Fostul fotbalist al formaţiei Dinamo Bucureşti şi al naţionalei României, Ion Nunweiller, a încetat din viaţă, marţi dimineaţă, la vârsta de 79 de ani, a anunţat clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Ion Nunweiller a evoluat de-a lungul carierei la Progresul (1950-1951), Dinamo (1951-1968 şi 1970-1972) şi Fenerbahce (1968-1970). El a câştigat de cinci ori campionatul cu Dinamo şi o dată cu Fenerbahce ca jucător.

Ca antrenor, el a obţinut trei titluri cu Dinamo.

Nunweiller a evoluat de 40 de ori pentru naţionala României.

Ion Nunweiller a avut şase fraţi, toţi practicând fotbalul. Titulatura de “câini roşii” folosită de jucătorii şi suporterii echipei Dinamo, provine de la cei doi fraţi Ion şi Lică Nunweiller, porecliţi astfel de jucătorii formaţiei Rapid din acea perioadă, pentru agresivitatea lor.

Numele Nunweiller ramine unul de legenda pentru fotbalul romanesc.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/doliu-la-dinamo-nelu-nunweiller-a-murit-443283.html

 

1 COMMENT

 1. Da, oameni care ne trezesc amintiri plăcute din vremurile de demult. Vremuri când “mâncam” fotbal pe pâine și ”Sportul popular” nu ne lipsea de pe masa. Alte vremuri.
  Acum, “m-am lasat” de fotbal. De chibițat, se-nțelege, sau mai nou cum se spune, de a fi fan. M-am lăsat de fotbal brusc, precum strivești ultimul muc de țigară atunci când te lași de fumat, de fotbalul care altădată, la un gol alor noștri, te făcea să sari pânâ-n tavan și, sigur, a doua zi erai răgușit. M-am lăsat de fotbalul care nu mai are nimic comun cu faiplay-ul, în care pegra societății cu lanțuri, bâte și urletele lor animalice a invadat tribunele stadioanele, unde, pe teren și în vestiare , banu’ și aranjamentele sunt la ele acasă.
  Când spunea cineva de ”Nunweiller” era obligatoriu, asta ca să nu contrarieze, să spună care dintre ei. Țineam cu Steaua, dar o invidiam pe Dinamo cu-ai ei Nunweileri, cu-ai ei Pârcălab, Dumitrache, Dinu sau Lucescu s.a.
  Nea Nelu va fi , sigur, un mare fotbalist și acolo …sus. Și ACOLO, tot la Dinamo, desigur, avându-i alături, pe ceilalți dinamoviștii trecuți în veșnicie: Florea Dumitrache, Lică Nunweiller, Sandu Custov . Adversarii lor și ACOLO, desigur, tot Steaua.
  Dumnezeu să-l ierte!

  PS. Acum, dacă la ”ai noștri” mai găsim pe cineva mai de valoare, pe la adversari, deloc. Morala: ce mult ne-a schimbat ”regimul” și….libertatea de a înjura?! Homo homini lupus est.

Leave a Reply