ca pe vremea lui Ceausescu.Si ca venii vorba,poate nu stii,dar nimeni din cei care a fost sau sunt la anumite butoane ale puterii,cand si-au indepartat opozantii,in Socialism,Capitalism,Roma Antica sau Evul Mediu,nu spuneau ca “pentru declaratii politice”,ci mereu bagau alte facaturi,de la inalta tradare,vrajitorie,dusman al poporului, pana la…struti si caltabosi.

  https://www.youtube.com/watch?v=2aT67LX8Yt0

 2. Mă gîndesc că, înainte de a deschide gura cei doi indivizi: Iohanis şi Ponta împreună cu ai lor care vor moneda euro şi care vorbesc în numele României dar nu şi în numele propriului popor, prin vorbele lor: PRO EUROPA, trebuie obligatoriu în primul rînd să fie pro România şi români, apoi pro europa! Avem ţara, poporul şi moneda noastră proprie, încă nu am ajuns cu mîna întinsă ca să ni se ofere o zonă de pe glob pentru a forma un stat sau o ţară precum s-a întîmplat cu Israel-ul şi acum Kurdistan-ul în formare cu ajutorul americanilor plus complicii! Încă mai avem identitate ca stat şi ţară de secole în istoria omenirii şi trebuie să ne apărăm identitatea chiar dacă unii sau alţii vor să distrugă totul prin orice metodă!
  În concluzie:
  – ÎNTÎI PRO ROMÂNIA ŞI ÎN ULTIMUL CEAS PRO EUROPA!
  PS. mai sunt destui ani pînă la ultimul ceas.

 3. Fondului Monetar Internațional:
  F=filtrul
  M=morţii
  I=inevitabile
  sau
  F=foloasele
  M=manipulării
  I=incontestabile
  Multe sensuri şi puţine practici de stopare sau înlăturare a acestor nedeclaraţi ”indezirabili” cu performanţe uluitoare!

 4. Apel catre urmatorii comentatori ai blogului: Paris, Geo, Vio, alexph, Citizen, gemil, Protestez, Stan Petru Paul, Johnson Flota Mihaileanu (JFM), Anonimul, Probleme Cotidiene, si bineinteles, de la mare distanta, Parere:

  Ba vakkarilor, de ce nu v-ati dus ba nenorocitilor alaltaieri ca sa il sustineti pe Cezar Avramuta, stegarul Pietei Universitatii, care se urcase cu steagul Romaniei pe sediul CSM??! Nenorocitilor ce sunteti, stati numai si latrati pe-aici, ca niste mameluci basiti si obositi ce sunteti! Derbedeilor!

 5. Unanimitatea condamnarii, neconditionate, a academicianului Breban decatre elite, pe aceeasi pagina cu publicitatea pentru bestsellerul Românizarea României, impune drept canonica viziunea Patapievici-Boia asupra trecutului românesc: http://www.revista22.ro/
  Si ICR, si manualele scolare e de asteptat sa se conformeze pâna la Centenarul din 2018 al Marii Uniri la acest postromânism consolidat: https://propinatiu.wordpress.com/2015/06/04/singuraticul-breban-popularul-patapievici-si-postromanismul-consolidat/

 6. Alo, fratilor serviti un pic de apa rece ! Ce cometeaza Radu Tudor in articolul de fata si ce ,,opinii” exprimati voi ?!

Leave a Reply