Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că, în prezent, nu există fondurile necesare pentru dublarea alocațiilor. El arată că pentru a se face rost de suma de 7 miliarde ar exista soluția extremă de tăiere a pensiilor militarilor, de exemplu. Cîțu a precizat că nu se ia în calcul această variantă și se va găsi o altă soluție.

”Suma necesară pentru dublarea alocațiilor ar fi de 7 miliarde și ceva. Ar trebui să eliminăm pensiile speciale ale militarilor, ale magistraților etc., dar nu se dorește așa ceva (…) Nu se dorește așa ceva. Eu, la Minister caut soluții pentru dublarea alocațiilor.”, a spus Florin Cîțu.

La doar cateva ore dupa afirmatiile ministrului Finatelor, premierul a facut cateva declaratii incendiare.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, marţi, miniştrilor Muncii, Apărării şi Internelor, după eliminarea pensiilor speciale, mai puţin ale militarilor, să găsească soluţii pentru recalcularea ”pensiilor nesimţite” şi să reevalueze vârstele de pensionare.

”Cumva ar trebui, doamna ministru (al Muncii – n.r) şi domnul ministrul de Interne, domnul ministru al Apărării, să ne uităm un pic şi la vârsta de pensionare şi să vede cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimţite, cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare”, a declarat, marţi, premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern, vorbind despre eliminarea pensiilor speciale.

Premieril a afirmat că ”trebuie să corectăm aceste nedreptăţi pentru că provoacă o nemulţumire profundăm în rândul militarilor şi jandarmilor”.

Şefimea şi-a tras pensii nesimţite”, a mai spus Orban.

Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi ”pentru”, 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionarii publici cu statul special, funcţionariI publici parlamentari.

 

3 COMMENTS

  1. Aceeasi politica PDL.Invrajbirea categoriilor sociale: mamici-copii vs.militari, pensionari civili vs magistrati.
    Cutu s a imprumutat in 3 luni cat PSD in 3 ani.
    Si tot nu i ajung banii.Pai de incasari venituri a auzit ? Ca e o mare lene la ANAF….sunt unii cu limuzine si castele cu turnulete…si au uitat sa plateasca darile la stat…ANAF e f.grijuliu cu altii..3(trei) lei datorie au gasit… si au emis somatie.Si plicul costa mai mult !

  2. Cum “Şefimea şi-a tras pensii nesimţite” ! Pai nesimtire este atunci cand te prefaci ca nu sti despre ce este vorba ,gen practica celebra printre cadrele de elita cu pistol carpati din 1969 asa dar ultimile 6 luni pana la pensie ceri transfer in zone cu 60-70% spor de izolare, e.c.t ,si la 47 de ani incasezi 8-9000 lei pensie ,incat iti e rusine si de postasul care iti aduce cuponul de pensie acasa + angajat la politia comunitara cu alte 6-7000 lei ,asta da exemplu de moralitate ,si obser ca atunci cand adevarul este spus cu nesimtire deranjeaza intelectuali de carton si doctorate plagiate ! A nu se confunda adevaratii militari cu pensiile bine meritate cu militari nesimtiti de birou cu pensii nesimţite !

Leave a Reply