Administrația Prezidențială a informat, joi, că președintele Klaus Iohannis următoarele decrete:

– Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice;

– Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Şova, ministrul transporturilor.

Administrația Prezidențială nu a făcut niciun anunț cu privire la propunerile avansate de Guvern pentru cele două portofolii: Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi.

11 COMMENTS

    • Nu da nimeni afara pe nimeni din Europa, din contra nu mai scapi din ghearele lor. Uita-te la Marea Britanie cum se chinuie sa scape de cizma germana sorosista.

      Sperietoarea asta cu datul afara din Europa este penibila ca si alte propagande sorosiste. Cum sa dea cineva afara din Europa o tara ca Romania de unde sug paduri, resurse, iau profituri uriase si are o forta de munca ieftina? ce naiba…Judecati cu capul vostru nu mai puneti botul la toate propagandele ieftine.
      Acuma ca smenul cu anticoruptia si coruptii s-a rasuflat; lumea a constatat ca vesticii fura cu miliardele (vezi scandalul emisiilor, a sefului bursei germane, cei 1.3 miliarde de euro luati pt securizarea frontierei dupa care Schenghen cotul’) in timp ce la noi Dragnea e corupt ca a angajat 2 femei ??? au venit cu asta cu datul afara din Europa. Si prostia cu ciuma rosie Romania avand zero relatii economice si politice cu Rusia in timp ce Merkel si Macron si austriecii se pupa pe bot. Ca sa nu mai pun ca Putin e kgbist nu comunist, problema e securitatea, securistii nu comunismul sau “ciuma rosie” care nici nu mai exista pe glob, decat in vreo doua tari mici care nu conteaza.
      Bietii oameni manipulati in toate felurile, dar nu tine nici asta la nesfarsit…

  1. Domnule, chiar faci misto de noi? Cum adica “a semnat decretele”?
    Nici vorba! iohahanis NU a semnat DECRETELE (adica TOATE!!). ci doua decrete lipsite de orice importanta, care nu modifica cu nimic datele problemei si ajuta Romania fix ca o frectie la un picior de lemn.
    Pentru a se intra in normalitate, paltonarul avea de semnat PATRU decrete: astea doua pe care le-a semnat (si care, singure, nu ajuta la nimic) impreuna cu numirile lui Vasilescu si Draghici, astfel ca guvernul sa poata functiona cu toate bujiile!
    Sincer, poti sa faci diferenta intre “a semnat DECRETELE” – ADICA TOATE – si “a semnat NISTE decrete”? Hai, ca e in romaneste!
    Fa un efort, concentreaza-te! Pe cit ma consideri dumneata de prost, pe atit te consider eu de destept!

      • Problema nu e pluralul ci articularea. De fapt, Iohannis a semnat doar 2 decrete. Trebuiau “de îndată” emise mult mai multe. Îl doare-n….. De fapt știe toată lumea unde. Majoritatea doarme in loc sa completeze legea cu termene clare, de exemplu: 10 zile pentru a primi o reacție motivată. Dacă nu, pot muta competenta altei persoane.

      • Domnule Tudor, sint o nuca prea tare pe domeniul asta. Fii antena. Diferenta intre DECRETE si DECRETELE (ambele la plural, vezi bine)
        DECRETELE – inseamna TOATE decretele
        DECRETE – inseamna UNELE decrete.
        Oi fi eu nostalgic, dar afla de la mine ca pe vremea comunistilor se facea CARTE, nu ce se face acum.

        • Plural articulat si plural nearticulat, nu? Invata limba romana Augustine, Augustine.
          In plus un popor nu mananca din gramatica unei persoane insa dupa cum se vedea poate suferii din prostiile gramaticale a unei persoane dezechilibrate mental.

          Decret
          Un decret
          Decretul
          Decrete
          Decretele

  2. Mai nea Îngustin Radescu, uite ce zice CCR: Președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru…. Unde vezi tu “decret de numire” ale celor propusi? Tot ceea ce trebuie sa faca e sa raspunda in scris, motivat si de indata. De indata ce ia decizia si redacteaza motivarea respingerii propunerii, daca ar fi doar varianta aprobarii de ce-ab mai cere Curtea si o motivare… Asta poate sa insemne ca poate sa si respinga propunerea, prezentand un motiv. Mintea ta ar functiona la o adica dar e ancorata in niste prejudecati dobandite de atata uitat la RTV. Oricum apreciez ca poti sa vbati in taste, e o performanta la nivelul celor cu IQ-ul tau.

    • Faptul ca nu a semnat de indata = incalcare a constitutiei;
      Faptul ca nu a raspuns de indata = incalcare a constitutiei;
      Daca respinge propunerile nemotivat = incalcare a cosntutitiei;
      Daca motivul respingerii e de fapt “nu vreau eu” = incalcare a constitutiei;
      Nerevocarea procurorului general = incalcarea constitutiei;
      Respingerea nemotivata (pe temei de nelegalitate) a propunerilor pentru porucurii sefi = incalcarea constitutiei;
      A nu veghea la respectarea legii, ba dimpotriva! A face exact contrariul = incalcarea constitutiei;
      A nu fi mediator intre puterile statului, ba din contra! A fi generator de conflict intre puterile statului = incalcarea constitutiei.
      As putea continua… de exemplu: nemotivarea in scris a respingerii propunerii pentru pozitia de sef al statului major al armatei.
      Si asa mai departe; totusi, mai am si alta treaba…

  3. Iohannis face ce vrea pentru ca i se permite. Imaginati-va un infractor care afla ca nu exista politie, bucuria lui, poate face ORICE.
    In plus, in Romania exista o institutie sub acoperire care apartine justitiei insa principalul sau obiectiv este SPIONAJUL politic si economic.
    Se numeste DNA si SRI.

Leave a Reply