O veste ce vine azi de la Bruxelles este foarte buna, as spune extraordinara pentru tara. Pentru cei care produc ceva, care platesc taxe, care se zbat zi de zi sa impinga economia romaneasca in sus, in ciuda unor nefericiti care o tin pe loc.
Aceasta informatie de la Bruxelles este un urias colac de salvare pentru premierul Sorin Grindeanu si o lovitura puternica pentru bădălăii PSD, care-i poarta sambetele sefului Guvernului…
România a înregistrat cel mai semnificativ avans economic dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cu o creștere a PIB de 5,6% în primul trimestru din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, arată cea de-a treia estimare publicată joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Cele mai mari creșteri din UE în perioada ianuarie — martie 2017 s-au înregistrat în România (5,6%), Slovenia (5%), Lituania (4,1%), Estonia și Letonia (ambele cu 4%), Polonia și Ungaria (ambele cu 3,8%) și Bulgaria (3,5%). Nu s-au înregistrat scăderi anuale ale PIB-ului în UE în primele trei luni din 2017.
De asemenea, în primul trimestru din 2017 comparativ cu precedentele trei luni, România a avut cea mai mare creștere economică din UE, de 1,7%, față de o expansiune de 1,5% în trimestrul patru din 2016.
Cele mai mari creșteri trimestriale din UE în perioada ianuarie — martie 2017 s-au înregistrat în România (1,7%), Letonia (1,6%), Slovenia (1,5%) și Lituania (1,4%), în timp ce Marea Britanie a avut cel mai redus ritm de creștere, de 0,2%. Nu s-au înregistrat scăderi trimestriale ale PIB-ului în UE în primele trei luni din 2017.
În primele trei luni din acest an, zona euro și UE au înregistrat o creștere trimestrială de 0,6%, comparativ un avans de 0,5% previzionat luna trecută de Eurostat. În trimestrul patru din 2016, creșterea a fost de 0,5% în zona euro și de 0,6% în UE.
În estimarea Eurostat nu sunt disponibile datele din trei state (Irlanda, Luxemburg și Malta) privind evoluția PIB-ului în primul trimestru din 2017.
Potrivit datelor publicate de Institutul Național Statistică (INS), economia României a înregistrat o creștere cu 5,7% pe serie brută și cu 5,6% pe seria ajustată sezonier în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară din 2016.
Conform sursei citate, Produsul intern brut în trimestrul I 2017 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,7% comparativ cu trimestrul IV din 2016.
Ce tare este PSD. În decembrie 2016 își pun guvern, ianuarie – martie 2017 se preocupa sa distruga justiția (deci nu muncesc nimic) iar aceasta perioada este extraordinara pentru tara. Concluzie: pentru a o duce bine este necesar ca guvernele politice sa nu muncească.
Logică de căăăăkat! Și, băi libarcă, ce înțelegi tu prin justiție? Vai de coceanul ăla de porumb pe care ți l-au înfundat autorii tăi pe gaura gâtului, ăla de crezi tu că-i cap, se adună găinații pe el ca muștele pe rahat!
El prin justitie intelege kovesi. Vai mama lor.
Bati campii !
@ Alex
Sa distruga justitia? Hai sictir papagal pro-securist.
Ce dargute sunt aceste cifre mincionoase..:))
Parca ar fi rapoartele la hectar de pe timpuri ale tovarasului:)diferenta?alea bune rele erau productia economiei romanesti statiste cei-i drept dar romanesti..pe cand aceste cifre manipulatorii (prin omisiune)sunt rezultatele economiei din Romania ele nu se întorc in dezvoltarea României ,anula zeci si zeci de miliarde (cam 50-60 ies din tara nefiscalizata)aceste cifre sunt rodul pe de-o
parte al acapararii de catre capitalul strain a tuturor punctelor vitale din economiei,vulnerabilizara statului,privaztizarile si liberalizarile fortate (ca cele din energie ce tampenie) fortate distrugerea mediului de afaceri romanesc prin atacuri sistemice ale instituțiilor de forta ex:DOSARUL ICA-VOICULESCU)si pe de alta parte exploatării la sânge,demne de alte vremuri a muncii, salariile de mizerie codul muncii scris in cea mai neoliberali si corporatisti modalitate cu putință salariile coloniale forta de munca ieftina sunt alt pilon al acetei asa-ziar cresteri,sa nubuitam faptul in Romania pe langa faptul ca,capitalul strain controlează cele mai profitabile si monopoliste sectoare economice are acces si la materii prime ieftine (spre gratuite )fnuorta de munca ieftina (menținută asa si prin lobby-ul politicienilor) plătesc taxe si impozite au forta de decizia in economie si stat si sunt si protejați chiar sprijiniți de instituții em Anaf. .
Sa vorbim si de PRACTICA PREȚURILOR DE TRANSFER SA VEDEM CAT DIN ACEASTA PROPAGANDISTICĂ CRETERE ECONOMICĂ RAMANE IN TARA???
Aceasta crestere este a economiei din Romania nu a economiei romanesti!
Cat despre Grindeanu..un MRU mai cu bun-simt
Eu nu cred ca un om cat de cat sceptic crede mizeriile astea auzi cica cresterea economiei romanesti:)))))))
Din pacate tu nu intelegi ca atunci cand ai resurse si forta de munca mai ieftina decat in Vest, iar Vestul are capital si tehnologie, tu trebuie sa pui la bataie ce ai si sa cauti sa atragi cat mai multe investitii. Si e normal ca Vestul sa intre in acest trade-off pentru a face profit, altfel de ce ar face-o?!
Ii dai cu placa aia comunista, de parca resursele si forta de munca ieftina inseamna ceva fara capital si tehnologie si conectarea la retelele globale de productie si know-how etc.
Capitalul romanesc nu a pierdut teren ca urmare a unei conspiratii ci ca urmare a deschiderii economiei si a zecilor de miliarde de euro investitii directe in ultimii 15 ani.
Cresterea economica inseamna in primul rand activitate economica, adica munca, locuri de munca, bani, dezvoltare. Nu e nici o mizerie, nici manipulare, e ceva f. palpabil. Fara investitorii straini aceasta activitate ar fi mult mai mica. Nationalismul tau de mucava nu tine de foame. E un lucru constientizat de romani inca de acum 17 ani.
nu,gresiti,forta de munca ieftina inseamna investitii minime,investitiile sunt facute pt a inlocui forta de munca scumpa cu tehnologie,nationalismul meu este identic cu cel norvegian sau israelian ..doi la mana nivelul salarizarii in Romania este unul eminamente colonialist,exploatarea la snage (si numa refer doar la venituri ci si la reducerea drastica a drepturilor angajatilor) daca considerati impartirea din timp 70 la suta capital 30 la suta munca una decenta…ce sa zic..
trei la mana prin mana marii investitorii straini pe care ii laudati scot de pe piata bruma de capitalism autohton distrug oamenii de afaceri locali +si exista atacuri concentrate impotriva firmelor romanesti a se vedea actiunile DNA ANAFA,eu am vazut cu ochii mei cum se comporta ANAFUL..in timp ce multinationalele sunt bibelou de portelan protejate si finante chiar de catre stat..a si ei nici taxe nu platesc au multe parghii de evitat fiscalitatea ei au toatea avantajele din partea statutului si al lor si al nostru..cum ar putea un om de afaceri roman sa reziste ..cum sa para o clasa de mijloc cat de cat inchegata..?cum sa reziste fara sprijin de la stat ( ca statul ne ia credit pt omul de afaceri roman cum a luat in 2099 2010 pt finantarea filialelor companiilor straine din Romania)cum sa reziste cand protectionismul si sprijinul intern este interzis de Europa..cum ??
a se scutii cu locuri de munca la 200 de euro luna ..si nu imi ziceti chestia cu productivitatea muncii ca va trimit raportu PWC despre rentabilitatea capitalului uman in Romania
colonialism curat..ce activitatea..externalizare de mari mari profituri distrugerea padurilor ,vanzarea masiva si in curand exploatrea pana la gradul can vor devenii sterpe a terenurilor agricole..profitul urias scos de omv din petrolul Romaniei…
a si nu s-au facut investitii si imbunatatirii in domeniile tactice de control ecnomic preluate de capitalul tsrain,am verificat pe exemplul clar al distributiilor energetice..
PS nu ma numiti comunist va rog..nu ma cunoasteti personal si nu stiti ce au patimit bunicii si strabunicii mei dupa venirea pe tancuri a UZURPATORILOR CRIMINALI DIN URSS
CU respect
@ashura
Tu cand te uiti la un investitor te uiti doar la profit si la ce taxa pe profit a platit, dar nu te uiti la contributiile sale totale catre stat. Uiti ca statul taxeaza munca la greu. Daca vrei salarii mai mari cere-i statului sa taxeze mai putin munca si sa creasca salariul minim in fiecare an macar cu procentul de crestere economica. Dar ei se preocupa mai mult de cresterea salariilor bugetarilor cu procente de 2 cifre desi media salariilor bugetarilor e oricum mai mare decat cea din sectorul privat!
Nationalismul tau e de mucava pentru ca a critica investitorii e usor, dar fara ei ar fi jale. Daca nu crezi uita-te la anii 90, investitorii ii numarai pe degetele unei maini si mare parte din economie era in mana statului. Si? Ce mare branza era? Cum se traia?
Cine să priceapă, libarca? Ăsta nu știe decât să posteze ce-i spun leprele de la care își ia mălaiu’!
@tudorv de ce ma jignesti ai citit macar ce am scris?
datele pentru Romania sunt de la INS si se stiau dinainte. De unde rezulta ca dvs considerati o veste buna ceea ce aduce nou acest raport, adica faptul ca ceilalti nu s-au descurcat mai bine.
Capra vecinului?
Ba s-au descurcat ca asta e cresterea economică a capitalului a companiilor lor din Romania nu a
🙂
Cat de interesante sunt vremurile pe care le trăim..din nou unii încearcă sa ne convinga ca 2+2=5 :))
Din nou cifre si rapoarte glorioase de data asta nici măcar nu sunt rezultate al economiei românesti. …ca alea de pe timpuri (umflate cum erau)
Băi libarcă, acum te cheamă Ashura?
Ma bucura aceasta veste, cum banuiesc ca bucura pe fiecare roman insa, aceste cifre reci, procente crescatoare de la Eurostat si INS, nu mi se par ca s-ar transpune si-n teren. Pot afirma ca viata cetatenilor in Romania, punctual e mult mai atractiva comparativ cu vecinii din jurul nostru.
In judetul Brasov (cel care ma intereseaza pe mine), salariul mediu brut a crescut cu 640 de lei intre martie 2016 si martie 2017. Datele sunt luate de pe siteul INS.
Inflatia in schimb, se invarte pe la 1-2%.
Nu-i chiar asa rau in Romania…Dar se poate mult mai bine.
Ar trebui facute de bucurie tonomate stradale in care romanii daca au ramas fara bani savpoata scoate 10 15 lfi da nu mai mult de 30 de lei in care sacpoata sa-si iavo fasole sau uite niste capsuni sau parizel/zi.Eu cred in ploaia cu pesti si carnat si rauri de miere.
Johannis si Grindeanu incearca sa faca ceva pentru imaginea tarii in lume iar in tara Dragnea,Firea si Badalau adica Dragnea intr-un singur cuvant fac o tiganie de nedescris,mai iese si Păcală de Florin Iordache sa propuna suma de aproape 100.000 de euro prag de abuz adica sa fure cu spor nu asa cu lingurita si asta e tabloul.Mai lipseste sa trimita Pandele niste batausi din Ilfov sa faca ordine in cladirea Primariei si ajungem iar pe prima pagina a revistelor de scandal,degeaba doi lideri politici capabili sunt in vizite importante si fac imagine buna tarii.
@ Dan T
Ba prostule, introducerea pragului nu inseamna ca sub prag vei putea fura fara a fi pedepsit. Pragul nu iti da dreptul sa furi nici macar un leu! Pragul inseamna ca sub el nu mai esti incadrat la ABUZ IN SERVICIU, ci “doar” la furt. Tefelist prost ce esti, repeti ca papagalul ceea ce ti se picura in ureche de catre unii sau altii. Daca aveai creier, te-as fi indemnat sa gindesti, ca nu musca. In situatia ta, nici Dumnezeu nu cere!
Uite asa sint manipulati niste prosti ca tine – si sinteti cam multi, din pacate – si scosi in strada dupa cai verzi pe pereti.
Radule, te contrazici singur sau, cel putin, esti foarte incoerent: faptul ca economia merge zici ca este meritul lui Grindeanu si o palma data badalailor, INDIRECT LUI DRAGNEA. Numai ca, surpriza: programul pe care il pune in aplicare (si se acopera de lauri cu asta) Grindeanu este opera lui … Dragnea, ceea ce te faci ca uiti. Grindeanu insusi este, intr-un fel, opera lui Dragnea, daca stam sa ne gindim. Si iarasi uiti!
Se pare ca ai facut, in ultima vreme, un amor ghebos pentru Grindeanu si, simultan, o aversiune greu de inteles si foarte disproportionata pentru Dragnea. Si pare ca totul a inceput in momentul in care au aparut semne / semnale ca Grindeanu ar avea ochi cam albastri si si-a tras consilier … SRI.
Prietenii banuiesc de ce!
Exprimarea te defineste perfect. Cat despre fandacsiile cu SRI din capul tau de taliban pesedist…. Dumnezeu cu mila !
Eu n-am facut niciun fel de studii cu profesori SRI, dar sint multumit cu ale mele si nu le-as da pe ale tale!
Cit despre “taliban PSD-ist”, vad ca sustii cu mare abnegatie un premier PSD-ist. Asadar, care dintre noi?
care premier psd e mazilit de liderii psd. logica de stinga. studiile te imbogatesc la cap, de obicei. cand le ai
Care economie ? eu nu stiu si nu vad economie in tara asta ! Inafara de banci si hipermarcheturi sau “marketuri” …nimic. Aaaa,…am uitat mai vindem si niste padure sau cherestea bruta la export.
“Ce ticaloseste lumea la Antena3 pe tema scandalului de la CGMB, bai fratilor, in-cre-di-bil!
Bai, aveti numarul meu de telefon, ma cunoasteti, unii dintre voi, de 15 ani de zile, stiti cine sint, ce fac si ce e cu mine, cu unii dintre voi am baut sau inca mai beau cate-o bere, ma puteti suna, bai, sa ma intrebati ce anume s-a intamplat acolo!
Daca aveti obraz. Daca nu, nu.” Ovidiu Vanghele
domnule radu tudor cum raspundeti la asa ceva ?
exista tratamente, medici, oameni care-l pot ajuta
raspundeti la intrebare: de ce nu oferiti dreptul la replica ?
Veste bună doar pentru cei care mai pun boticul umed la harneala Bruxelleză. Eu traduc cam așa: fiți în continuare sclavi că este minunat. Pentru noi, evident.
S-a inventat altă prosteală pentru a justifica înstrăinarea activelor statului român, se numește management profesionist. Nu se mai pune problema eficienței pentru că nu se mai poate, sunt bani în conturile Hidroelectricii, inclusiv pentru susținerea investițiilor dar managementul este obișnuit, nu este profesionist!! Prosteală pe față! Ete pixelu albastru!
A dracu’ propagandă, nu duce lipsă de idei! Perla coroanei, din ce-a mai rămas din ea, este jinduită de samsari. Cum să nu devii eurosceptic! Tragedia este că Grindeanu le-a promis că le face pe plac și scoate la listare încă o bucățică din Hidroelectrica.
Gribdeanu..Grindeanu e doar alt prost ajuns intr-o functie înalta atat….mai e si sluga trădătoare (ca toți politicienii post-decembristi ,ma ales cei din linia1 )ai mare dreptate,vor sa vândă poate ultima mare componenta tactica a economiei romanesti vor sa o distrugă …colonialiam curat..
Ceausecu un om simplu,cizmar cu 4clasa a reusit sa prevină transformarea Romaniei în gubernie sovietică..astia au vândut tara si au aservit-o aproape total..totul in numele democrației liberale euro-atlantiste cântate cu stridentă pe meleagurile noastre.
GRINDEANU=MRU=ACELASI JEG
anonimule ashura, daca mai jignesti zbori la spam
Am inteles..imi cer scuze..desi e politician..si e o chestie de salubritate democratică sa critici cu mare vehementa si sa jignesti politicieni..nu am jignit o persoana particulară ci un ales al neamului care merita astfel de tratament la fel cum milioane de oameni ,milioane (si eu printre ei )l-au criticat cu argumente jignit si ironizat pe Băsescu
Dar,inteleg sa imi cer scuze fara de dumneavoastra pt orice încălcare a regulilor blocului, nu fata de vreun politician..
*Blogului
Eu l-am insultat pe GRINDEANU (vai ce tragedie,vai)ap privatizarea si distruge ultima piesa strategica economică…
Ce sa zic..
Apropo..si voi (si pe buna deptate pt ca subliniez aveati totala dreptate si v-am susținut si va susțin )ati jignit si criticat cu mare vehementa (si BINE ATI FACUT)politicieni,securisti oameni de afaceri funcționari ai statului demnitari….
Oricun daca v-am deranjat va rog sa ma scuzati..ps:Mi-e frica de ziua cand vom ajunge sa nu mai putem insultă politicieni.. oameni cu putere..in general
A si cand Băsescu l-a porcait umilit si insultat pe doctorul Arafat pe care voi cu mare eleganta si curaj l-ati apărat (cinste voua)nu merita oare porcait si jignit băsescu ??ala încerca sa distrugă sistemul de sanatate sa il privatizeze total sa distrugă smurdul si si sistemul de asigurări de sanatate..si noi nici sa-l
înjuram si contestam nu putem..?
Am cosiderat util să aduc în discuție ipocrizia țărilor din UE cu viteză de automobil, cum se comportă la ele acasă și propaganda pe care o fac în țările UE cu viteză de bicicletă.
În 2015 Germania a fost aspru criticată în mai multe rânduri, pentru „impulsionarea” Greciei sub diferite forme și momeli, pentru ași vinde resursele de apă în vederea privatizării, asta în timp ce orașe germane, inclusiv municipalitatea din Berlin, cumpărau din mâinile companiilor private cărora le-au cedat în trecut, atât sursele de apă cât și rețelele de distribuție. Nemții se fereau să le arate grecilor că unul dintre cele mai mari orașe ale lor, Hamburgul, era în prima linie a trendului la nivel global, de naționalizare și cumpărare de către municipalitate a serviciilor de apă de la sectorul privat.
Acolo unde lucrurile nu sunt în avantajul consumatorul majoritar, care prin consumul lui ridică corporații și imperii financiare, fiind la un moment dat luat în bătaie de joc, fără discuție statul trebuie să aibă posibilitatea să intervină iar acest lucru nu-l poate face decât din postura de acționar unic sau majoritar al companiilor de utilități.
Pentru a justifica privatizarea utilităților corporațiile și guvernele de baștină inventează fel și fel de motive, cel mai recent este cuvântul magic – AUSTERITATE. Vezi Doamne, statul este cel mai prost gestionar, nu este capabil să gestioneze eficient și atunci trebuie înlocuit cu o companie privată care poate să facă economii. Cea mai grețoasă afirmație am citit-o recent și se referă la un raport al Băncii Mondiale legat de performanța parteneriatului public-privat dintre Apa Nova și Primăria București, care a calculat economii în valoare totală de aproximativ 349 milioane dolari la bugetul local, ca urmare a derulării acestui contract. În același timp, randamentul rețelelor de apă din București a crescut la 75,5%, de la sub 50% la preluarea concesiunii. Cum dracu’ să înghiți pe nemestecate aceste fabulații!?
Pe de altă parte Veolia afirmă că și-a dublat profitul în primele 9 luni ale anului 2015, la 410 milioane euro, față de 203 milioane euro în perioada similară din 2014, în principal grație operațiunilor din afara Franței ale grupului, inclusiv din Europa Centrală și de Est și vin specialiștii lu’ pește prăjit de la Banca Mondială (asemănarea cu Bercea Mondialu nu pare a fi întâmplătoare) cu teza cum că o firmă privată care are ca principal obiectiv maximizarea profitului a făcut economii la bugetul capitalei. Să admitem și că ar avea dreptate, că au făcut economie la bugetul capitalei, dar profiturile de unde vin? Nu cumva de la tarifele percepute consumatorilor! Asta au uitat să mai precizeze specialiștii de peste ocean.
De ce nu fac specialiștii Băncii Mondiale și un raport berlinezilor și să le calculeze ce pierderi a înregistrat Primăria din Berlin de când i-au hușuit pe minunații ăștia de la Veolia – Apa Nova – Compania de Ape și administrarea distribuției de apă a revenit comunității? Pentru că berlinezii nu sunt bucureșteni și propaganda grețoasă nu mai prinde.
În schimb, îi cred pe berlinezi când afirmă că au făcut economii substanțiale de când le-au urat francezilor tradiționalul „Veolia adieu!”.
Încercările de privatizare a distribuțiilor de apă cu ajutorul sloganului austerității în țările cu viteza bicicletei de către corporații provenite din țările cu viteza autovehiculelor au generat proteste de proporții în Irlanda, Italia, Grecia, Spania, populația acestor țări sesizând perversitatea și ipocrizia guvernelor din țările de baștină ale corporațiilor. În toate cazurile de privatizare a utilităților, fără excepție, prețurile au crescut iar nivelul de trai din aceste zone a scăzut. Privatizarea nu este legată doar de profit, ci și de schimbări structurale în economie. Faptul că în România s-a dat undă verde la exploatarea gazelor de șist (EXXON doar a întrerupt explorările, n-a renunțat la licența de exploatare) va genera un dezastru pentru resursele de apă iar efectul social și economic va fi de tip „domino”, neexistând vreun profit care să compenseze dezastrul care-l va face exploatarea gazelor de șist. În schimb, Franța a interzis exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică pe teritoriul ei. Oare de ce? N-au francezii nevoie de gaze?
Perversitatea și ipocrizia sunt aduse la extrem. O simplă privire a hărții realizată de Transnational Institute în ceea ce privește naționalizarea distribuțiilor de apă (sună urât și ne aduce aminte de naționalizarea făcută cu japca de așa-zișii comuniști de pe la noi, dar în engleză sună mai bine: remunicipalisation) este mai mult decât lămuritoare însă simpla observare nu face nici cât o ceapă degerată dacă nu există și reacție din partea consumatorului, dacă populația nu se împotrivește cauzelor care generează scăderea nivelului de trai. Dar probabil, este prea devreme ca populația să se convingă de ipocrizia europenilor civilizați iar când or căsca ochii mari va fi prea târziu, cauzele care generează scăderea nivelului de trai se vor afla în zona ireversibilului. Să fie limpede, odată privatizate distribuțiile de apă, străinii nu le vor mai ceda de bună voie românilor. Istoria colonialismului se repetă dar sub alte stindarde, cel mai vehiculat fiind globalismul.
Foarte interesante postarile dvs., nu stiu cati le-au citit.
Hai să-ți mai spun una care cred că ți-a scăpat. Slovenia este o țară mică dar cu oameni cu scaun la cap. Au tranșat definitiv problema distribuțiilor de apă. Au modificat constituția și au introdus un amendament care specifică faptul că resursele de apă reprezintă un bun public gestionat de stat. Sunt membrii ai UE dinaintea noastră, din 2004. Credeți că întâmplător au modificat constituția abia în 2016? Nu cred. Dar s-or fi săturat de presiunile făcute de europenii civilizați și de lobiștii gen Banca Mondială sau Fondul Monetar Internațional. Ca să n-avem vorbe legate de veridicitatea spuselor postez și linkul sursă aici.
Fi atent ce sânge are în instalație primul-ministru Miro Cerar:
„Apa din Slovenia este de foarte bună calitate și, datorită valorii sale, în viitor va deveni ținta țărilor străine și corporațiilor internaționale. Pe măsură ce apa va deveni o marfă din ce în ce mai valoroasă, presiunea pentru a o obține va crește și nu trebuie să ne dăm bătuți.”
Cum să nu-l iubești pe unul ca ăsta!
Amendamentul sună cam așa:
„… resursele de apă reprezintă un bun public gestionat de stat. Resursele de apă trebuie folosite în mod durabil, în primul rând pentru a furniza cetățenilor apă potabilă și gospodăriilor apa necesară și, prin urmare, nu sunt un bun comercial.”
Să nu-ți imaginezi că europenii civilizați au făcut vreo concesie slovenilor de la regulile UE și i-au lăsat pur și simplu să excludă apa din circuitul comercial, au fost forțați în urma unei inițiative cetățenești.
Si ipotentu piticul Boc de ce nu a facut?Bine ca s-a infruptat din capul mesi pomenilor ca popa!el si reptilienii lui.E putin ma astept la 7% pe viitor.