Fondul de investiţii în real-estate Globalworth, deţinut de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a depăşit valoarea de 1 miliard de euro în primul semestru. Valoarea totală a activelor imobilizate ale Globalworth este în prezent de 1,04 miliarde de euro, în creştere cu circa şapte procente faţă de sfârşitul anului trecut, scrie zf.ro.

Astfel, în România, există acum doi dezvoltatori imobiliari ale căror portofolii sunt mai mari de un miliard de euro – NEPI (1,8 mld. euro) şi Globalworth.

„În perioada 1 iunie – 25 august 2017, compania (Globalworth – n. red.) a negociat preluarea a 12.600 de metri pătraţi de spaţii comerciale în clădirile sale, de către chiriaşi precum Microsoft, Cegedim, Nielsen şi alţii, ajungând la un total de 30.000 de metri pătraţi închiriaţi în acest an”, se arată în raportul publicat ieri de Globalworth.

Ziarul Financiar a scris la sfârşitul lunii iunie că în imobilul Globalworth Plaza se va muta gigantul american Microsoft. Compania de rezervări turistice online Amoma îşi va muta până la finalul acestui an sediul din Bucureşti într-un spaţiu cu o suprafaţă de aproximativ 2.300 de metri pătraţi din Globalworth Plaza (fostul Nusco Tower) şi a rezervat încă un etaj pentru dezvoltarea ulterioară a echipei.

1 COMMENT

  1. Nu se poate spune altceva decat de bine. E bine si cu toate aceste spatii folosite pentru intreprinderi soft cu personal de inalta calificare si un marketing de varf. Romania trebuie sa se dezvolte neaparat si pe palierul hard, industria hard care din pacate la aceasta ora nu are specialisti de varf si nu prea exceleaza.
    Avand in vedere ca este vorba de un om de afaceri pe nume Ioannis Papalekas grec, cred ca toti romanii ar trebui sa se aplece asupra “fenomenului” grec, in afara de mult soare , plaje superbe si taverne cu muzica traditionala. Romanii ar trebui sa vada in prietenii nostri de la sud un exemplu, ar trebui sa vada acesta infrastructura navala extraordinara, moderna, o armata puternica si multilateral echipata, un turism practicat cu bun simt ridicat la rang de ramura de mare importanta in economia nationala si nu in ultimul rand niste oameni calzi, darji, patrioti/nationalisti primitori si comunicativi.

Leave a Reply