Proiectul Neptun Deep progresează conform planului şi vom continua să lucrăm la viteza maximă, astfel încât să demarăm producţia în siguranţă la începutul anului 2027, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Christina Verchere, directorul general al OMV Petrom.

Ea a subliniat că proiectul se află în faza atribuirii de contracte şi de obţinere a avizelor necesare şi de el se ocupă o echipă internaţională cu experienţă în proiecte de mare adâncime.

De asemenea, potrivit oficialului companiei, OMV Petrom lucrează la dezvoltarea unui portofoliu mai verde şi mai diversificat prin investiţii în regenerabile, biocombustibili, mobilitate alternativă şi va investi aproximativ 3,7 miliarde de euro pentru proiecte cu emisii scăzute şi zero de carbon. În urma acestor investiţii, până în 2030, compania ar urma să aibă o capacitate instalată de fotovoltaice de peste 1 GW, o proporţie semnificativă de biocombustibili şi o reţea de peste 500 de puncte de încărcare cu carburanţi alternativi.

Christina Verchere a vorbit în interviu şi despre rafinăria Arpechim, menţionând că, în urma deciziei de închidere din 2011, intenţia este aceea de a repune terenul în circuit economic, dat fiind potenţialul ridicat al acestuia de a fi transformat în parc industrial.

Pe de altă parte, referitor la ultimele rezultate financiare, ea a subliniat că acestea au fost înregistrate într-un mediu diferit faţă de 2022, profitul net scăzând cu circa 70% în primele nouă luni din 2023, însă investiţiile s-au majorat cu 50%.

Verchere a mai vorbit în interviu şi despre delistarea companiei de la Bursa din Londra, dar şi despre aprovizionarea cu gaze şi carburanţi în actualul context geopolitic, scrie Agerpres.

Leave a Reply