Saturday, May 10, 2025
12.9 C
Bucharest

www.luju.ro :”Procurorul in cazului Bolintineanu e femeie, provine din DNA”

Situatia e mult mai grava in cazul liceului Bolintineanu. Detalii explozive despre procurorul de caz : e femeie si provine din…DNA. Ea a batjocorit in alt dosar zeci de bolnavi cronic, pe linga elevi de liceu si parintii lor. Totul sub indiferenta privire a CSM

Iata ce scrie site-ul www.luju.ro

Nu a fost pentru prima data cand trupa de procurori de la Parchetul Capitalei, care a dat iama peste elevii de la Liceul Dimitrie Bolintineanu emitand mandate de aducere pe numele copiilor fara ca acestia sa fie citati in prealabil, a apelat la o astfel de metoda. Aceeasi echipa de procurori a lucrat in mod identic si in dosarul “Retetelor false”, in care, in decembrie 2012, au fost trimisi in judecata noua medici si 20 de farmacisti pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, luare si dare de mita si spalare de bani, intrucat ar fi fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu aproximativ 2.000.000 de lei.

Si in acest dosar, cei sapte-opt procurori, printre care Ileana Adina Mocioaca si purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei Bogdan Staicu au abuzat de proceduri poate chiar mai mult decat in cazul elevilor de la Dimitrie Bolintineanu. Dupa cum reiese din actele de urmarire penala, procurorii de la Parchetul condus de Remus Budai au audiat cateva sute de pacienti, majoritatea dintre ei fiind bolnavi de cancer sau diagnosticati cu schizofrenie. Multi dintre ei au ajuns insa la audieri, cu escorta, insotiti de politisti, dupa ce procurorii au emis pe numele lor direct mandate de aducere, fara ca in prealabil oamenii sa fi fost citati. Aceste aspecte ne-au fost confirmate de avocati care au asitat parti in dosar si care au ramas siderati de faptul ca unoo bolnavi de cancer, aflati in faza terminala, au fost adusi cu mandat de aducere, politisti si ambulanta, la audieri.

Pe de alta parte, trebuie spus ca aceeasi procurori de la Parchetul Capitalei par sa aiba si cunostinte medicale, fiind capabili sa recomande tratamente pentru cancer. Spunem asta in conditiile in care inculpatilor le-a fost imputat faptul ca au prescris pacientilor medicamente mai scumpe, si nu cele mai ieftine de pe piata. Asta desi medicamentele prescrise aveau o eficienta mult mai mare.

Procuroarea Ileana Adina Mocioaca a fost evidentiata de Laura Codruta Kovesi pentru merite deosebite

Unul dintre procurorii din dosarul fraudarii examenului de bacalaureat la Liceul Dimitrie Bolintineanu este Ileana Adina Mocioaca. Intrata in magistratura in 2002, initial, aceasta a fost judecatoare la Judecatoria Orsova, activand apoi la Judecatoria Constanta si la Judecatoria Sectorului 2 din Bucuresti. Potrivit Jurnalul National, in 2006, Ileana Adina Mocioaca a devenit procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind apoi transferata pentru putin timp la DNA, la propunerea lui Daniel Morar.

Interesant este ca in 2010, cu ocazia Zilei Justitiei, Ileana Adina Mocioaca s-a numarat pe lista cu procurorii evidentiati de Procurorul General al Romaniei de la acea vreme, Laura Codruta Kovesi, pentru mertite deosebite “in activitatea profesionala, rezultate din instrumentarea unui numar mare de cauze, un numar ridicat de rechizitorii, cauze complexe sau cu impact in comunitate”.

CSM se face ca nu vede abuzurile de procedura. Tiberiu Nitu se ascunde in spatele independentei procurorilor: “Nu se pot efectua in acest moment verificari, deoarece un astfel de demers ar putea reprezenta o imixtiune in activitatea procurorilor, de natura a afecta independenta acestora”

Revenind insa la descinderile de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, observam ca pana in momentul de fata nu a existat nicio reactie oficiala a Consiliului Superior al Magistraturii, desi abuzurile au fost reclamate public de zeci de elevi si parinti. Deocamdata, doar Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, a solicitat, de ochii lumii, clarificari in legatura cu evenimentele de la Dimitrie Bolintineanu, insa acestea privesc doar aspectele contradictorii prezentate in spatiul public. Asta intrucat, potrivit unui comunicat al Ministerului Public, nu s-ar putea face, chipurile, verificari in momentul de fata, pentru a nu se afecta independenta procurorilor: “Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat conducerii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti clarificari cu privire la aspectele prezentate in spatiul public ca fiind contradictorii, in cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti. Referitor la modalitatea de efectuare a unor acte de urmarire penala, nu se pot efectua in acest moment verificari, deoarece un astfel de demers ar putea reprezenta o imixtiune in activitatea procurorilor, de natura a afecta independenta acestora. Numai dupa adoptarea unei solutii poate fi analizata oportunitatea efectuarii unei verificari, prin procurori anume desemnati, cu privire la eventuale incalcari ale normelor procedurale sau a sesizarii Inspectiei Judiciare”.

Hot this week

Războiul India – Pakistan, 125 de avioane de luptă în aer

Lupta de miercuri dintre avioanele de luptă pakistaneze și...

Analiza la zi privind invazia Rusiei în Ucraina şi impactul asupra securităţii României

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 mai, ora 22:32) - Emisiunea:...

Concorde, monument istoric

Rachida Dati, ministra franceză a Culturii, a anunţat că...

O navă spațială din epoca sovietică se va prăbuşi pe Pământ

O navă spațială din epoca sovietică, care nu a...

Teorie fabuloasă despre pămânurile rare

Pământurile rare 'nu sunt rare, singura provocare este separarea...

Topics

Războiul India – Pakistan, 125 de avioane de luptă în aer

Lupta de miercuri dintre avioanele de luptă pakistaneze și...

Analiza la zi privind invazia Rusiei în Ucraina şi impactul asupra securităţii României

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 mai, ora 22:32) - Emisiunea:...

Concorde, monument istoric

Rachida Dati, ministra franceză a Culturii, a anunţat că...

O navă spațială din epoca sovietică se va prăbuşi pe Pământ

O navă spațială din epoca sovietică, care nu a...

Teorie fabuloasă despre pămânurile rare

Pământurile rare 'nu sunt rare, singura provocare este separarea...

Primul Ferrari electric

Primul Ferrari electric Constructorul auto italian Ferrari va demara procesul...

Procedură avansată de radioterapie externă

Procedură avansată de radioterapie externă Progresele realizate în tratamentul pacientului...

Simion : OMV a adus bunăstare în România

Candidatul partidului AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, a...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img