Se confirma dezvaluirile facute de prof.dr. Alexandru Rafila in emisiunea Punctul de intalnire la Antena 3.

Companiile americane Pfizer şi Moderna prevăd să ceară autorizarea vaccinurilor lor anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii noiembrie, ceea ce ar marca un record de viteză pentru obţinerea unui vaccin, la nouă luni după înregistrarea primului deces de noul coronavirus în Statele Unite, relatează AFP.

Lansarea unui vaccin până la Anul Nou va fi insuficientă deocamdată pentru stoparea pandemiei, care afectează grav Statele Unite, cu peste 8,2 milioane de cazuri de infectare, dintre care peste 220.000 fatale.

Preşedintele american Donald Trump spera la înregistrarea unui vaccin până la 3 noiembrie, ziua alegerilor în Statele Unite, dar industria farmaceutică a acceptat să mai aştepte câteva săptămâni, la cererea autorităţilor sanitare, cu scopul de a detecta eventuale efecte secundare grave printre zecile de mii de participanţi la testele clinice.

Albert Bourla, directorul general al Pfizer, partener al societăţii germane BioNTech, a anunţat vineri că aşteaptă rezultatele finale până la sfârşitul lunii curente, dar că va depune cererea de autorizarea în a treia săptămână a lunii noiembrie în cazul în care „datele vor fi pozitive”. Calendarul corespunde celui prevăzut iniţial de Moderna, care avansa data de 25 noiembrie. Pfizer şi Moderna au primit 1,95, respectiv 2,48 de miliarde de dolari de la statul american pentru a dezvolta un vaccin anti-COVID-19. Ele se bazează pe aceeaşi tehnologie: ARN mesager.

Metoda constă în inserarea unor instrucţiuni genetice în organism pentru a declanşa producerea unei proteine identice celei a noului coronavirus şi un răspuns imunitar, scrie adevarul.ro

Sistemul public de sănătate britanic NHS se pregăteşte să înceapă administrarea unui vaccin împotriva noului coronavirus “la puţin timp după Crăciun”, notează ziarul The Sunday Times, citat duminică de EFE.

Potrivit ziarului, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, Jonathan Van-Tam, a dezvăluit în declaraţii private că testele clinice defăşurate până în prezent indică un potenţial vaccin care poate “stopa infecţiile şi salva vieţile”.

Van-Tam i-a informat pe câţiva deputaţi săptămâna trecută că avansarea în faza 3 a testelor vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford şi fabricat de compania farmaceutică arată că o administrare masivă este posibilă la sfârşitul lunii decembrie, potrivit The Sunday Times.

Mii de angajaţi ai sistemului sanitar vor primi instrucţiuni pentru administrarea vaccinului înainte de sfârşitul acestui an, notează ziarul.

Farmacişti, dentişti, asistenţi şi paramedici vor putea administra acest vaccin în Marea Britanie.

În primele luni ale programului de vaccinare, dozele vor fi inoculate persoanelor în vârstă şi vulnerabile. “Majoritatea oamenilor nu vor primi vaccinul”, notează ziarul.

Cel de-al doilea val al pandemiei a obligat numeroase spitale din Marea Britanie să anuleze intervenţiile chirugicale, dintre care unele au fost amânate pentru o perioadă de şase luni, potrivit The Sunday Times.

În localitatea galeză Swansea, Spitalul Morrison a suspendat toate operaţiile cardiace de rutină, în timp ce în localitatea engleză Plymouth, Spitalul Derriford a anulat toate operaţiile neobligatorii

1 COMMENT

  1. Vorbe, vorbe, vorbe. Pana nu iese ceva concret, clar si eficient in vindecare, nu cred! Oricum, in Romania nu vad ceva facut exemplar.

Leave a Reply