Fara sa mentioneze ca e mai mult decat necesara banala dar esentiala intalnire saptamanala a ministrilor cu liderii partidului, cei din conducerea PSD au inteles totusi ceva : comunica prost, prin intermediari, nu fac reuniuni periodice, isi arunca informatii neverificate si suspiciuni peste gard unul altuia. Un lider de partid se intalneste saptamanal, organizat, in mod informal, cu toti cei importanti. Mai ales cand partidul e la guvernare. Au trecut 2 crize uriase. Poate au invatat ceva totusi…

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că a stabilit împreună cu premierul Mihai Tudose un sistem de comunicare mai simplu, menționând că vor face o întâlnire informală cu miniștrii pentru chestiunile legate de guvernare și pentru evaluarea secretarilor de stat, scrie Agerpres.

“Am discutat astăzi, este un sistem foarte simplu de comunicare în care nu mai umblă nimeni de la unul la altul cu intenția de a-și rezolva propria dorință și ne foloseau când pe mine, când pe Mihai și pe alți colegi. Am stabilit cum se comunică, cum relaționăm fiecare cu colegii noștri, lucrurile intră pe un făgaș normal, cum fusese stabilit inițial, dar ultimele două luni de zile din vina noastră am lăsat lucrurile să nu mai fie”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a adăugat că vor avea loc întâlniri informale cu miniștrii, care vor trebui să facă până la sfârșitul săptămânii viitoare o evaluare a secretarilor de stat.

“O să facem o întâlnire informală cu miniștrii pentru chestiunile legate de guvernare și pentru evaluarea secretarilor de stat. Le-am dat temă împreună de la Sucevița, nu au finalizat-o. Până la sfârșitul săptămânii viitoare trebuie să prezinte premierului o analiză serioasă a activității fiecărui secretar de stat. Nu avem informații foarte bune despre toți. Evaluarea o facem împreună, problema a fost la comunicare”, a adăugat Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, la rândul său, că problemele vor fi discutate “într-un cadru organizat”.

“Au fost voci care au solicitat ca atunci când vor mai fi probleme să discutăm într-un cadru organizat. Așa va fi”, a spus Tudose.

El a adăugat că trebuie armonizată relația dintre partid și Guvern, menționând că Guvernul este subordonat partidului, dar unii au profitat de “o anumită lipsă de coordonare”.

“Am vorbit despre imixtiune în sensul de armonizare a relațiilor dintre partid și Guvern, în sensul că da, Guvernul este subordonat partidului, dar sunt colegi care profită de o anumită lipsă de coordonare între Guvern și partid, între președintele partidului și mine și ne iau pe rând”, a mai spus Tudose.

El a mai menționat că este mulțumit de noua structură a Guvernului. “De noua structură sunt foarte mulțumit”, a adăugat Tudose.

17 COMMENTS

 1. Ei da de unde. Presedintele e de vina. Nu asta a spus Dragnea?
  Chiar, tehnocratii nu au nici o vina? Soros? Agenturile?

  • Cand primul ministru numit de tine vine cu discursul adversarilor politici, deja lucrurile sunt clare…
   Sa-ti explic : daca tu ai o firma, si un colaborator vine si iti spune ca esti prost si urat, banuiesc ca nu intaresti relatiile de colaborare, nu ? Fie colaboratorul ala salariat, client, furnizor, sau vecinul de birou, reactia la asta e “ba p-a ma-tii !”..
   Ca astia o dau dupa frasin (cu slaba comunicare, cu alte vrajeli), asta vine din trasatura esentiala a politicii (chestie cu care ei se ocupa) : e curva ! Pai cum sa fie aia de o slujesc, niste sfinti ?! Haida-de…

  • Gainile psd-iste ? NU, nu invata niciodata.

   De la referendum sunt calcati in picioare rau de tot de sistem si ei coabiteaza si coabiteaza si coabiteaza din pozitia in genunchi.
   N-au curaj sa schimbe nicio lege n-au curaj sa schimbe nicun procuror desi Tudorel e ministrul justiei.
   Pai daca nu e oportun atunci inseamna ca Codruzza e buna si corecta si ii baga la puscarie in mod corect.
   Si procurorii nu fac abuzuri ne-a spus-o Tudose primu ministru al PSD desemnat de seful PSD domnu’ Dragnea.
   Asa ca psd-isti terminati cu milogeala in studiori la A3 si mergeti la puscarie ca procurorii e buni si nu face abuzuri.

  • Domnule Radu Tudor,

   A3 e de vina !!

   Ne spune asta dna Simona Popescu in Cotidianul in articolul:
   “Ce lucru extrem de grav a spus Dragnea, dar nu l-a remarcat nimeni”

   http://www.cotidianul.ro/ce-lucru-extrem-de-grav-a-spus-dragnea-dar-nu-l-a-remarcat-nimeni-308695/

   Dna Simona e o sustinatoare a sistemului … Hazos este ca in felul ei si fara sa vrea din logica contorsionata rezulta doua idei corecte:

   1. Daca n-ar fi A3 atunci sigur psd n-ar face nimic. Adica ar abandona si ultima mimare a luptei anti-sistem. A3 e de fapt instigatoarea. Subscriu.

   2. Daca A3 nu o ataca pe Codruzza atunci Dragnea n-ar mai fi fost penalizat cu dosarul Belina. (Hei asa lucreaza DNA stim si asta…)

   Doamne, cand astia vor sa apere sistemul se incurca singuri in logica baisto-iohanist-securista atat de tare ca incat trec de la halucinatii la dezvaluiri involuntare cu o mare ususrinta.

 2. Cat o mai baga pe asta cu “problema de comunicare” ?

  Au vrut pur si simplu sa schimbe raporturile de forte. Nu m-as mira ca pe Rovana si Cuc sa ii fi executat chiar Dragnea, Rovana fiind omul lui Ponta si facand mofturi ca vrea minister plin iar Cuc fiind omul lui Badalau caruia tocmai i-a negat Dragnea locul la Curtea de Conturi unde l-a pus pe Busuioc si pe unul din Teleorman vice-presedinte.

  Iar Shaideh chiar cred ca s-a saturat, ba e posibil sa fi devenit o vurnelabilitate pt Dragnea si PSD. Nu m-ar mirat sa fie interceptata de DNA 24/7.

  Daca ii remaniau si pe Pop, Bodog, Mişa sau Dobre care chiar merita schimbati atunci era pe bune ! PSD ne ia de prosti.

 3. Nu stiu ce-au invatat psd-istii insa, stiu un lucru ca majoritatea cetatenilor n-au invatat nimic din toata mascarada asta regizata si produsa de “statul paralel” in ultimii 10-12 ani. Din pacate Romania este fracturata adanc si nu sunt sanse de redresare intr-un timp relativ apropiat.

 4. Au invatat ca in studiourile A3 pot da drumul la vocabularul de maidan si au mai exersat un pic saritul la jugulara celui care pune probleme marelui carmaci.

  • Atunci cand esti gaina psd-ista si coabitaca si n-ai curaj sa schimbi niste legi ai frustrari.

   Si injuri pe unde ai curaj adica prin parcare, prin intersectii si din spatele unor jurnalisti curajosi pe care PSD i-a abandonat cand au fost evacuati din sediu dar la care se duc sa se smiorcaie ca poate fac jurnalistii de la A3 ceva pentru ei ca ei nu au curaj.

   • Cam asa este insa, viata este intotdeauna parsiva, “comme d’habitude”, ca si politicienii de altfel.

 5. Poate ca au învățat “Balada lui Ilie de la sculărie”—e ceva și asta, având in vedere problemele de “Comunicare” ce par sa-i submineze. In orice caz, odată cu noua “remaniere” a guvernului Tudose, “ciuma roșie” a devenit o banala urticarie împotriva căreia nu crez sa se mai poată asmuți Strada, cea neînregimentata, vreau sa spun. Lipsesc mulțumirile către Badea pentru lecția de “literatura romana” administrata gratis, dar asta-i alta poveste.

Leave a Reply