Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că, în prezent, nu există fondurile necesare pentru dublarea alocațiilor. El arată că pentru a se face rost de suma de 7 miliarde ar exista soluția extremă de tăiere a pensiilor militarilor, de exemplu. Cîțu a precizat că nu se ia în calcul această variantă și se va găsi o altă soluție.
”Suma necesară pentru dublarea alocațiilor ar fi de 7 miliarde și ceva. Ar trebui să eliminăm pensiile speciale ale militarilor, ale magistraților etc., dar nu se dorește așa ceva (…) Nu se dorește așa ceva. Eu, la Minister caut soluții pentru dublarea alocațiilor.”, a spus Florin Cîțu.
La doar cateva ore dupa afirmatiile ministrului Finatelor, premierul a facut cateva declaratii incendiare.
Premierul Ludovic Orban le-a cerut, marţi, miniştrilor Muncii, Apărării şi Internelor, după eliminarea pensiilor speciale, mai puţin ale militarilor, să găsească soluţii pentru recalcularea ”pensiilor nesimţite” şi să reevalueze vârstele de pensionare.
”Cumva ar trebui, doamna ministru (al Muncii – n.r) şi domnul ministrul de Interne, domnul ministru al Apărării, să ne uităm un pic şi la vârsta de pensionare şi să vede cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimţite, cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare”, a declarat, marţi, premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern, vorbind despre eliminarea pensiilor speciale.
Premieril a afirmat că ”trebuie să corectăm aceste nedreptăţi pentru că provoacă o nemulţumire profundăm în rândul militarilor şi jandarmilor”.
”Şefimea şi-a tras pensii nesimţite”, a mai spus Orban.
Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi ”pentru”, 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionarii publici cu statul special, funcţionariI publici parlamentari.