A murit un roman adevarat. Prea putini interesati. Asa suntem noi, neglijenti cu niste eroi.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe marele patriot Cicerone Ionitoiu !
Odata cu vechii seniori taranisti, dispar bunul simt, dragostea de tara si de Dumnezeu in politica romaneasca.

Corneliu_Coposu_lansare_carte

Cicerone Ionițoiu (n. 8 mai 1924, Craiova – d. 26 ianuarie 2014, Paris) a fost un scriitor, deținut politic în închisorile comuniste din România.

În „dosarul” său există două sentințe de condamnare la temniță, una din 1950 și alta din 1962. Cicerone Ionițoiu a fost condamnat la 26 de ani de închisoare pentru „vina” de a fi făcut parte din conducerea organizației de tineret a Partidului Național-Țărănesc. Din aceștia și-a petrecut 10 ani prin penitenciare și lagăre de exterminare, potrivit Wikipedia.

În 1979, la intervenția președintelui de atunci al Franței, Valéry Giscard d’Estaing, a fost lăsat să plece din România și să se stabilească în Franța.

După Revoluția din 1989 a început alcătuirea unei enciclopedii cu numele celor care au murit în închisorile comuniste. Munca sa se găsește pe situl web Procesul Comunismului și a fost citată laudativ de către Fundația Academia Civică, numele strânse fiind inscripționate pe monumentul numit Spațiu de Reculegere și Rugăciune din cadrul Memorialului de la Sighet.

În octombrie 2009 Consiliul Local Craiova i-a acordat lui Cicerone Ionițoiu titlul de cetățean de onoare al orașului Craiova.

21 COMMENTS

 1. Acuma o sa ziceti ca sunt gica contra, dar cu ce masurati maretia patriotismului la baietii astia? Vechii seniori taranisti, si nu numai, cand au prins puterea in manutele alea batrane, dar hraparete, n-au stiut cum sa-si ia averea indarat si cum sa se incardaseasca intru interesul personal, certandu-se pe ciolan, facand si desfacand guverne, ducand 4 ani tara prin cele mai mari si urate transformari, distrugand si ruinand totul, sub lozinci caragielesti, desuete si penibile! Io zic sa-i lasam sa-si doarma somnul patriotic in liniste, si sa nu-i mai cainam atat, ca stim pe unde trece dragostea lor de tara!

  • Nu toti fruntasii taranisti sau liberali au facut temnita. Unii s-au “convertit” si au devenit “eligibili” pentru noul regim comunist. Unii au preferat sa isi pastreze identitatea si crezul si pentru asta au fost condamnati.
   Compara asta cu lacomia, lipsa ideologiei, pupincurismul si aplecarea spre infractionalitate a politicienilor din ziua de azi si o sa constati ca Cicerone Ionitiu merita apreciat.
   Dumnezeu sa-l odihneasca!

 2. 2014,anul lui Dumnezeu!Nu există în parte a lumii explorate în general,un popor mai aproape de Dumnezeu,ca sinceritate măcar decât poporul român.Prea mult a fost înrobit acest popor și furată această țară dumnezeiască,încât acum,Dumnezeu pur și simplu,ia ce este al lui și ia ce este bun,findcă nu suntem demni ca să păstrăm în mizerie și teroare,eroi și români curați!

 3. Cu siguranța ca martiri precum Coposu si Cicerone se vor intalni in Rai – Lumea celor drepti .

  Bine măcar ca fiul Generalului Oprescu e la Capitala , al generalului Geoana era sa ajungă Președinte … deci nu a suferit degeaba domnul Cicerone 11???

 4. off topic..acum esti in emisiune..pari a le tine partea celor de la CNADNR..daca voiau sa faca bune aia.trebuiau sa disconsidere automat,sa anuleze amenzile intre xx si yy ianuarie 2014

 5. Dumnezeu sa il odihneasca si sa ne ajute sa iesim de sub imperiul marilor comunisti, ca vedem si acum de ce este in stare sistemul incustrito-comunisto-parvenit.

  Incompetenta este mascata de pile si spagi si sistemul tareste dupa el multe….

  Cred ca in Romania se gaseste cineva care sa faca o evaluare a utilajelor de dezapezire ce pot fi folosite in timp util.

  Exista totusi cai ferate ce trebuie sa functioneze, autostrazile trebuie sa aiba regim special… Nu se poate ca la prima ninsoare toata lumea sa stea in case.

  Se vorbeste de cutremure, de calamitati insa sunt si printe noi calamitati promovate de diversi care nu stiu altceva decat sa deturneze banul public prin diverse trucuri.

  In Germania merge totul bine, pentru ca acolo nimeni nu are 100 de strategii pentru a-i fraieri pe ceilalti.

  Cautatura domnului Oprea in nici un caz nu inspira o stapanire a situatiei.

  Mergem din greseala in greseala pana ne prindem. Daca nu ne prindem vom fi o tara de succesuri si branconaje.

 6. Eu regret ca un partid ca PNTCD avand oameni de o inalta tinuta morala ,oameni care s-au sacrificat,si-au distrus tineretea,in inchisorile comuniste, NUMAI SI NUMAI pentru dragostea lor de TARA si DEMOCRATIE a …putut sa dispara din peisajul poliyic al ROMANIEI.
  Sa intelega oricine ca un om de tinuta etica si morala a lui COPOSU se poate naste doar ..odata… la o mie de ani.
  Acest partid a disparut din cauza/ura ” tovarasilor/securistilor/comunistilor” care i-au schingiut pe acesti MARI PATRIOTI prin inchisori si apoi ei sau” colegii lor” ca sa scape de pedeapsa:
  A) sau dat la fund(descoperim si astazi tortionari ai acelor vremuri) dupa revolutie, sau
  B) s-au “bagat” in FSN/in diferite sttructuri ale statului si de aici au “complotat ” pentru distrugerea PNTCD(asa cum basescu/PDL-istii au incercat la un moment dat distrugerea PNL).
  Asa ca “tovarasii” au reusit IN FINAL lichidarea PNTCD partid pe care apoi l-au umplut cu marionete,cu oamenii sistemului,cu politicieni cu “nasul in suflet” ,un partid care cred ca astazi (desi este resurscitat ) nu mai are nimic in COMUN(in afara de denumire) cu fostul PARTID NATIONAL taranesc si democrat.

 7. Domnule Radu Tudor!
  Observ ca in continuare postul dumneavoastra de televiziune incearca sa arunce responsabilitatea pentru accidentul aviatic de saptamana trecuta,in toate directiile,mai putin la govern.
  Va intreb domnule Radu Tudor,urmatoarele:
  In conformitatea cu legea,s-a infiintat acel comitet de urgenta la Ministerul Transporturilor de unde trebuia coordonata toata actiunea?
  In conformitate cu legea,Ministerul Apararii si cel al Sanatatii,s-au implicat in actiune?
  TOATA LUMEA STIE CA NU!
  In timp ce acei oameni mureau in Muntii Apuseni,Victor Ponta participa la o emisiune de televiziune si ”se radea”.
  Apoi,si-a petrecut intrega seara,pana la ora 11 si jumatate,intr-un restaurant renumit din Bucuresti.
  In calitatea sa de sef al guvernului,n-ar fi trebuit sa-i sune pe:Ramona Mnanescu,Eugen Nicolaescu si Mircea Dusa si sa-i intrebe daca sunt pe pozitii?
  Dupa cum observati,multa lumea a observant ca incercati sa albiti responsabilitatea actualilor guvernanti.
  Pacat domnule Radu Tudor!

  • da. este confirmarea ca sts se bazeaza pe “celula” gsm zonala. asa cum s-a discutat atita timp. grav este ca sts n-a cerut amplificarea semnalului printr-o celula mobila, desi au trecut 6 ore

 8. In speranta ca va mai prind in emisiune !
  Din filmul evenimentelor (personal, cred ca e aranjat un pic, cat s-a putut !):
  …………………….
  „19.17 – dr. Radu Zamfir revine cu apel de urgenţă 112; se încearcă din nou obţinerea de date mai exacte de localizare, apelantul comunicând că se află în pădure, în zonă de pantă; de asemenea, se simte miros puternic de benzină. Victimele au aprins un foc la aproximativ 20-30 de metri de avion şi încearcă să resusciteze celelalte persoane rănite grav.
  Apelantul nu poate da detalii legate de repere precise a zonei în care s-a prăbuşit avionul. Afirmă că se află la jumătatea distanţei între Poiana Horea – localitatea Dârleşti, la limita de județ.
  20.15 – IGSU solicită reconfirmarea coordonatelor – în urma rezultatelor acţiunii de căutare, Grupa operativă a IGSU solicită Centrului Naţional de Monitorizare a Situaţiei Operative/MAI realizarea schimbului de date şi informaţii cu SRI şi STS, pentru localizarea telefoanelor mobile aparţinând victimelor pentru identificarea poziţiei aeronavei.
  La ora 21:13 un lucrător silvic (Trif Gheorghe), membru al echipei de căutare format din personal silvic, a ajuns la locul incidentului, informaţia despre poziţia acestuia fiind comunicată la 112 şi transferată dispeceratelor de urgenţă.
  21.15 – Efectivele participante la acţiunea de căutare au fost direcţionate spre Vf. Petreasa, unde a fost indicat locul de prăbuşire a aeronavei.”
  ……………………….
  Bine mai ! Fiul ploii ! Daca n-ai primit coordonatele geografice, cum stii tu, ca altfel nu se poate, de ce nu ai valorificat toate informatiile primite ???? Ti-era greu sa pui rigla pe ecranul unui laptop, cu google maps deschis, si sa imparti la 2 ? Acolo era si limita de judet ! De ce mai stai 2 ore degeaba???? Macar stiau pe ce culme sa caute !!!!
  E trist !!!

 9. Ţărăniştii adevăraţi se întorc în ţărână, trişti, fără urmaşi.Impostorii de astăzi, în frunte cu nefericitul Pavelescu, au făcut din PNŢ-CD un apendice al PD(FSN). Asta da istorie nedreaptă. Unde a greşit Seniorul? Cînd la desemnat pe Emil Constantinescu drept urmaş? Eu cred că da. După patru ani de preşedenţie acesta a ridicat mâinile sus şi s-a declarat învins de sistem… Seniorul, după 18 ani de închisoare, a continuat să spere şi în 1989, la o vârstă matusalemică, am spune astăzi, a luat-o de la început. Pentru că a crezut în cauza sa şi a iubit România, mai mult decât l-a iubit România pe el….Nu a luat în seamă răutăţile, greutăţile, ticăloşii, şi-a urmat visul. Emil Constantinescu nu a crezut! A fost un profitor ordinar. A ridicat mâinile sus, şi-a luat nevasta şi s-a mutat la vila de protocol cu o pensie prezidenţială, conform legii, desigur. În zece ani de regim Băsescu, luările sale de poziţie pot fi numărate pe degetele de la o singură mână. Liderul regional… Este bine să fii pensionar de lux în Zona 0 a Bucureştiului, nu, domnule chestor? Pardon, fost preşedinte… În istoria României eşti un zero barat. Îmi pare rău că te-am votat. Şi pe Iliescu în 2000… Vadim ne aducea cu picioarele pe pământ. Am fi aflat ce se cade şi ce nu se cade.
  PNŢ-CD-ul a murit şi, din păcate, nu putem spune Trăiască PNŢ-CD-ul ! Ca în cazul Regelui…PNŢ-CD-ul a murit şi ADIO!

 10. Sper sa reactionati la fel de prompt cand va muri si marea romanca Paraschiva Silaghi, cu ajutorul careia am aflat cum distrugea Securitatea una din marile valori ale poporului roman: familia.

 11. Cicerone Ionitoiu a devenit o legenda care va dainui prin veacuri, un exemplu de sacrificiu si altruism, pentru un ideal maret. S-a jertfit pe sine pentru cauza neamului sau. Pana si calaii l-au admirat. Exemplul sau va servi drept pilda celor asemeni lui si nu sinecure impostorilor, profitorilor de tot felul, plagiatorilor. Istoria il va retine cu majuscule.
  Odihneasca-se in pace

Leave a Reply