Preşedintele Organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL, Hilde Brandl, îi transmite liderului PSD, Liviu Dragnea, căruia i se adresează cu ”grande papá”, că eşecul legii salarizării unitare este în final eşecul modelului socialist cu care PSD a câştigat alegerile şi că nu se poate redistribui azi bogăţia de mâine.

”Singura idee din programul de guvernare a fost aceea de a redistribui astăzi o bogăţie iluzorie pe care românii o vor produce, teoretic, în viitor. Cantitatea de bogăţie produsă astăzi în România nu poate susţine însă toate măsurile din legea salarizării unitare, aşa că singura strategie a majorităţii socialiste este de a forţa creşteri de cheltuieli, pe baza unor împrumuturi făcute astăzi dar care urmează a fi plătite de generaţiile următoare. Ca o dovadă că nu avem astăzi aceşti bani, este nivelul deficitului, pe care instituţiile financiare europene estimează că în acest an va depăşi 3% din PIB”, scrie Hilde Brandl într-un comunicat de presă.

Ea arată că, în România, investiţiile sunt la cel mai scăzut nivel de la începutul crizei economice, ceea ce, în opinia sa, demonstrează că guvernanţii nu se gândesc deloc la viitor, ci doar la interesul politic pe termen scurt.

”Acesta nu este însă un model de dezvoltare sustenabil, ci un model care ne asigură, mai devreme sau mai târziu, falimentul economic. Guvernanţii trebuie să înţeleagă, mai devreme sau mai târziu, că drumul pe care duc economia naţională este unul greşit. Dacă nu mă cred, să facă în această vară o mică vizită în Venezuela, vecina Braziliei, ţara atât de dragă socialiştilor români. Vor vedea acolo că şi grande papá Chavez a început la fel”, conchide preşedintele organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL.

Hilde Brandl a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru un post de senator de Bucureşti din partea PNL, dar nu a reuşit să ajungă în Legislativ.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi 47 de abţineri, scrie news.ro.

14 COMMENTS

 1. Dac-ar fi sa judecam la rece cam toate modelele au esuat lamentabil, aici pe plaiuri mioritice, atat cel liberal cat si cel socialist. Sunt multi oameni care au vrut sa faca ceva serios in Romania, au plecat din cauza ca nu s-au putut adapta stilului/modelului capitalist traditional, autohton. Toti cei care au raman s-au “adaptat” foarte repede la acest stil traditional autohton.

 2. Idioata asta care nici nu intelege bine romaneste vorbeste de “esecul” legii salarizarii unice !!! Cum dracu apreciaza ea o lege care abia a fost votata si care asigura o crestere fara precedent a 97 la suta din salarii plus echilibrarea salarizarii pe categorii profesionale ?! O impostoare , ca majoritatea habarnistilor din PNL , care nu stiu decat lozincaraie cretina anti-PSD ! O sa fie vai de capul lor la alegerile viitoare !!!

 3. Altă libarcă! Cu ifose! Cică niște miez de pâine muiat în apă și presărat cu bicarbonat de sodiu ar fi o soluție potrivită pentru libărci!

 4. Da, madam, singura variantă de îmbogățire în țara asta e renunțarea la orice urmă de salariu, ba angajații să vină cu bani de-acasă și să îi bage în buzunaru’ patronului, ca să fie bine, să nu fie rău…
  Muierea asta nu-și ia și creieru’ cu ea cînd vine pe la televiziuni? Că nu am văzut c-ar poseda vreun neuron funcțional…
  Cine mama dreaq a impus-o p-asta “Preşedintele Organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL”??? A murit Cataramă și a rămas asta marea moștenitoare a funcției??? Vorba turcului: hai siktir, fă, că te ia lumea pe stradă cu ouă stricate!

 5. Da’ știe franțuzește, tâmpita! Auzi, grande papá! Frau blide-n gard, corect este grand-père, da’ de unde să știi tu altceva decât să dai inepții pe gaura gurii?! Când te primește careva de milă în vreo emisiune de televiziune, mă uit la tine cu jenă văzându-te luând interlocutorului vorba din gură pentru a arăta cât ești tu de pricepută-n toate cele! Obrăznicie, numele tău este blide-n gard

 6. Pana sa apara doamna in cauza pe “sticla”, credeam ca exista un prag peste care bunul simt la urmasii Bratienilor n-or sari, de rusine… in jos, spre minus, pragul respectiv. Venirea dumneaei in PNL mi-a rasturnat valorile, am inteles ca la d-astea nu exista prag : cand e sa se faca de ras, politicianul n-are limite.
  Inteleg ca in scris nu se poate cu accent din varful limbii (nu german, ca d-na nici macar d-ala n-are – vorbeste ca orice pitzipoanca d-aici, autohtona, Reducioiu-gen, ala cu “comme se dice”); inteleg ca oamenii de afaceri din PNL (cum ar veni, de dreapta) o accepta p-asta sefa, ca e functie onorifica, si nu prea conteaza. Da’ de ce sa stiu eu ce-a mai izvorat distinsa din neuronii suferinzi ?! D-aia, in cazul de fata, am sarit peste articol – discut doar despre persoana, ce spune aia nu ma intereseaza (si nici google nu m-ajuta cu traduceri, cand ce spune emitenta e o ironie ieftina, doar de ea inteleasa…)
  PS : Daca tot vorbim de pitzi d-astea prin politica, macar alea de la PSD (criticate, ca expun lenjeria intima pe facebook) arata bine, au ce arata:))) Scuze de rautacism, dar banuiesc ca, prin impozite, ii dau si distinsei ceva bani, vorba lu’ Caragiale, “dupa buget”…
  Alt PS : inteleg ca d-l Tudor a posta ce-a zis “rezistenta” ca s-o faca de ras, ca-n bancul de-l repeta periodic Badea…Nu e meritul dumnealui, dar i-a iesit:)))

 7. Well, coana Hildegard nu-i mai proasta, nici mai agresiva decat colegele ei de pe dreapta (nici o referire la spectrul politic, doar o expresie populară echivalenta cu Nima-n drum) Bazgan et Chichirau dar cand are dreptate, are dreptate: Dragnea face pe Mos Ion Roata cand ii convine, după aia pe Don Corleone de Dâmbovița, ce mai, fătuca semi-națională l-a dibuit: Dragnea vrea sa-si afirme puterea din “umbra” pe toate căile. Doar ca puterea din umbra, cea adevarata, nu iese la lumina nici s-o dai cu apă fiarta (cum făcea bunica-mea cu limacsii din pivniță, la Craiova) prin urmare “opoziția” ar face mai bine sa se ocupe de treburi serioase, altele decat sa aștepte “căderea” tatălui PSD, la o adică, nu chiar atat de puternic cum se crede. Pe de alta parte, cand ai de susținut o fleașcă de Don ca Johannis, vezi adversari in toti moșii care tipă la tinereii din cartier sa nu mai dea cu mingea in geamul Casei de Cultura (cam asta e Dragnea, in capul meu)–grea sarcina pt PNL! Coana Hildegard insa se achită cu exactitate de toate sarcinile, brava!

Leave a Reply