Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit la vârsta de 93 de ani, la Spitalul Penitenciar Rahova, acesta executând o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în luna iulie 2015.

Totodată, Vişinescu a fost obligat să plătească, în solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despăgubiri urmaşilor victimelor sale, astfel: 50.000 de euro către partea civilă Nicoleta Eremia, 100.000 către partea civilă Elena Iacob şi 150.000 de euro Ancăi Maria Cernea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, “a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”, scrie Mediafax.

 

 

3 COMMENTS

  1. E distanță de la Rm. Sărat pana la Rahova dar a lasat patul cald pentru urnatorul care inca beneficiază de totala imunitate!

  2. Ideal era sa moara in uitare nu breaking news, ca asa a facut media eroi sau subiecte de interes national cin toti cretinii si criminalii. Nu era mai bine sa moara in uitare?!
    Zic si eu…

  3. Cam tarziu si au amintit de el…de preferat era in 1990…dar era “de-ai nostrii “…si cum sa i deranjam…mai grav este ca au fost recompensati cu o pensie “decenta”

Leave a Reply